"Ty w tej głupiej czapce!" ;)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

"Ty w tej głupiej czapce!" ;)

#1 Post autor: Koper » pn lip 20, 2009 17:34 pm

Ja rozumiem, że Hans i jego uczniaki obok szczytnego celu jakim jest zarabianie pieniędzy na tworzeniu muzycznych ilustracji do filmów, mają jeszcze drugi szczytny cel, czyli przeniesienie tej muzyki z salonów pod strzechy, ale jak zobaczyłem to:

http://www.youtube.com/watch?v=FmHlrS40o0c

to uznałem, że chyba trochę przesadzili. :P Obrazek niczym żywcem wyjęty z festynu związanego z otwarciem nowej remizy w Chociulach albo Tesco w Bielsku-Białej. A Hans, jak już koniecznie chce wyglądać jak młodzieżowy luzak, to niech się zgłosi do Briana "MTV-Boy'a" Tylera po porady odnośnie ubioru, bo w tych zielonych portkach i czerwonej czapeczce to przypomina mi lokalnych zbieraczy złomu. ;):D Powell zaś to mógłby trochę pobiegać, albo co... ;):D

PS: Zakładam, że zaraz rzucą się na mnie obrońcy nieskazitelnego wizerunku HZ, ale chciałbym na swoją obronę rzec tylko (parafrazując słowa Homera Simpsona z odcinka, w którym jego sąsiad został trenerem szkolnej drużyny futbolowej), że ja do Hansa nic nie mam, ale sami zobaczcie jak on głupio wygląda w tej czapce. ;):D

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#2 Post autor: Ghostek » pn lip 20, 2009 18:42 pm

"Wielki Finał" mnie zgasił :D
Niezłe, niezłe...
Obrazek

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: "Ty w tej głupiej czapce!" ;)

#3 Post autor: Bucholc Krok » pn lip 20, 2009 19:45 pm

Homer, sam załóż taką czapkę to wtedy zobaczymy... ;) :D

Jakbym miał się czegoś czepiać to raczej zachowania Zimmera. Sprawiał wrażenie jakby nie wiedział co się dzieje. :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4 Post autor: Koper » pn lip 20, 2009 20:33 pm

"Co my tu właściwie otwieramy? Parking? I gdzie do cholery jest mój pen-drive z samplami?" :D

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: "Ty w tej głupiej czapce!" ;)

#5 Post autor: Mystery » pn lip 20, 2009 22:46 pm

Koper pisze:Ja rozumiem, że Hans i jego uczniaki obok szczytnego celu jakim jest zarabianie pieniędzy na tworzeniu muzycznych ilustracji do filmów, mają jeszcze drugi szczytny cel, czyli przeniesienie tej muzyki z salonów pod strzechy, ale jak zobaczyłem to:

http://www.youtube.com/watch?v=FmHlrS40o0c

to uznałem, że chyba trochę przesadzili. :P Obrazek niczym żywcem wyjęty z festynu związanego z otwarciem nowej remizy w Chociulach albo Tesco w Bielsku-Białej. A Hans, jak już koniecznie chce wyglądać jak młodzieżowy luzak, to niech się zgłosi do Briana "MTV-Boy'a" Tylera po porady odnośnie ubioru, bo w tych zielonych portkach i czerwonej czapeczce to przypomina mi lokalnych zbieraczy złomu. ;):D Powell zaś to mógłby trochę pobiegać, albo co... ;):D

PS: Zakładam, że zaraz rzucą się na mnie obrońcy nieskazitelnego wizerunku HZ, ale chciałbym na swoją obronę rzec tylko (parafrazując słowa Homera Simpsona z odcinka, w którym jego sąsiad został trenerem szkolnej drużyny futbolowej), że ja do Hansa nic nie mam, ale sami zobaczcie jak on głupio wygląda w tej czapce. ;):D
Jak dla mnie, post roku :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#6 Post autor: Wawrzyniec » wt lip 21, 2009 00:14 am

Ups! A ja chciałem zapodać ten filmik jako taką miłą i fajną ciekawostkę :oops: Co za wstyd :oops:
A przy okazji, dla mnie nie jest ważne jak Zimmer wygląda, tylko ważne jaką muzykę komponuję. I jak już milion razy pisałem, mnie tam gruby, palący, nieogolony i do tego "konstrowersyjnie" ubrany Zimmer nie przeszkadza. Za to o dziwo Brian Tyler, mnie właśnie jakoś tym takim swoim "cool" "trendy" stylem, wyglądem trochę irytyuje. Nie wiem dlaczego i oczywiście to tylko moje zdanie. Ale zapewniam, że ta irytacja nie bierze się z zazdrości :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#7 Post autor: Koper » wt lip 21, 2009 00:26 am

Ja to też zapodałem jako ciekawostkę, ino się nie mogłem powstrzymać od złośliwego komentarza. :D Notabene naprawdę absolutnie uważam, że Zimmer z bandą odstawili tu tandetę (żeby nie powiedzieć: wiochę :P) pod publiczkę i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej.

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#8 Post autor: Łukasz Wudarski » wt lip 21, 2009 08:22 am

A wiecie że niedługo w Toruniu też będa otwierac parking. W sumie może warto napisać do Hansa żeby przyjechali z bandą i zagrali kilka swych hiciorów.

A abstrahując od wiochy jaką panowie z RC poczynili to warto zauważyć że brzmią niezwykle wieśniacko. Na serio jak jakaś garażówka. Hansu udaje że jest wielkim gitarzystą i wirtuozem koto, HGW wygina śmiało ciało, Powell eksponuje tuszę... Panowie trochę wstydu.

Przypomina mi to trochę te podstarzałe gwiazdy, których nikt już nie chce więc muszą grać na festynach w Lipnie, Pierdziszewie, Pikutkowie i innych takich miejscowościach (o których Koper mógłby Wam więcej napisać, bo jeździ tam rolników nawracać z wiary pogańskiej).

Czekamy na kolejne otwarcia supermarketów, centrów handlowych, dyskontów i sieci fastfoodów. Odnoszę wrażenie że nie tylko wygląd naszych idoli jakoś tak pasuje do tego całego folkloru, ale co gorsza ich muzyka...
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#9 Post autor: Bucholc Krok » wt lip 21, 2009 11:30 am

Można by było sklecić jakies 120-minutowe video z podobnych występów i podesłać Zimmerowi jakoby od kółka fanowskiego z prośbą, coby się zgodził na oficjalne wydanie i łaskawe objęcie patronatu nad inicjatywą. Ciekwe co by odpowiedział. :)

ODPOWIEDZ