Koper pisze: ↑sob cze 22, 2024 19:52 pm
No, nareszcie oficjalnie wydali.
Fajna, quasi-westernowa muzyka, bardziej poważna, nie taka zgrywa jak ta z filmu Ritchiego i też nie taka bezpośrednia w tych nawiązaniach do Ennia czy innych twórców muzyki westernowej, dodająca też element irlandzkiego folkloru, odrobinę klimatu lat 70. i trochę bardziej współczesnych brzmień. A w samym filmie w większości bardzo dobrze wyeksponowana.
youtu.be/17saW3DnPV8
youtu.be/PuJ_iW9QGzQ
In the Land of Saints and Sinners (2024) - Diego Baldenweg, Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
In the Land of Saints and Sinners (2024) - Diego Baldenweg, Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg
Dzięki Koprowi i Mystery'emu odkryłem ten świetny soundtrack, który można określić mianem irlandziego-westernu, przynajmniej muzycznie. Nie wiem kim jest to trio, ale stworzyli oni świetny score, który zasługuje na uwagę i osobny temat.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: In the Land of Saints and Sinners (2024) - Diego Baldenweg, Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg
Taki dobry soundtrack, ale wiadomo to nie Disney, Marvel, Brian Tyler, Alexandre Desplat i zainteresowanie zerowe. 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: In the Land of Saints and Sinners (2024) - Diego Baldenweg, Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg
Spoko, można oszukać...Wawrzyniec pisze: ↑pt wrz 27, 2024 13:45 pmTaki dobry soundtrack, ale wiadomo to nie Disney, Marvel, Brian Tyler, Alexandre Desplat i zainteresowanie zerowe.![]()
Ej, Lisu, słuchaj, zajebisty soundtrack do bajki wyszedł. Będziesz miał w topce roku, mówię Ci!

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Ale logo Disneya mogłeś dac większe!!

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Myślę, że jest na tyle duże, że nawet Lisu zauważy.
Kto wie, może już szuka tej "bajki" na Disney Plusie.
A tak wracając do twórców

Zrobili całkiem przyzwoity score do australijskiego serialu "The Unlisted" z tematem opartym o "Another Brick in the Wall"
youtu.be/tc9GpQp-90s
Oprócz tej wersji z wplecionym wokalem jest na albumie i czysto instrumentalna, którą w sumie wolę, ale chyba mój ulubiony kawałek stamtąd to ten:
youtu.be/w8f20_GaqAA
Kto wie, może już szuka tej "bajki" na Disney Plusie.

A tak wracając do twórców
To rodzinka ze Szwajcarii.
Zrobili całkiem przyzwoity score do australijskiego serialu "The Unlisted" z tematem opartym o "Another Brick in the Wall"
youtu.be/tc9GpQp-90s
Oprócz tej wersji z wplecionym wokalem jest na albumie i czysto instrumentalna, którą w sumie wolę, ale chyba mój ulubiony kawałek stamtąd to ten:
youtu.be/w8f20_GaqAA
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Epicka okładka!
Zobaczymy, czy teraz soundtrack ten zyska większe uznanie.
Te wklejone rzeczy też fajne, chociaż aż tak dużym fanem tych coverów hitów nie jestem. Przy czym wiem, że stają się one coraz bardziej popularne.

Te wklejone rzeczy też fajne, chociaż aż tak dużym fanem tych coverów hitów nie jestem. Przy czym wiem, że stają się one coraz bardziej popularne.