Rynsztok jak na Bałutach

To pretensje do Adama, który tu od lat też wtrąca politykęMystery pisze: ↑śr mar 05, 2025 17:08 pmPrawaki, lewaki, szury, pisowcy, po co w ogóle na forum o muzyce filmowej to obrażanie, wulgaryzmy i wrzucanie ludzi do worków. Jak ktoś ma jakąś opinię na jakiś temat, nawet kontrowersyjną, to nie znaczy, żeby od razu go wyzywać i atakować i jeszcze używać do tego absurdalnych porównań do polskiej polityki, wtf?![]()
Wg Kremla największe zalety jakie może mieć człowiek to władza i pieniądze, więc z ich punktu widzenia prezentowani są zajebiście.Just.Dan pisze: ↑śr mar 05, 2025 11:28 amTo ruskie przygłupy chyba nie wiedzą, że pozytywnie ten film ich nie prezentuje(jedynie postać Igora jest pozytywna).
Po pierwsze to sexworkingu, po drugie żadnej pochwały nie stwierdziłem. Idąc tym tropem 99% kina gangsterskiego to pochwała profesji mordercy albo złodzieja.
Tutaj zgoda. Film ok i niewiele poza tym. Taki na jeden raz. Aktorka z głównej roli zasłużyła na wyróżnienie (i tak brzydko mówiąc to fizycznie mi też pasowała do roli niestetyswordfish pisze: ↑śr mar 05, 2025 12:53 pmCo do samej "Anory", nic nie wnosi do historii kina. Schematyczna historia ubrana w komediowy sznyt. Można pośmiać się z wulgarnych dialogów i sytuacji komicznych. Jako uniwersalne przesłanie nic tam nie ma. Świat pusty jak rozłożona matrioszka na części pierwsze. Sean Baker ma swój styl, ale to poziom bliski żartów kloacznych.
Odrzucono score Garbarkowej.swordfish pisze: ↑śr lut 12, 2025 18:30 pmNa bogato! 9 tytułów.
Jacek Grudzień – „Biała odwaga”
Łukasz Targosz – „Diabeł”
Frederikke Hoffmeier – „Dziewczyna z igłą”
Zespół KSU, Eugeniusz „Siczka” Olejarczyk – „Idź pod prąd”
Mikołaj Trzaska – „Koński ogon”
Jan Komar, Mikołaj Majkusiak, Bartłomiej Tyciński – „Kulej. Dwie strony medalu”
Bartosz Chajdecki – „Simona Kossak”
Anja Garbarek – „To nie mój film”
Tomasz Gąssowski – „Wróbel”
Wszyscy żyją (chyba, że ktoś z KSU odszedł do Pana). Honoru kobiet bronią dwie kompozytorki zagraniczne.