James Newton Howard - The Hunger Games 2: Catching Fire

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

Re: James Newton Howard - The Hunger Games 2: Catching Fire

#31 Post autor: Marcin » sob lis 16, 2013 15:27 pm

Ale co to za argument? U Herrmanna na przykład mamy całą masę ścieżek po 50 - 70 tracków na pół godziny scoru i jakoś nikt się nie czepia :D :wink:
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#32 Post autor: kiedyśgrześ » sob lis 16, 2013 15:34 pm

to ja mam lepszy, pierwsza ścieżka była do bani, to i druga będzie, dobry? :)
a w ogóle to F**** The Hunger Games :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#33 Post autor: Marcin » sob lis 16, 2013 15:52 pm

kiedyśgrześ pisze:to ja mam lepszy, pierwsza ścieżka była do bani, to i druga będzie, dobry? :)
No tak, bo jak dzisiaj zobaczysz wiewiórkę na drzewie to z tego wynika wniosek, że jutro też tam będzie :wink: . A to, że ścieżka będzie do bani bardzo prawdopodobne. Ja też już nie wierzę w cudowne przebudzenie Howarda.
kiedyśgrześ pisze:a w ogóle to F**** The Hunger Games :)
No ja nawet pierszej części nie widziałem więc amen brother 8)
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#34 Post autor: muaddib_dw » pn lis 18, 2013 08:08 am

Awatar użytkownika
bartex9
Spec od additional music

#35 Post autor: bartex9 » pn lis 18, 2013 10:21 am

Na pewno lepiej niż w pierwszej części ale dalej bez jakiejś rewelacji. Liryka brzmi jak zwykle ślicznie. Fajnie brzmią wstawki wokalowe, podoba mi się "Just Friends", walczyki też całkiem całkiem, szkoda tylko, że takie krótkie. W ogóle straszny plankton ta płyta.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#36 Post autor: Adam » pn lis 18, 2013 20:31 pm

klipy dają jakąś nadzieję, lepsze niż cała jedynka, ale z drugiej strony Howard upadł i tak już tak nisko, że nawet z takich klipów idzie człowiekowi się cieszyć.. ahhh co to się porobiło w tym hollywoodzie, na starych już nie ma co liczyć poza Hansikiem w zasadzie...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#37 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 21, 2013 02:07 am

Co prawda to tylko klipy, ale nawet mi się podobają. Coś się dzieje w tej muzyce. I trochę się dziwię, że dalej jeszcze nie ma tego soundtracku, skoro film już w kinach i gdzie nie spojrzeć w mieście, tam prawie wszędzie celuje we mnie Katniss z łuku. Nie wiem co jej takiego zrobiłem, ale dlaczego ona celuje we mnie? :?

Obrazek

"Remember Who The Enemy Is".

No OK, ale dlaczego celuje we mnie? :? Czy to ja jestem tym wrogiem? :? :shock:

No nic liczę na przynajmniej przyzwoity score.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#38 Post autor: Althazan » czw lis 21, 2013 08:00 am

Pierwsze opinie po seansach kinowych nie są niestety zachęcające: :?
Score is another story all together. Its a real clunker. JNH seems to be totally stuck in droning synth territory for a good chunk of the movie's run time. The score as a whole sounded (badly) synthesized, even the action tracks. The action music seems to stick to string ostinatos that would bore even Zimmer and were backed by 90's Goldsmith-style chattering synths. The feel for the score to me is, in fact, not unlike 90's Goldsmith if Jerry pushed a button on a sequencer and fell asleep on top of a few keys of the keyboard. Heck, even the performances of the Tribute's Fanfare sounded uninspiringly keyboarded in when in the first movie they were bold (even if it is a totally generic fanfare). There's also a little fanfare in the movie that bugged me because it sounded like it was taken from the pages of Star Trek Nemesis and the track "Remus"...the little diddy that plays right before the Courage theme (totally unintentional I'm sure).

I was actually quite horrified to see the London Voices credited in the end credits because I heard nothing that resembled a real choir or human voice besides some soprano solos at the beginning. Everything had a Horner-esque synth choir sound to it. I have no idea how JNH could make the London Voices sound so bad but he did. If someone came along and told me some of the synth mockups got left in the movie, I'd simply respond "that explains it!"

The score comes in fits and starts and I expect it to be an unsatisfying album. I thought the first score really amplified the movie. This one stalled or flat out killed it in so many places that needed some raw emotional power or energy.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#39 Post autor: bladerunner22 » czw lis 21, 2013 11:15 am

Althazan pisze:Pierwsze opinie po seansach kinowych nie są niestety zachęcające: :?

Its a real clunker. JNH seems to be totally stuck in droning synth territory for a good chunk of the movie's run time.

The score comes in fits and starts and I expect it to be an unsatisfying album. I thought the first score really amplified the movie. This one stalled or flat out killed it in so many places that needed some raw emotional power or energy.
:?
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#40 Post autor: Mystery » czw lis 21, 2013 11:23 am

Czyli u Howarda po staremu :wink:

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#41 Post autor: bladerunner22 » czw lis 21, 2013 11:56 am

po staremu ? po staremu to mielibyśmy dobre scory pokroju Hidalgo, Lady in water czy Okupu a nie jakies techno-disco
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#42 Post autor: Mystery » czw lis 21, 2013 12:03 pm

Po staremu, czyli nic się nie zmieniło :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#43 Post autor: Adam » czw lis 21, 2013 18:36 pm

Howard się skończył dawno i tyle. Ale ten jeden post akurat mnie nie przekonuje, i to nie ma nic do rzeczy, skoro ten ktoś uważa że jedynka była dobra :mrgreen:
#FUCKVINYL

Templar

#44 Post autor: Templar » sob lis 23, 2013 01:48 am

Obejrzałem film i tak w skrócie:

http://www.youtube.com/watch?v=Rwb2glCshzY

No dobra, trochę żartowałem, bo jednak film, jak i też muzyka dużo lepiej niż w pierwszej części. Jedynka strasznie przeceniona, tutaj myślałem, że będzie znowu to samo, po części trochę jest fabularnie, ale reszta dużo lepsza, w końcu coś się dzieje w tym filmie, aktorzy nie są tak drewniani jak poprzednio i fajne zakończenie. No i Howard też się w końcu chyba odbił od dna, co prawda nadal nie jest to stary, dobry JNH, ale dużo lepiej niż ostatnio, ode mnie 3,5 za muzykę w filmie. Ale na płycie będzie chyba gorzej, bo za dużo tego tam dali, lepiej jakby było ok. 45 minut tak jak przy jedynce :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#45 Post autor: Adam » sob lis 23, 2013 10:14 am

score lepszy od jedynki, ale brzmi i tak jak jakiś "Srajfeld at his best" or something :| a film nadrobimy za tydzien.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