MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

Re: MICHAEL GIACCHINO - MISSION IMPOSSIBLE 4: GHOST PROTOCOL

#91 Post autor: Ghostek » pt gru 16, 2011 12:14 pm

Mystery Man pisze:
Goska pokpił sprawę z rozszerzonym Star Trekiem i ocenił, by pewnie w granicach Johny Eanglisha, więc mu też podziękuję ;) Niech lepiej zbiera siły na szósty sezon Doctora :)
Bicz, pliss. Niewiele tam było ciekawszego materiału poza tym, co się na oficjalnym albumie ukazało. No ale to moja prywatna opinia, z którą masz prawo się nie zgadzać. ;)

Co do Ghost Protocol... Ano przesłuchałem sobie i wszystko fajnie, wszystko spoko, tylko klisza na kliszy. Porównanie do Johnny'ego Englisha jak najbardziej trafne. Mimo że nie ma tu elementu komicznego, MG ciśnie po standardach. Jak usłyszałem ten "radziecki" motyw to o mało z krzesła nie spadłem. :mrgreen:

A nowy Doctor będzie jak obejrzę tę serię do końca, bo jakoś nie miałem okazji.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#92 Post autor: Mystery » pt gru 16, 2011 12:46 pm

Bicz, pliss. Niewiele tam było ciekawszego materiału poza tym, co się na oficjalnym albumie ukazało. No ale to moja prywatna opinia, z którą masz prawo się nie zgadzać. ;)
Ale żeby dawać, ponad dwu godzinnej epickiej kosmicznej muzyce, taką samą ocenę jak "In Time", come on :wink:
Co do Ghost Protocol... Ano przesłuchałem sobie i wszystko fajnie, wszystko spoko, tylko klisza na kliszy. Porównanie do Johnny'ego Englisha jak najbardziej trafne. Mimo że nie ma tu elementu komicznego, MG ciśnie po standardach. Jak usłyszałem ten "radziecki" motyw to o mało z krzesła nie spadłem. :mrgreen:
I właśnie dla tego w moim zestawieniu byłeś nawet za Markiem :wink: On by zapewne napisał, że to całkiem udany pastisz :wink:
A nowy Doctor będzie jak obejrzę tę serię do końca, bo jakoś nie miałem okazji.
Czekamy :)

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#93 Post autor: Paweł Stroiński » pt gru 16, 2011 13:19 pm

Cieszę się, że ktoś jeszcze czeka na moje teksty...

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#94 Post autor: Mystery » pt gru 16, 2011 13:49 pm

Paweł Stroiński pisze:Cieszę się, że ktoś jeszcze czeka na moje teksty...
Are You Kidding Me. Nie chce tu słodzić, ale nie wiem jak można nie czekać na takie teksty jak S8, Inception (mimo, kontrowersyjnej oceny za film :wink: ) czy War Horse (mimo, kontrowersyjnego braku oceny za film :wink: ) A "Call of Duty: Modern Warfare 2" to moim zdaniem, chyba najlepsza recenzja ubiegłego roku, choć Adam, bodajże "Różyczką", również ładnie wtedy wymiótł :wink: A w 2011 przoduje obecnie Marek. "Jane Eyre", "TinTin" i nie mam więcej pytań :)

Mefisto

#95 Post autor: Mefisto » pt gru 16, 2011 14:10 pm

Mystery Man pisze:choć fakt, 60+, wygląda znacznie lepiej niż 70+, acz tylko wygląda, bo w praktyce, w tym przypadku, różnica to mała :wink:
Na razie przesłuchałem aranżację Schifrina i mam poważne obawy, zarówno co do filmu, jak i muzyki - ten temat jest bowiem tak lajtowy i sympatyczny, że pasowałby do animki Pixara, a nie serii o szpiegach. Bez kitu - chyba najgorsza wersja jak dotąd. Czyżbyśmy po "poważnej" części trzeciej mieli otrzymać wersję dla dzieciaków only? Brrr...

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#96 Post autor: Mystery » pt gru 16, 2011 14:22 pm

Mefisto pisze:Na razie przesłuchałem aranżację Schifrina i mam poważne obawy, zarówno co do filmu, jak i muzyki - ten temat jest bowiem tak lajtowy i sympatyczny, że pasowałby do animki Pixara, a nie serii o szpiegach. Bez kitu - chyba najgorsza wersja jak dotąd. Czyżbyśmy po "poważnej" części trzeciej mieli otrzymać wersję dla dzieciaków only? Brrr...
Sam reżyser określa film mianem "kind of popcorn-crunching film", także chyba tak :) Zresztą wszystkie recki zdają się to potwierdzać, postawiono na akcję i wyszło to świetnie. I mimo, iż jest to film szpiegowski, myślę, że będzie czuć tu rękę Birda :)
Ostatnio zmieniony pt gru 16, 2011 14:53 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#97 Post autor: Paweł Stroiński » pt gru 16, 2011 14:30 pm

Mystery Man pisze:
Paweł Stroiński pisze:Cieszę się, że ktoś jeszcze czeka na moje teksty...
Are You Kidding Me. Nie chce tu słodzić, ale nie wiem jak można nie czekać na takie teksty jak S8, Inception (mimo, kontrowersyjnej oceny za film :wink: ) czy War Horse (mimo, kontrowersyjnego braku oceny za film :wink: ) A "Call of Duty: Modern Warfare 2" to moim zdaniem, chyba najlepsza recenzja ubiegłego roku, choć Adam, bodajże "Różyczką", również ładnie wtedy wymiótł :wink: A w 2011 przoduje obecnie Marek. "Jane Eyre", "TinTin" i nie mam więcej pytań :)
Po ostatnich dyskusjach o Prażanach i Sherlocku miałem duże wątpliwości...

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#98 Post autor: Mystery » pt gru 16, 2011 14:36 pm

Paweł Stroiński pisze:Po ostatnich dyskusjach o Prażanach i Sherlocku miałem duże wątpliwości...
Eee, co ma piernik do wiatraka :wink:

Jakby był ktoś był ciekaw, oficjalny remix Tiësto promujący film
http://www.youtube.com/watch?v=gtVf3okdNXI

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#99 Post autor: Ghostek » pt gru 16, 2011 15:04 pm

Mystery Man pisze: Jakby był ktoś był ciekaw, oficjalny remix Tiësto promujący film
http://www.youtube.com/watch?v=gtVf3okdNXI
Czekam na wersję dub
Obrazek

Templar

#100 Post autor: Templar » pt gru 16, 2011 15:12 pm

Mystery Man pisze:oficjalny remix Tiësto promujący film
Tomasz Goska pisze:Czekam na wersję dub
Obrazek

Mefisto

#101 Post autor: Mefisto » pt gru 16, 2011 15:19 pm

Mystery Man pisze:Sam reżyser określa film mianem "kind of popcorn-crunching film", także chyba tak :)
Z tym, że i poprzednie części były ostro popcornowe - chodzi mi po prostu o to, żeby nie przegięli i nie zrobiła się z tego bajeczka dla najmłodszych. Niemożliwe niemożliwym, ale jednak to wciąż film o szpiegach i ludziach z bronią ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#102 Post autor: Mystery » pt gru 16, 2011 15:59 pm

Mefisto pisze:
Mystery Man pisze:Sam reżyser określa film mianem "kind of popcorn-crunching film", także chyba tak :)
Z tym, że i poprzednie części były ostro popcornowe - chodzi mi po prostu o to, żeby nie przegięli i nie zrobiła się z tego bajeczka dla najmłodszych. Niemożliwe niemożliwym, ale jednak to wciąż film o szpiegach i ludziach z bronią ;)
Skoro Iron Giant, Iniemamocni i Ratatuj były bajkami, a bardziej prezentowały się jako filmy dla starszych widzów, to myślę, że jak bajkowo by się nowe MI nie zapowiadało, to nie tylko dzieciakom coś dobrego się dostanie :wink: Na razie opinie i recenzje wyglądają tak jak sobie to wyobrażałem, a nawet i lepiej.

Mefisto

#103 Post autor: Mefisto » pt gru 16, 2011 16:16 pm

Oby, oby - choć z Ratatujem się nie zgodzę, bo w porównaniu do dwóch pierwszych to typowy familijniak

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#104 Post autor: Paweł Stroiński » pt gru 16, 2011 17:20 pm

Wolę czwórkę od trójki, cieszę się, że Giacchino poszedł w bardziej melodyjną muzykę akcji w filmach poważniejszych od animacji.

Wątki etniczne świetne, choć typowe.

Napiszę recenzję, tak po obejrzeniu filmu, który zapowiada się bardzo ciekawie, chociaż z Birda widziałem tylko Ratatuja.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#105 Post autor: Mystery » pt gru 16, 2011 18:10 pm

Good :)

ODPOWIEDZ