ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I & II)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

Re: ALEXANDRE DESPLAT - HARRY POTTER i INSYGNIA ŚMIERCI (I &

#1141 Post autor: DanielosVK » śr cze 15, 2011 17:16 pm

Tomek pisze:(na razie są to Zimmer, Howard, Desplat - będą następni, pewnie Shore, Williams itp.)
Niech spróbuje, to z Wawrzkiem założymy spółkę anty-Adamową. 8)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#1142 Post autor: Tomek » śr cze 15, 2011 17:46 pm

Nie byłbym taki pewien, bo on tu z Wawrzkiem jakieś koalicje zakłada o stosik dla Desplata ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1143 Post autor: Adam » śr cze 15, 2011 18:26 pm

stosik będzie jak będzie gorsze od pierwszej częsci :mrgreen:
a Wasze domysły są zabawne choc trafne tak jak tezy Kaczora :D
miało tam być *kandydatem do antymuzy (zjadło mi słowo), a nie że wygra, bo w tym roku Piratów 4 nawet Djawadi nie pobije :)
#FUCKVINYL

hp_gof

#1144 Post autor: hp_gof » śr cze 15, 2011 20:26 pm

68 minut. Nieźle! Wygląda na to, że "Lily's Theme" będzie głównym motywem muzycznym - ciekawe podejście. Trzeba przyznać, że nazwy utworów (o ile tracklista jest prawdziwa) sugerują sporo muzyki akcji. Do tego 6-minutowe Prince's Tale ("Snape & Lily"). Ciekaw jestem, czy ostatni utwór "A New Beginning" to ilustracja sceny na moście - trio ostatni raz jako 17-latkowie w Hogwarcie, czy raczej Epilog. Nazwa sugeruje, że chyba jednak epilog.
Nie chcę podkręcać atmosfery, ale zapowiada się mieszanka akcji i emocji! - idealna szansa na stworzenie czegoś monumentalnego :D Oby główne motywy (nowe i stare) przebiły się przez dziwną stylistykę Yatesa i zawładnęły obrazem!
PS. Jutro ostateczny zwiastun!

hp_gof

#1145 Post autor: hp_gof » śr cze 15, 2011 21:03 pm

Adam Krysiński pisze:
Mystery Man pisze:24. Voldemort's End 02:44
to ma być ta jakas wielka końcowa bitwa? :D
Bitwa trwa prawie połowę filmu i jest podzielona na sekwencje. A ostateczne starcie ile wg Ciebie czasu miałoby trwać? Harry pierdolnie zaklęciem w Voldzia, efekt slow-motion i Voldy obraca się w proch. Koniec. A przed tym pojedynkiem jeszcze się poganiają po Hogwarcie, utwór wcześniej - Showdown. A rozpierducha w Hogwarcie jeszcze wcześniej: chociażby utwory 8,9,12,15. Nie rozumiem takich głupich pytań. Jesteś po prostu złośliwym gnomem!
PS. Tracklista jest w 100% prawdziwa, skoro opublikowali ją już nawet na merlinie :)
http://merlin.pl/Harry-Potter-i-insygni ... 17540.html

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#1146 Post autor: Arthur » śr cze 15, 2011 21:44 pm

hp_gof pisze:Bitwa trwa prawie połowę filmu i jest podzielona na sekwencje. A ostateczne starcie ile wg Ciebie czasu miałoby trwać? Harry pierdolnie zaklęciem w Voldzia, efekt slow-motion i Voldy obraca się w proch. Koniec. A przed tym pojedynkiem jeszcze się poganiają po Hogwarcie, utwór wcześniej - Showdown. A rozpierducha w Hogwarcie jeszcze wcześniej: chociażby utwory 8,9,12,15. Nie rozumiem takich głupich pytań. Jesteś po prostu złośliwym gnomem!
PS. Tracklista jest w 100% prawdziwa, skoro opublikowali ją już nawet na merlinie :)
http://merlin.pl/Harry-Potter-i-insygni ... 17540.html
Nie chcę podkręcać atmosfery, ale zapowiada się mieszanka akcji i emocji! - idealna szansa na stworzenie czegoś monumentalnego :D Oby główne motywy (nowe i stare) przebiły się przez dziwną stylistykę Yatesa i zawładnęły obrazem!
PS. Jutro ostateczny zwiastun!
Chyba jestem mugolem :?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

