Co ostatnio kupiliście?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

Re: Co ostatnio kupiliście?

#736 Post autor: Paweł Stroiński » wt lip 21, 2015 18:30 pm

Tomek, Krzysiek po prostu mówił o sobie. Freud nazwał to projekcją.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#737 Post autor: Krzysiek » śr lip 22, 2015 11:35 am

Paweł Stroiński pisze:
Krzysiek pisze:Idąc Twoim tokiem rozumowania masz cienki portfel i cienkiego penisa, poniewaz Doda się Tobą nie zainteresowała.... :mrgreen:
Krzysiek... nie musisz się nam zwierzać ze swoich własnych problemów.

Chcesz o tym porozmawiać?
Ghostek pisze:Poległem próbując załapać o co Ci chodzi z tą Dodą. Także prawdopodobnie nie tylko penisa, ale i mózg mam za cienki na takie rozkminy.
Doda mówi, że potrzebuje faceta z grubym portferem i grubym penisem. Widocznie Was to nie dotyczy.....

Chodziło mi o to, że słuchanie muzyki i kupowanie płyt to nie tylko kasa. Ale w sumie nie zdziwiłem się słowom Kolegi Ghostka. Kupuje w normalnych cenach a później liczy, że ktoś od Niego weźmie po wyższej. Jakby Kolega Lis nabył te płytki od Ghostka, to było by OK, tyle że między słowami cieszyłbyś się, że trafił się "frajer".
Wiele razy pisałem, że kilkanaście lat temu nie było takich możliwości zakupu oryginałów. Ale do niektórych jak widzę nie dociera. Dzisiaj też się denerwujecie, jeśli jakaś fajna płyta jest już niedostepna a dodatkowo w spekulanckiej cenie. Lub utyskujecie że $ ma wysoki kurs. Ale nie można tego określić w sposób
Ghostek pisze:płytki jak płytki - wykładasz hajs i masz
W tym momencie widać podejście Kolegi Ghostka do formy jaką jest (oprócz słuchania muzyki) kolekcjonowanie płyt i do innych, którzy tych płyt "poszukują".
Szkoda tylko, że Kolega Paweł też nie załapał o co mi chodziło i moje (a właściwie Dody) słowa przyjął na swoja klatę :D
Trzeba się cieszyć, że przybywa pasjonatów muzyki filmowej a tym bardziej, że ich stać na kupno oryginalnych płyt. Co w dzisiejszych czasach nie jest oczywiste. Dla niektórych to Forum chyba za bardzo się rozrasta.... może wprowadzicie karty VIP? Rozumiem, że Kol. Ghostek ma w głębokim poważaniu zakupy Kol. Lisa ale to właśnie pokazałem z drugiej strony - Masz kasę to "masz" Dodę. Lisowi Doda nie jest do niczego "potrzebna" :wink: Nie słucha jej muzyki więc kupuje inną.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#738 Post autor: Ghostek » śr lip 22, 2015 12:13 pm

Dorabiać ideologię do joke'u z oldschoolowej kapy... tylko Ty potrafisz tak skwasić temat i przy okazji zrobić więcej szumu niż statystyczny score Zimmera.
Tak, kupuję dużo, ale staram się szukać okazji, by nie wywalać całej pensji na zaspokajanie soundtrackowych potrzeb. Co w tym złego, że chcę też przy okazji troszkę odbić się np za koszty dostawy?
A co do kwestii formalnych... kolegami nie jesteśmy, więc możemy pominąć te puste uprzejmości.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#739 Post autor: Krzysiek » śr lip 22, 2015 15:44 pm

Ghostek pisze:Dorabiać ideologię do joke'u z oldschoolowej kapy... tylko Ty potrafisz tak skwasić temat i przy okazji zrobić więcej szumu niż statystyczny score Zimmera.
Cóż, do kapy nic nie mam i w tym temacie nic nie pisałem. Tym bardziej, że też mam w domu kota i wiem co się dzieje. A gdyby nie Kolega Paweł, pewnie nawet "szumu" by nie było.
Ghostek pisze:Tak, kupuję dużo, ale staram się szukać okazji, by nie wywalać całej pensji na zaspokajanie soundtrackowych potrzeb.
W takim temacie też nic nie pisałem, aczkolwiek kiedys "wspomniałem" że każdy wydaje swoją kasę jak mu sie podoba....
Ghostek pisze:A co do kwestii formalnych... kolegami nie jesteśmy, więc możemy pominąć te puste uprzejmości.
Cóż, z mojej strony "Kolego" (przez duże "K") jest wyrazem szacunku dla osoby z którą rozmawiam lub piszę. I to bez względu na to czy z Nią piłem, spałem pod mostem czy też chodziłem na dziwki (lub też tego razem nie robiliśmy). Ale jeśli Ci to nie odpowiada.... :?

