John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: John Williams - Star Wars: The Force Awakens (2015)

#1036 Post autor: Adam » sob lip 16, 2016 17:07 pm

przysłali Ci je bo funta kłaków nie były już warte :P kasety się skończyły na dobre wraz z premierą Titanica bo wtedy były ich ostatnie podrygi :) czyli parę lat przed tym zanim Ci je przysłali :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1037 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 30, 2016 02:00 am

Wiadomo "Rey's Theme" ładne jest. I wiadomo, że niektórzy uważają, że to najlepszy i jedyny w 100% pasujący do danej postaci motyw z Gwiezdnych wojen. Ale po zapoznaniu się tym filmikiem (słaba jakość, gdyż jest ze stycznia, a więc wykorzystano camripy) tylko ten motyw chodzi mi po głowie i nie żebym polemizował z Johnem Williamsem, nie śmiałbym, ale nawet on pasuje :)

https://www.youtube.com/watch?v=yvdRcsBxQUg

Nie znam się na wrestlingu i nie wiem, kim jest John Cena :? Ale czy ten motyw nie jest oparty na jakiejś hip-hopowej piosence?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1038 Post autor: Koper » pt wrz 30, 2016 08:49 am

Nie wiem,. ale do Rey pasuje lepiej jak temat Williamsa :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1039 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 01, 2016 00:44 am

No właśnie wiem. :P Pam Pam Pam Paam! Pam Pam Pam Paaam! Wpada w ucho. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1040 Post autor: Koper » sob paź 01, 2016 12:02 pm

I lepiej oddaje charakter postaci.
Sorry, Marek Łach. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1041 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 01, 2016 12:40 pm

Marka Łacha, to i tak już nie widziałem od miesięcy, więc raczej nie zareaguje. A może po prostu sam doszedł do wniosku, że jak wielu dał się nabrać na siłę nostalgii. Ja tylko mogę powtórzyć to co powtarzam wiele razy, nie ma nic złego w przyznaniu się do błędy. Gorzej tkwić w błędzie.

Pam Pam Pam Paam! Pam Pam Pam Paaam! :P

P.S. Niestety ten filmik nie jest bez błędów. Brakuje w nim momentów, kiedy Rey potrafi rozmawiać i rozumie język wookie, jak i droidów. :P

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#1042 Post autor: muaddib_dw » ndz paź 02, 2016 20:30 pm

Wawrzyniec pisze:Marka Łacha, to i tak już nie widziałem od miesięcy, więc raczej nie zareaguje. A może po prostu sam doszedł do wniosku, że jak wielu dał się nabrać na siłę nostalgii. Ja tylko mogę powtórzyć to co powtarzam wiele razy, nie ma nic złego w przyznaniu się do błędy. Gorzej tkwić w błędzie.

P.S. Niestety ten filmik nie jest bez błędów. Brakuje w nim momentów, kiedy Rey potrafi rozmawiać i rozumie język wookie, jak i droidów. :P

Wiem, że to żart z twojej strony Wawrzek,ale czasami trzeba racjonalniej wybierać sobie obiekt drwin. Zimmera nigdy nie będzie stać by "wysmażyć" temat tej klasy !!! Nie bez kozery napisałem wysmażyć w cudzysłowie.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#1043 Post autor: DanielosVK » ndz paź 02, 2016 21:35 pm

muaddib_dw pisze:Wiem, że to żart z twojej strony Wawrzek,ale czasami trzeba racjonalniej wybierać sobie obiekt drwin. Zimmera nigdy nie będzie stać by "wysmażyć" temat tej klasy !!!
Takiej co temat z Johnem Ceną? To fakt, takiego poziomu Zimmer nigdy nie osiągnie. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#1044 Post autor: Wawrzyniec » pn paź 03, 2016 21:24 pm

O rety, że też muszę się tłumaczyć: Ja nie hejcę, ani nie nabijam się z Johna Williamsa, tylko hejcę film TFA, z jedną z najgorszej rozpisanych postaci w historii kinematografii. Naprawdę nie lubię tego filmu i to z tak wielu powodów i codziennie ubolewam, że John Williams był i dalej jest w to zaangażowany.

I Marka Łacha też bardzo szanuję i podziwiam. Ale uważam, że jednak i on trochę dał się nabrać na początku i zachłysnąć "nostalgicznemu narkotykowi" i dlatego też uznał, że "Rey's Theme" jako jedyny temat w całej Sadze, albo jedyny temat od 1980 roku, wreszcie w 100% pasuje do danej postaci. I choć jest to temat ładny i wyrazisty, to jednak w swoim brzmieniu nie pasuje jako motywy przypisany najpotężniej istocie w Galaktyce, tylko tyle i Hans Zimmer nie ma z tym nic wspólnego. Nie tym razem, choć uwielbiam go przywoływać.

Temat Johna Ceny pasuje już bardziej. :P :wink:

Pam Pam Pam Paam! Pam Pam Pam Paaam! ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1045 Post autor: Koper » wt paź 04, 2016 18:38 pm

Ja podejrzewam, że tak jak Ty nabijasz się z Rey, tak muaddib doskonale sobie z tego zdaje sprawę, tylko próbuje się bezczelnie ponabijać z Twojego uwielbienia dla Hansa. :P

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1046 Post autor: lis23 » wt paź 04, 2016 19:48 pm

Wawrzyniec pisze:O rety, że też muszę się tłumaczyć: Ja nie hejcę, ani nie nabijam się z Johna Williamsa, tylko hejcę film TFA, z jedną z najgorszej rozpisanych postaci w historii kinematografii. Naprawdę nie lubię tego filmu i to z tak wielu powodów i codziennie ubolewam, że John Williams był i dalej jest w to zaangażowany.
Sorry, ale skoro Rey jest "jedną z najgorszej rozpisanych postaci w historii kinematografii" to jakimi postaciami są Padme i Anakin?
Padme to drętwa jak deska laska, która operuje dialogami na poziomie "Mody na Sukces", a Anakin to gość bez charakteru i bez kręgosłupa moralnego, który w jednej chwili z szanowanego i znanego (choć niedocenianego przez Radę Jedi Rycerza Jedi staje się prawą ręką Lorda Sithów?

Palpatine:

- Ej, chcesz zostać Sithem? Będziesz miał swój własny tytuł, może Lord Vader?

Anakin:

- Hmmm ... a czemu nie? Zawsze to jakaś odmiana.

Palpatine:

- Nie przeszkadza ci zabijanie dzieci?

Anakin;

- Nie, przecież już nie będę Jedi, tylko Sithem.

Tak m.w. wygląda przemiana Anakina Skywalkera w Dartha Vadera ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#1047 Post autor: Koper » wt paź 04, 2016 20:01 pm

Padme była nijaka, ale nie była Mary Sue. Anakin już od drugiej części przejawiał cechy charakteru sugerujące ciągoty ku ciemnej stronie. I też nie był Mary Sue. :P

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#1048 Post autor: qnebra » wt paź 04, 2016 20:08 pm

Ogólnie przy Rey najbardziej mi przeszkadza to, że nie czuje się żadnego zagrożenia przy tej postaci. Nie czuć jakiegokolwiek grożącego jej niebezpieczeństwa, czegoś co jej zagraża, czegoś co może jej zaszkodzić, czegoś co może ją skrzywdzić. Nic, taka żeńska wersja T-800 skrzyżowana z Macgyverem. To jest w tej postaci najgorsze, jak tu się angażować i przeżywać przygody? Co z tego że motyw ładniutki.

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#1049 Post autor: lis23 » wt paź 04, 2016 20:59 pm

Eeee ... a Luke'owi w NH coś groziło poza zgniatarką do śmieci i szturmowcami Imperium? Rey też została porwana przez Rena, torturowana i na początku nie chciała mieć nic wspólnego z mieczem świetlnym.
Sorry, ale to są Gwiezdne Wojny, czyli taka kosmiczna baśń dla wszystkich, więc doszukiwanie się tu realizmu, czy przekonywujących psychologicznie postaci jest nie na miejscu, bo bohaterom bajek ZAWSZE się wszystko udaje i jest ona zawsze oparta o schematy.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#1050 Post autor: Kaonashi » wt paź 04, 2016 21:03 pm

lis23 pisze: Rey też została porwana przez Rena, torturowana
Normalnie nabijali ją na pal.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

ODPOWIEDZ