Ale co Ty gadasz, lata 1982-1998 mają całkiem dobre oceny na filmmusicMystery Man pisze:Szkoda tylko, że tak udany okres Hornera, zostanie na łamach fm.pl tak olany, ale zawsze pozostaje nam na pocieszenie filmtracks.com
JAMES HORNER - BLACK GOLD / CRISTIADA
- Wojteł
- John Williams
Re: JAMES HORNER - BLACK GOLD / FOR GREATER GLORY (CRISTIADA
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Akurat w dawnych czasach Horner był bożyszczem na filmmusic.pl. Niestety kosztem Williamsa. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Z kolei jakbym ja wziął sprawę w swoje ręce ktoś mógłby się przyczepić za idealizowanie najnowszych wyczynów Jamesa.
Swoją drogą słucham właśnie FGG. I tak jak sądziłem, sample niewiele mówią o całości, która dosłownie płynie i żyje swoim życiem.
Autoplagiaty? Drażnią trochę, ale nie skreślają ścieżki na dzień dobry. Jak ktoś umie sprzedać ten sam produkt po raz n-ty to tylko świadczy o jego niezwykłej przebiegłości i intelekcie. A tego grubej większości współczesnych kompozytorów filmówki jadących po klasykach niestety brakuje.
Swoją drogą słucham właśnie FGG. I tak jak sądziłem, sample niewiele mówią o całości, która dosłownie płynie i żyje swoim życiem.
Autoplagiaty? Drażnią trochę, ale nie skreślają ścieżki na dzień dobry. Jak ktoś umie sprzedać ten sam produkt po raz n-ty to tylko świadczy o jego niezwykłej przebiegłości i intelekcie. A tego grubej większości współczesnych kompozytorów filmówki jadących po klasykach niestety brakuje.

Zawsze możesz zdać pełniejszą relację tutaj, chętnie poczytamyGhostek pisze:Z kolei jakbym ja wziął sprawę w swoje ręce ktoś mógłby się przyczepić za idealizowanie najnowszych wyczynów Jamesa.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Jak osłucham się z tą płytą to czemu nie. Ale sporo jeszcze przede mną, bo dopiero co się z nią rozdziewiczyłem. Nie ma co szaleć na zaś 

walnij alternatywną recke
stop hejterom 
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Żeby znów krzyczeli, że chcę poprawiać rzeczywistość jak to miało miejsce w przypadku Battle: LA? Dziękuję, postojęAdam pisze:walnij alternatywną reckestop hejterom

a od kiedy to przejmujesz się szeptami jakichś ambitnych?
be cool 
NO CD = NO SALE
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Przecie jestem cool
Niech se chłopy rzucają mięchem. Przyjdzie czas że i ja porzucam
Niech se chłopy rzucają mięchem. Przyjdzie czas że i ja porzucam

skłaniam się ku temu że troszkę za ostro oceniłem Roja
ale zmiana nie jest tak diametralna jak przy Black Gold. mocne 3 mogę dac. Battle LA lepsze 
NO CD = NO SALE
Adam pisze:Battle LA lepsze

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie bardzo przebiegłości i intelekcie. Widzisz, problem FGG polega na tym, że do języka Hornera nie wnosi zupełnie nic, a zawsze coś takiego było. Popatrzmy na Enemy at the Gates. Takiego klimatu u Hornera (i w ogóle działania klimatem samym w sobie, a nie tylko tematyką!) wcześniej nie było. Avatar wniósł zupełnie nowe brzmienie u Hornera i niesłyszaną wcześniej relację elektronika-orkiestra. Co jest nowego w For Greater Glory? Jak rozwalisz ten score na czynniki pierwsze, wszystko to wcześniej słyszane klisze. Tutaj nie ma NIC oryginalnego.Ghostek pisze:Z kolei jakbym ja wziął sprawę w swoje ręce ktoś mógłby się przyczepić za idealizowanie najnowszych wyczynów Jamesa.
A gitary brzmią jak Zorro nie tylko dlatego, że to Horner, ale dlatego, że to Horner w świecie latynoskim. Kolejna klisza.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Paweł Stroiński pisze:
Nie bardzo przebiegłości i intelekcie. Widzisz, problem FGG polega na tym, że do języka Hornera nie wnosi zupełnie nic, a zawsze coś takiego było. Popatrzmy na Enemy at the Gates. Takiego klimatu u Hornera (i w ogóle działania klimatem samym w sobie, a nie tylko tematyką!) wcześniej nie było. Avatar wniósł zupełnie nowe brzmienie u Hornera i niesłyszaną wcześniej relację elektronika-orkiestra. Co jest nowego w For Greater Glory? Jak rozwalisz ten score na czynniki pierwsze, wszystko to wcześniej słyszane klisze. Tutaj nie ma NIC oryginalnego.
A gitary brzmią jak Zorro nie tylko dlatego, że to Horner, ale dlatego, że to Horner w świecie latynoskim. Kolejna klisza.
Tylko kto powiedział, że FGG ma wnieść coś nowego do dorobku Hornera?
jak dla mnie to od początku było planowane jako taka kwintesencja Hornera, tego sobie chyba życzył reżyser.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
I o to chodzi...lis23 pisze: Tylko kto powiedział, że FGG ma wnieść coś nowego do dorobku Hornera?
jak dla mnie to od początku było planowane jako taka kwintesencja Hornera, tego sobie chyba życzył reżyser.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tyle, że dla mnie to nie jest wada, tylko powrót tego, co u Hornera najbardziej lubię.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John