Blancanieves - Alfonso de Vilallonga
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Blancanieves - Alfonso de Vilallonga
Wyczytałem, że podobno są.
Tak jak nie jestem miłośnkiem kina europejskiego (co głównie oznacza kino hiszpańskie i francuskie), tak jeżeli chodzi o erotykę to w tych kwestiach muszę zwrócić im honor. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Akurat kino hiszpańskie i francuskie w ostatnich latach bardzo się "zamerykanizowało" w sensie rozwoju gatunków bardziej rozrywkowych. O ile Francuzi niestety głównie kręcą durne sensacyjki i inne koszmarki produkowane przez Bessona, które - co boli - ustępują tym hollywoodzkim głównie scenariuszem, o tyle Hiszpanie w gestii horroru czy thrillera technicznie zrównali się z Amerykanami, a scenariuszowo zostawili ich daleko w tyle (muzycznie teżWawrzyniec pisze:Tak jak nie jestem miłośnkiem kina europejskiego (co głównie oznacza kino hiszpańskie i francuskie), tak jeżeli chodzi o erotykę to w tych kwestiach muszę zwrócić im honor.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Oooo, dobre miejsce jakieś ekhm ekhmy słyszałem rozdają
Widziałem tą Evę, rzuć jeszcze jakimiś tytułami Koper, bo ja w ogóle tego nie śledzę, spontanicznie oglądam.
Edit: dodam, zazwyczaj muza mi w ręce wpadnie, spodoba się, to szukam filmu
Edit: dodam, zazwyczaj muza mi w ręce wpadnie, spodoba się, to szukam filmu
Ostatnio zmieniony pn mar 04, 2013 18:27 pm przez kiedyśgrześ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
La Cara Oculta; Słodkich snów; Dziwny lokator; Cela 211 - to tak na szybko, co mi przychodzi do głowy. No i praktycznie wszystko, co popełnił Alex de la Iglesia. Jak coż z bardziej komediowym zacięciem to na przykład Lobos de Arga (komedia o wilkołakach na hiszpańskiej prowincji) albo Juan de los Muertos (zombies na Kubie) są bardzo przyjemne.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
No właśnie na ten przykład Cela 211, najpierw autor muzyki, aha
szukam filmu 
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Ooo, te Wilkołaki też widziałem, nawet tytułów nie pamiętam jak się okazuje, ale Zombies na Kubie nie 
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
"Dziwny lokator" ma bardzo fajny score:
http://www.youtube.com/watch?v=z6FE3idz2jA
"La Cara Oculta" również.
http://www.youtube.com/watch?v=z6FE3idz2jA
"La Cara Oculta" również.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale mnie nie chodziło o kino rozrywkowe, tylko ambitne i artystyczne. O ile w przypadku hiszpańskich, francuskich czy też włoskich filmów, często jest to ciężkostrawna przyjemność. To jednak pod względem przedstawienia erotyki, dalej jest nieźle. Czasami trochę przesadzają, ale jest zdecydowanie odważniej niż nawet w tym ambitnym i artystycznym amerykańskim kinie.Koper pisze:Akurat kino hiszpańskie i francuskie w ostatnich latach bardzo się "zamerykanizowało" w sensie rozwoju gatunków bardziej rozrywkowych.
Co do rozrywkowego kina we Francji to Besson je dość mocno zeszmacił delikatnie mówiąc. Hiszpania sobie nieźle radzi. A Włochy jak słusznie zauważył kiedyś Tarantino totalnie utraciły jaja i ducha Leone i przeszli na jakieś smętne dramaty i tym podobne cuda wianki.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Już kij z tematyką czy gatunkiem filmów, ale realizacyjnie to Włosi się cofnęli do poziomu polskiego kina. 
A Szczypior do zagadki ściągał klipy z amazonaKoper pisze:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... LXE#t=197s
P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.