FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

Re: FMF i inne Festiwale Muzyki Filmowej oraz Koncerty

#2956 Post autor: bladerunner22 » czw cze 09, 2016 19:47 pm

Adam pisze:miał być i inaugorwać trasę, ale się jak widać nie wyrobił bo startuje dopiero w listopadzie. zresztą o czym my tu gadamy, w 2017 miał być Horner, potwierdzony umowami 3 lata temu :cry: :cry: :cry:
Adam się przez przypadek wygadał i wiadomo jaki będzie koncert :D
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2957 Post autor: Adam » czw cze 09, 2016 19:50 pm

:roll: nic nie wygadałem, bo przecież FMF na swoim profilu na fejsie podało oficjalnie w dzień śmierci Hornera, kończąc post kondolencyjny, że miał być u nich w 2017 r., możesz sobie go otworzyć na wallu i przeczytać raz jeszcze :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2958 Post autor: Wawrzyniec » czw cze 09, 2016 19:58 pm

Hm, koncert Howarda mocno skoncentrowane w Niemczech - sehr gut 8) Plus jednak coś musi być w Mannheim skoro i tam Zimmer grał. Nie jest to koncert na które byłbym gotowy oddać własne organy jak w kwietniu, ale skoro jest u mnie to może się wybiorę i może ktoś z Was zawita do Berlina. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2959 Post autor: Adam » czw cze 09, 2016 20:00 pm

ja zamierzam pojechac jeśli nie będzie u nas tego. nie wiem jeszcze czy taniej nie wyjdzie do wiednia, niż berlin? no i jesli praga się pojawi to na bank tam będe bo tam będzie najtaniej raczej łączny koszt wyprawy, tak?
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#2960 Post autor: bladerunner22 » czw cze 09, 2016 20:29 pm

Adam pisze::roll: nic nie wygadałem, bo przecież FMF na swoim profilu na fejsie podało oficjalnie w dzień śmierci Hornera, kończąc post kondolencyjny, że miał być u nich w 2017 r., możesz sobie go otworzyć na wallu i przeczytać raz jeszcze :P

a co z Lorencem ? <3

Czy Michał komponuje teraz coś, w ogóle ? :( za mało muzyki słyszę jednego z najlepszych kompozytorów everrrrr

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2961 Post autor: Wawrzyniec » czw cze 09, 2016 20:33 pm

bladerunner22 pisze:a co z Lorencem ? <3

Czy Michał komponuje teraz coś, w ogóle ? :( za mało muzyki słyszę jegoż .
To przecież skomponował muzykę, ale ze względu na "techniczne skomplikowanie" film nie wyszedł w terminie. :P :wink:

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#2962 Post autor: bladerunner22 » czw cze 09, 2016 20:34 pm

Uwielbiam muzykę Lorenca 8) Mati przynajmniej raz w miesiącu na słuchawkach.

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2963 Post autor: Adam » czw cze 09, 2016 20:42 pm

oficjalne foty, dużo, z koncertu Arnolda w Pradze - https://www.facebook.com/FilmMusicPragu ... 9582052148 - Arni się ogolił i ściągnął bejsbolówkę :wink:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2964 Post autor: Tomek » czw cze 09, 2016 21:23 pm

Może Kraków kiedyś odwiedziłby, skoro był już tak blisko? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2965 Post autor: Adam » czw cze 09, 2016 21:28 pm

szczerze? nie łudzę się.. FMF koncertów monograficznych jak widać już nie robi, niestety, Tauron Arenę trzeba czymś zapełnić więc idzie masówka, Arnold na własne życzenie jest na emeryturze, więc cięzko mi sobie wyobrazić żeby nagle jemu mieli zrobić taki monograficzny koncert? no bo czemu jemu? mieli okazję go zaprosić na koncert Bonda jak robili BEst Of, to nawet nie podjęli tematu.. Prędzej Desplatowi zrobią monograficzny koncert, który na coś musi nagrode kilara wydać, a przecież nie nagra u nas muzyki do Star Wars czy innego hitu kinowego za ten czek, więc druga opcją jest koncert jego muzyki kiedyś tam. solowej płyty jak Goldenthal raczej też nie nagra, bo on się chyba w takie rzeczy nie zacznie bawić w najbliższym czasie, bo za młody i ma za duże wzięcie :P

szkoda bo taki koncert Arnolda, z taką setlistą, to była by bomba dla fanów filmówki. Te 10-15 minutowe suity z Stargate i ID4 po prostu masakrują. ja bym się pokroił za jego koncert w kraju. bardzo chciałem jechać do Pragi, ale u mnie sprawy zawodowe wyglądają niestety tak, że jedyne wolne jakie dostaje w roku to na FMF, wielkanoc i boże narodzenie..

ja licze na to żę FMF będzie dalej, Kaczory go nie ukrócą po zmianie po 4 kadencji Majchrowskiego, i jak wszystkie masówki już zrobią w Tauronie, to wrócą do monograficznych koncertów, ale robionych w ICE, np 1 taki w danym roku w ciągu ferstiwalu..
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2966 Post autor: Tomek » pt cze 10, 2016 00:14 am

Zaraz może napisz jeszcze, że Kaczor osobiście zaangażuje się w zastopowanie organizacji FMF-u... Jak te mainstreamowe media piorą mózgi, boszzz :P

Taki koncert miałby potencjalnie spore wzięcie - do zareklamowanie wystarczą hasła Bond, Dzień Niepodległości, Gwiezdne wrota, nie wiem Sherlock i już by ludzie się zeszli. I gdzie definitywnie powiedziano, że na FMF-ie nie będzie już koncertów kompozytorskich? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2967 Post autor: Wawrzyniec » pt cze 10, 2016 00:34 am

Toż przecież Adam napisał wyraźnie "Kaczory", a więc liczba mnoga, jako zdefiniowanie pewnej grupy społecznej i mentalnej. Zresztą nie trzeba czegoś oficjalnie stopować, aby coś rozpieprzyć, czego najlepszym przykładem jest stadnina koni w Janowie. Nie wiem, jak dokładnie wygląda finansowanie FMFu, ale wystarczy przeznaczyć pieniądze na inny cel i powoli zaczyna się destrukcja. Rozwalić jest wszystko łatwo, nawet jak nie są takie zamiary.

A w ogóle to i tak mieliśmy szczęście z koncertem Polańskiego i to, że w ogóle gościł, gdyż raczej coś czuję, że już do Polski nie zawita. A wtedy to wątpię czy tym bardziej Desplat by się pojawił.
Ale wiadomo to tylko spekulacje.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2968 Post autor: Paweł Stroiński » pt cze 10, 2016 00:57 am

Mnie powiedziano, że wielkie gale sprzed kilku lat (RMF Classic, ASCAP) były faktycznie PR-owe w założeniu, ale raczej branżowo (czyli dzięki temu daje się ściągać kompozytorów większych) i że powrót do koncertów monograficznych JEST planowany.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2969 Post autor: Tomek » pt cze 10, 2016 08:23 am

Wawrzyniec pisze:Toż przecież Adam napisał wyraźnie "Kaczory", a więc liczba mnoga, jako zdefiniowanie pewnej grupy społecznej i mentalnej. Zresztą nie trzeba czegoś oficjalnie stopować, aby coś rozpieprzyć, czego najlepszym przykładem jest stadnina koni w Janowie. Nie wiem, jak dokładnie wygląda finansowanie FMFu, ale wystarczy przeznaczyć pieniądze na inny cel i powoli zaczyna się destrukcja. Rozwalić jest wszystko łatwo, nawet jak nie są takie zamiary.

Należę do tej "zdefiniowanej" grupy "społecznej" i "mentalnej" (wow co za sprecyzowana wiwisekcja!), której zadaniem jest tylko destrukcja i psucie, a w kwestii kultury i sztuki to tam jest sam ciemnogród, barbażyństwo i ciemniactwo.

Co za zaczadzenie... :roll:
Paweł Stroiński pisze:Mnie powiedziano, że wielkie gale sprzed kilku lat (RMF Classic, ASCAP) były faktycznie PR-owe w założeniu, ale raczej branżowo (czyli dzięki temu daje się ściągać kompozytorów większych) i że powrót do koncertów monograficznych JEST planowany.
Jeżeli takie były ruchy wyprzedzające, no to festiwalowemu biuru ds. marketingu należą się małe brawa ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#2970 Post autor: Althazan » pt cze 10, 2016 08:33 am

Tomek pisze:Należę do tej "zdefiniowanej" grupy "społecznej" i "mentalnej" (wow co za sprecyzowana wiwisekcja!), której zadaniem jest tylko destrukcja i psucie, a w kwestii kultury i sztuki to tam jest sam ciemnogród, barbażyństwo i ciemniactwo.

Co za zaczadzenie... :roll:
Weźcie się przenieście do offtopa! :?

ODPOWIEDZ