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#740 Post autor: lis23 » pn lip 27, 2015 12:21 pm

Widzę, że utworzyła się tu mała wojenka ;)
Niełatwo jest dzisiaj, w dobie internetu kupować oryginały, zwłaszcza gdy ma się ciągły opieprz ze strony rodzinki, iż wyrzuca się w błoto ciężko zarobione pieniądze ....
Bo po co kupować oryginalne płyty CD, skoro są pliki MP3? A po co MP3, skoro jest You Tube?
Podobnie z filmami: po co Blu-Ray, skoro jest DVD. Po co DVD, skoro są torrenty. Po co torrenty, skoro są portale z filmami online i YT.
Normalnie, załamka. :( Wydaje mi się, że palenie i chlanie jest bardziej akceptowalne, niż wydawanie kasy na płyty, filmy, gry, itp.
Zdecydowałem się ostatnio zakupić trochę płyt, gdyż spłynęło mi trochę kasy: zwrot podatku, sprzedaż gier na PS4, które i tak mam na PC, trochę oszczędności, itp. Choć trochę się wahałem: chciałem zakupić parę artbooków i teraz myślę, że CD mogę zawsze dostać na Allegro, itp. a artbooków już nie kupię, ale, oj tam ;)

A wracając do płyt: doszły mi:

Alan Menken - " Dzwonnik z Notre Dame "
Jerry Goldsmith - " The Omen " - Deluxe Edition
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

#741 Post autor: Cisek » pt sie 14, 2015 14:50 pm

hp_gof pisze:
Cisek pisze:
hp_gof pisze:Ktoś kupił może Tomorrowland albo znalazł gdzieś fotki w necie jak wygląda w środku to wydanie?
Leci do mnie razem z Jurassic World i Inside Out. Podrzucę fotki jeśli wcześniej czegoś nie znajdziesz :) .
No i doszło? :) Jakichś foci się doczekam? Bo oprócz Inside Out żadnych zdjęć w necie nie znalazłem :( Z góry dzięki ;)
Tomorrowland

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jurassic World

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jupiter Ascending

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hp_gof

#742 Post autor: hp_gof » pt sie 14, 2015 19:09 pm

OMG - Tomorrowland takie piękne <3 Dzięki! :)

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#743 Post autor: galljaronim » pt sty 08, 2016 11:58 am

Ostatnio kupione :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#744 Post autor: WhiteHussar » pt sty 08, 2016 15:17 pm

masz ode mnie plusa za sprzęt od Sony 8)

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#745 Post autor: galljaronim » pt sty 08, 2016 16:45 pm

WhiteHussar pisze:masz ode mnie plusa za sprzęt od Sony 8)
Rozumiem, że sobie chwalisz? [emoji4]

Awatar użytkownika
Michal
Kserujący nuty

#746 Post autor: Michal » pt sty 08, 2016 18:09 pm

Gratuluję smaczków :D
Powiedz gdzie dorwałeś Star Wars Phantom Menace Ultimate , kupiłeś nową w folii ??w jakiej cenie?

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#747 Post autor: WhiteHussar » pt sty 08, 2016 19:46 pm

galljaronim pisze:
WhiteHussar pisze:masz ode mnie plusa za sprzęt od Sony 8)
Rozumiem, że sobie chwalisz? [emoji4]
Bardzoooo. Według mnie, sprzęty od SONY dalej trzymają klasę

Awatar użytkownika
galljaronim
John Powell

#748 Post autor: galljaronim » pt sty 08, 2016 20:10 pm

Michal pisze:Gratuluję smaczków :D
Powiedz gdzie dorwałeś Star Wars Phantom Menace Ultimate , kupiłeś nową w folii ??w jakiej cenie?
Tak się składa, że usilnie poszukiwałem tej edycji, ale niestety trudno dostępna. Udało się dorwać dopiero na swiatksiazki.pl. Nówka w folii za 49 złotych. Niestety ostatnia sztuka.

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#749 Post autor: Ghostek » sob sty 09, 2016 00:11 am

3 lata temu był dobry moment na zakupienie tej edycji. Po wejściu TPM 3D Sony wznowiło te wydawnictwa rzucając na polskim rynku za grosze. Mi udało więc się dziabnąć za 35zł w promo :)
Obrazek

harvester84
Gość od wnoszenia fortepianu

#750 Post autor: harvester84 » sob sty 09, 2016 11:39 am

Z Amazonu Minionki i Marsjanin Deluxe
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek