In the Land of Saints and Sinners (2024) - Diego Baldenweg, Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

In the Land of Saints and Sinners (2024) - Diego Baldenweg, Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg

#1 Post autor: Wawrzyniec » czw wrz 26, 2024 18:17 pm

Dzięki Koprowi i Mystery'emu odkryłem ten świetny soundtrack, który można określić mianem irlandziego-westernu, przynajmniej muzycznie. Nie wiem kim jest to trio, ale stworzyli oni świetny score, który zasługuje na uwagę i osobny temat.
Koper pisze:
sob cze 22, 2024 19:52 pm
Obrazek

No, nareszcie oficjalnie wydali.
Fajna, quasi-westernowa muzyka, bardziej poważna, nie taka zgrywa jak ta z filmu Ritchiego i też nie taka bezpośrednia w tych nawiązaniach do Ennia czy innych twórców muzyki westernowej, dodająca też element irlandzkiego folkloru, odrobinę klimatu lat 70. i trochę bardziej współczesnych brzmień. A w samym filmie w większości bardzo dobrze wyeksponowana.

youtu.be/17saW3DnPV8

youtu.be/PuJ_iW9QGzQ
Mystery pisze:
pn wrz 16, 2024 11:09 am
Zaskakujące udane i mocne kino, jak i świetnie działający, rzetelny score, który wyróżniono nawet nominacją na World Soundtrack Awards w Ghent, także Koper miał dobrego nosa co do tej pracy :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: In the Land of Saints and Sinners (2024) - Diego Baldenweg, Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg

#2 Post autor: Wawrzyniec » pt wrz 27, 2024 13:45 pm

Taki dobry soundtrack, ale wiadomo to nie Disney, Marvel, Brian Tyler, Alexandre Desplat i zainteresowanie zerowe. :(

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: In the Land of Saints and Sinners (2024) - Diego Baldenweg, Nora Baldenweg & Lionel Baldenweg

#3 Post autor: Koper » pt wrz 27, 2024 16:49 pm

Wawrzyniec pisze:
pt wrz 27, 2024 13:45 pm
Taki dobry soundtrack, ale wiadomo to nie Disney, Marvel, Brian Tyler, Alexandre Desplat i zainteresowanie zerowe. :(
Spoko, można oszukać...

Ej, Lisu, słuchaj, zajebisty soundtrack do bajki wyszedł. Będziesz miał w topce roku, mówię Ci!

Obrazek
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#4 Post autor: Mystery » pt wrz 27, 2024 16:55 pm

Epicki cover :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#5 Post autor: Adam » pt wrz 27, 2024 21:48 pm

:mrgreen:

Ale logo Disneya mogłeś dac większe!! :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#6 Post autor: Koper » pt wrz 27, 2024 23:22 pm

Myślę, że jest na tyle duże, że nawet Lisu zauważy.
Kto wie, może już szuka tej "bajki" na Disney Plusie. ;)

A tak wracając do twórców
Wawrzyniec pisze:
czw wrz 26, 2024 18:17 pm
Nie wiem kim jest to trio
To rodzinka ze Szwajcarii.

Obrazek

Zrobili całkiem przyzwoity score do australijskiego serialu "The Unlisted" z tematem opartym o "Another Brick in the Wall"

youtu.be/tc9GpQp-90s

Oprócz tej wersji z wplecionym wokalem jest na albumie i czysto instrumentalna, którą w sumie wolę, ale chyba mój ulubiony kawałek stamtąd to ten:

youtu.be/w8f20_GaqAA
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#7 Post autor: Wawrzyniec » wt paź 01, 2024 16:50 pm

Epicka okładka! :mrgreen: Zobaczymy, czy teraz soundtrack ten zyska większe uznanie.

Te wklejone rzeczy też fajne, chociaż aż tak dużym fanem tych coverów hitów nie jestem. Przy czym wiem, że stają się one coraz bardziej popularne.

ODPOWIEDZ