Wyczekiwane score'y
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Przebił Incepcję i TDK ?Mystery Man pisze:Za kałużą nad "The Social Network" się rozpływają, z różnych recenzji wynika, że to najlepszy amerykański film ever czy też The Godfather, Citizen Kane i Rashomon of the 21st Century.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
A propos wtórności i ogólnej marności tematu Hirschfeldera do animacji Snydera - ktoś wskazał to, co kołatało mi się w głowie odkąd Sowy usłyszałem po raz pierwszy:
http://www.youtube.com/watch?v=yqfYNfg2ik8
Już temat Williamsa jest nudnawy, a przeróbka Hirschfeldera to jeden wielki ziew. Mam złe przeczucia co do tego score.
Już temat Williamsa jest nudnawy, a przeróbka Hirschfeldera to jeden wielki ziew. Mam złe przeczucia co do tego score.

No no fajna ciekawostkaMarek Łach pisze:A propos wtórności i ogólnej marności tematu Hirschfeldera do animacji Snydera - ktoś wskazał to, co kołatało mi się w głowie odkąd Sowy usłyszałem po raz pierwszy:

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nudnawa to jest Twoja Pukowa i 3/4 Desplata.Marek Łach pisze:Już temat Williamsa jest nudnawy, a przeróbka Hirschfeldera to jeden wielki ziew. Mam złe przeczucia co do tego score.

A podobnie jak kolega powyżej nie zauważyłem żadnego plagiatu.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
O, już dawno tych szczeniackich zakompleksionych odzywek od Ciebie nie było...Koper pisze:Nudnawa to jest Twoja Pukowa i 3/4 Desplata.![]()

To trochę fail, bo jeśli Amazing Stories od 0:19 i Flight Home od 0:43 nie mają prawie identycznie zbudowanego tematu, to w takim razie Zimmer i Horner też nigdy się nie kopiowali.A podobnie jak kolega powyżej nie zauważyłem żadnego plagiatu.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bo dawno głupot nie pisałeś, panie JESTEM DOROSŁY I POWAŻNY.Marek Łach pisze:O, już dawno tych szczeniackich zakompleksionych odzywek od Ciebie nie było...

A o ten fragment Ci chodzi. Identyczny nie jest, podobny - to muszę oddać ci rację - owszem. Tak jak hmm... Balto do Listy Schindlera.Marek Łach pisze:To trochę fail, bo jeśli Amazing Stories od 0:19 i Flight Home od 0:43 nie mają prawie identycznie zbudowanego tematu, to w takim razie Zimmer i Horner też nigdy się nie kopiowali.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Mi tam temat Williamsa jest obojętny, ale ogólnie nie o to chodzi - Amazing Stories powstało lata temu, w innych czasach i dorobek gatunku był wtedy skromniejszy. Sowy powstały w 2010 roku, kiedy to już muzyka przygodowa/fantasy w tamtym stylu została przerobiona na dziesiątą stronę i dlatego ta wtórność i schematyzm są rążące.
Podobieństwo jest duże, chociaż ja nie użyłem słowa "plagiat". Myślę, że Hirschfelderowi wyszło to przypadkiem, bo temat Williamsa też jest klasycznie "generic" - ogólnie już ten stopień podobieństwa wyklucza Flight Home z grona tematów, które prezentowałyby większą wartość dla gatunku... Balto i Lista - w sumie dobre porównanie, chociaż mnie Sowy jednak bardziej drażnią.
Podobieństwo jest duże, chociaż ja nie użyłem słowa "plagiat". Myślę, że Hirschfelderowi wyszło to przypadkiem, bo temat Williamsa też jest klasycznie "generic" - ogólnie już ten stopień podobieństwa wyklucza Flight Home z grona tematów, które prezentowałyby większą wartość dla gatunku... Balto i Lista - w sumie dobre porównanie, chociaż mnie Sowy jednak bardziej drażnią.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Może dlatego, że jednak temat z Balto (czy mam pisać "temat z Wroga u Bram"?
) jak i temat z Listy były co najmniej o klasę od powyższych lepsze.
Nie użyłeś słowa "plagiat" a "przeróbka", łobuzie.
Też myślę, że raczej przypadkiem mu to wyszło. Ja w sumie nie mam nic przeciwko temu tematowi, może sobie być jako heroic theme, tylko mnie martwi, że to chyba jedyny wyrazisty temat filmu. Jak na animowane fantasy jeden temat - i to raczej prosty - to trochę mało. Ale piszę "chyba jedyny" bo chciałbym obejrzeć film i nie chcę sobie psuć zabawy zbyt dokładnie wsłuchując się w score. 

Nie użyłeś słowa "plagiat" a "przeróbka", łobuzie.