hp_gof

#1147 Post autor: hp_gof » śr cze 15, 2011 21:51 pm

czoug pisze:Chyba jestem mugolem :?
Spoko. Jestem tolerancyjny :P
Swoją drogą HP nie podnieca mnie już tak jak kiedyś :D :D :D (Boże, jak to brzmi!)
No ale trzeba wreszcie przyzwoicie zamknąć ten rozdział w swoim życiu :P Z całego filmu to chyba najbardziej czekam na tę cholerną muzykę!

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1148 Post autor: lis23 » śr cze 15, 2011 22:26 pm

hp_gof pisze: Nie chcę podkręcać atmosfery, ale zapowiada się mieszanka akcji i emocji! - idealna szansa na stworzenie czegoś monumentalnego :D Oby główne motywy (nowe i stare) przebiły się przez dziwną stylistykę Yatesa i zawładnęły obrazem!
Cóż,w mojej osobistej opinii po długości trwania utworów wnioskuję że będzie to nuda przeplatana " popierdówkami ",czyli dokładnie to samo co przy części pierwszej,praca nie warta zapamiętania,o epickości i monumentalności nie wspominając.
Trzeba po prostu zaakceptować fakt,że muzycznie seria HP skończyła się na " Czarze Ognia ",bo Doyle jeszcze jakoś daje radę i po prostu przejść nad tym do porządku dziennego.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

hp_gof

#1149 Post autor: hp_gof » śr cze 15, 2011 22:45 pm

Ale Wy narzekacie ostatnio na wszystko. Kiedy ostatnio wszyscy jednogłośnie powiedzieliśmy, że jakiś score jest niezły czy nawet dobry?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1150 Post autor: lis23 » czw cze 16, 2011 00:24 am

hp_gof pisze:Ale Wy narzekacie ostatnio na wszystko. Kiedy ostatnio wszyscy jednogłośnie powiedzieliśmy, że jakiś score jest niezły czy nawet dobry?
W tym roku niewiele takich było ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1151 Post autor: Adam » czw cze 16, 2011 08:38 am

lis23 pisze:Cóż,w mojej osobistej opinii po długości trwania utworów wnioskuję że będzie to nuda przeplatana " popierdówkami ",czyli dokładnie to samo co przy części pierwszej,praca nie warta zapamiętania,o epickości i monumentalności nie wspominając.
Trzeba po prostu zaakceptować fakt,że muzycznie seria HP skończyła się na " Czarze Ognia ",bo Doyle jeszcze jakoś daje radę i po prostu przejść nad tym do porządku dziennego.
i tak też pewnie będzie choć co poniektórzy oczywiście będą udowadniac co innego :)
#FUCKVINYL

hp_gof

#1152 Post autor: hp_gof » czw cze 16, 2011 13:21 pm

Nie wiem, czy to prawdziwe czy fałszywe, ale podoba mi się nawet :)
http://www.youtube.com/watch?v=fMZxBoyG ... r_embedded

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1153 Post autor: DanielosVK » czw cze 16, 2011 14:05 pm

Niezłe, ale nic ciekawego.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

#1154 Post autor: Arthur » czw cze 16, 2011 14:42 pm

hp_gof pisze:Ale Wy narzekacie ostatnio na wszystko. Kiedy ostatnio wszyscy jednogłośnie powiedzieliśmy, że jakiś score jest niezły czy nawet dobry?
Priest, Surfer, Kung Fu Panda 2, Rio, jeszcze jakiś japończyk był ale to chyba gra była
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#1155 Post autor: Adam » czw cze 16, 2011 15:14 pm

THOR :!: FAST FIVE :!:
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