Jakoś mnie ominęła w 2008, a teraz jeszcze można zagłosować.Wawrzyniec pisze:A w ogóle to po jaką cholerę odświeżacie ankietę, która ma już z ponad 2 lata?! Co to ma być?!
Hans Zimmer
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
-
bladerunner
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie ma "Kodu Da Vinci", gdyż miejsa było tylko na 8 ścieżek. Tak to dodałbym jeszcze "Prince of Egypt" i "Hannibala" i "Beyond Rangoon" i "Backdraft" itd. Ja to wszystko wiem, ale to jest stara ankieta. Nie reaktywujcie jej! Zróbcie nową! Albo w ogóle nic o Zimmerze nie róbcie, ani nie mówcie, gdyż on tylko na to czeka. A jak zobaczy jeszcze wynik tej ankiety, to... Ech, szkoda gadać 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Myślę, że Zimmer przyciąga krytykę czy drwiny dwiema kwestiami:
1. MV/RCP i nieporadni chłoptasie, których ściągnął do filmówki a którzy kaleczą gatunek nieudolnie naśladując mistrza i wciskając ten styl do każdego gatunku filmowego od sci-fi po historyczny dramat (i wtedy to naprawdę jest dramat!).
2. Prawdziwi bezkrytyczni fanboye, którzy dają upust swej ślepej miłości gdzie tylko się da i usiłują zrobić z Hansa kompozytora wszechczasów, czym drażnią bardziej obytych z filmówką słuchaczy.
1. MV/RCP i nieporadni chłoptasie, których ściągnął do filmówki a którzy kaleczą gatunek nieudolnie naśladując mistrza i wciskając ten styl do każdego gatunku filmowego od sci-fi po historyczny dramat (i wtedy to naprawdę jest dramat!).
2. Prawdziwi bezkrytyczni fanboye, którzy dają upust swej ślepej miłości gdzie tylko się da i usiłują zrobić z Hansa kompozytora wszechczasów, czym drażnią bardziej obytych z filmówką słuchaczy.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
"Ejmen Brader"Koper pisze:Myślę, że Zimmer przyciąga krytykę czy drwiny dwiema kwestiami:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tyle już o Zimmerze rozmawialiśmy i żałuję tego, że nie ma potrzeby po raz kolejny drążyć temat. Zły Zimmer, bo stworzył RCP, bezkrytycznie fanboye, bo 50 lat temu to muzyka była lepsza... Ble ble ble ble ble. Nuda, nuda, nuda. Nudne się to trochę robi. Wszystkie te dywagacje i rozmowy o ile to tak można nazwać to sobie i tak można o dupę rozbić. Każda ze stron pozostanie przy swoim, więc na co to wszystko.
Jako, że to ja jestem autorem tej ankiety to mógłbym prosić o jej usunięcie, całkowite wykasowanie? Sam ją stworzyłem i chcę ją usunąć, chyba mam do tego prawo? Po prostu nie chcę kolejnej bezsensownej przepychanki. OK?
Jako, że to ja jestem autorem tej ankiety to mógłbym prosić o jej usunięcie, całkowite wykasowanie? Sam ją stworzyłem i chcę ją usunąć, chyba mam do tego prawo? Po prostu nie chcę kolejnej bezsensownej przepychanki. OK?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wojteł
- John Williams
Wawrzyńcu, nie unoś się, to nie jest tak, że piszemy to na złośc Tobie - ja Zimmera nigdy specjalnie nie lubiłem, o czym mówiłem już dawno, chociaż przyznaję, że TTRL, Gladiator czy jeszcze pare innych jego soundtracków jest świetnych. I zauważ, ze Koper podał obiektywne argumenty - nie jest to przepychanka, on nawet nie napisał, ze Zimmer jest zły - on napisał co powoduje, że często jest krytykowany, sam od krytyki się powstrzymując. Koper wniósł tym postem wiele do dyskusji, nie ograniczajac się do "Zimmer jest be, niech ginie". Ja natomiast przyznałem mu rację i podałem argument potwierdzający jego tezę. Ja rozumiem, że Ciebie ta nagonka na Zimmera drażni przez różne żarty, które się pojawią na forum, ale teraz dyskusja idzie w kierunku, który rzuca światło na całą tę sprawę. 
-
Mefisto
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No to spotkamy się w piekleSkoro Zimmer jest beee to znaczy,że chyba musze przestac go sluchac bo to wielki grzech!!!
Spoko, aż za taką alfę i omegę tego forum się nie uważamWawrzyńcu, nie unoś się, to nie jest tak, że piszemy to na złośc Tobie
Ija Zimmera nigdy specjalnie nie lubiłem, o czym mówiłem już dawno, chociaż przyznaję, że TTRL, Gladiator czy jeszcze pare innych jego soundtracków jest świetnych.
Musisz się jeszcze wielu rzeczy nauczyć mój młody padawanieI zauważ, ze Koper podał obiektywne argumenty - nie jest to przepychanka, on nawet nie napisał, ze Zimmer jest zły - on napisał co powoduje, że często jest krytykowany, sam od krytyki się powstrzymując. Koper wniósł tym postem wiele do dyskusji, nie ograniczajac się do "Zimmer jest be, niech ginie". Ja natomiast przyznałem mu rację i podałem argument potwierdzający jego tezę. Ja rozumiem, że Ciebie ta nagonka na Zimmera drażni przez różne żarty, które się pojawią na forum, ale teraz dyskusja idzie w kierunku, który rzuca światło na całą tę sprawę.
DrażniJa rozumiem, że Ciebie ta nagonka na Zimmera drażni przez różne żarty,
A co mnie irytyuje w tym przypadku, że jest to temat z przed dwóch lat, który słusznie umarł śmiercią naturalną. I dlatego też nie wiem po co go odświeżać i prowadzić z nowu ta samą do nikąd nie prowadzącą dyskusję
A na zakończenie co do notowań Zimmera na filmweb.pl to po pierwsze uważam za bezsensowne ocenianie osób/ludzi. Ale oczywiście i ja zaliczam się do tych filmwebowców, którzy wystawili Zimmerowi maksymalną ocenę. Podobnie jak Johnowi Williamsowi, Ennio Morricone, Donowi Davisowi, Kenji Kawaiowi, i wielu wielu innym kompozytorom, których bardzo cenię.
Nie pierwszy i nie ostatni raz.Wawrzyniec przeklął - zły znak dla potomnych...
- Wojteł
- John Williams
Jam Ci toWawrzyniec pisze:Ija Zimmera nigdy specjalnie nie lubiłem, o czym mówiłem już dawno, chociaż przyznaję, że TTRL, Gladiator czy jeszcze pare innych jego soundtracków jest świetnych.Masz prawo, nikomu nie zabraniam nie lubić Zimmera, a tym bardziej nie chcę, aby lubiano na siłę. Nie lubisz Zimmera OK, ale czy przez to np. mam teraz Ciebie nie lubić? Chyba nie, zwłaszcza, że o ile jesteś tym Wojtkiem o którym myślę, że jesteś tym Wojtkiem, to z tego co pamiętam to lubisz Johna Williamsa i "Star Wars", a więc SUPER
Wiele nas łączy, może po za Zimmerem, ale nie wszystkim musimy się na tym świecie zgadzać, gdyż byłoby nudno.
I zauważ, ze Koper podał obiektywne argumenty - nie jest to przepychanka, on nawet nie napisał, ze Zimmer jest zły - on napisał co powoduje, że często jest krytykowany, sam od krytyki się powstrzymując. Koper wniósł tym postem wiele do dyskusji, nie ograniczajac się do "Zimmer jest be, niech ginie". Ja natomiast przyznałem mu rację i podałem argument potwierdzający jego tezę. Ja rozumiem, że Ciebie ta nagonka na Zimmera drażni przez różne żarty, które się pojawią na forum, ale teraz dyskusja idzie w kierunku, który rzuca światło na całą tę sprawę.
A tam Adam, kto tam bierze Adama na poważnie?Musisz się jeszcze wielu rzeczy nauczyć mój młody padawanieNie chcę zabrzmieć dumnie i pysznie, więc nie odczytaj tak moich słów. Ale jestem już trochę na tym forum, może wręcz za długo już i ja takich dyskusji zmierzających w dobrym kierunku to już się naoglądałem. Jutro pewnie pojawi się Pan Epic Adam Fail Krysiński LOL coś zarzuci, Koper to podchwyci i scenariusz znany i do bólu przewidywalny
Ja rozumiem, że Ciebie ta nagonka na Zimmera drażni przez różne żarty,
DrażniNie, raczej już męczy i nudzi. Gdyż na litość boską, ale i można w kółko słuchać tych samych dowcipów
I jeszcze te teksty z "The Thin Red Line". W sumie to już od miesięcy nie słuchałem tej płyty i nic nie wskazuje, abym do niej wrócił.
No wiesz, jak Adam ma tak ograniczoną, ciasną inwencję to co zrobisz?
A co mnie irytyuje w tym przypadku, że jest to temat z przed dwóch lat, który słusznie umarł śmiercią naturalną. I dlatego też nie wiem po co go odświeżać i prowadzić z nowu ta samą do nikąd nie prowadzącą dyskusjęChociaż nie ukrywam, że tutaj może za bardzo zachowałem się egoistycznie i może nie powinienem zakazywać dyskusji, tylko dlatego, że ja nią już jestem znudzony. W sumie to słowo "dyskusja" w tym przypadku, na temat tego kompozytora i na tym forum trochę głupio brzmi.
No tu się zgodzę, że nie wiem po co odkopywać stare tematy, ale skoro np Dziekan mógł dzięki temu zagłosować, to nie widzę sensu dobijania tematu na siłę
Wawrzyniec przeklął - zły znak dla potomnych...
Nie pierwszy i nie ostatni raz.
Co to forum robi z ludźmi... Ciebie nauczyli przeklinac, mnie oduczyli dziękować, jeszcze Adama nauczą pić a z Dziekana zrobią księdza
EDIT: Przepraszam, że te cytaty są tak porozwalane, jak bolid Kubicy w zeszłym roku, ale nie będę tego ogarniał w pół do drugiej w nocy