Co ostatnio kupiliście?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Co ostatnio kupiliście?
Tomek, Krzysiek po prostu mówił o sobie. Freud nazwał to projekcją.
- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Paweł Stroiński pisze:Krzysiek... nie musisz się nam zwierzać ze swoich własnych problemów.Krzysiek pisze:Idąc Twoim tokiem rozumowania masz cienki portfel i cienkiego penisa, poniewaz Doda się Tobą nie zainteresowała....
Chcesz o tym porozmawiać?
Doda mówi, że potrzebuje faceta z grubym portferem i grubym penisem. Widocznie Was to nie dotyczy.....Ghostek pisze:Poległem próbując załapać o co Ci chodzi z tą Dodą. Także prawdopodobnie nie tylko penisa, ale i mózg mam za cienki na takie rozkminy.
Chodziło mi o to, że słuchanie muzyki i kupowanie płyt to nie tylko kasa. Ale w sumie nie zdziwiłem się słowom Kolegi Ghostka. Kupuje w normalnych cenach a później liczy, że ktoś od Niego weźmie po wyższej. Jakby Kolega Lis nabył te płytki od Ghostka, to było by OK, tyle że między słowami cieszyłbyś się, że trafił się "frajer".
Wiele razy pisałem, że kilkanaście lat temu nie było takich możliwości zakupu oryginałów. Ale do niektórych jak widzę nie dociera. Dzisiaj też się denerwujecie, jeśli jakaś fajna płyta jest już niedostepna a dodatkowo w spekulanckiej cenie. Lub utyskujecie że $ ma wysoki kurs. Ale nie można tego określić w sposób
W tym momencie widać podejście Kolegi Ghostka do formy jaką jest (oprócz słuchania muzyki) kolekcjonowanie płyt i do innych, którzy tych płyt "poszukują".Ghostek pisze:płytki jak płytki - wykładasz hajs i masz
Szkoda tylko, że Kolega Paweł też nie załapał o co mi chodziło i moje (a właściwie Dody) słowa przyjął na swoja klatę

Trzeba się cieszyć, że przybywa pasjonatów muzyki filmowej a tym bardziej, że ich stać na kupno oryginalnych płyt. Co w dzisiejszych czasach nie jest oczywiste. Dla niektórych to Forum chyba za bardzo się rozrasta.... może wprowadzicie karty VIP? Rozumiem, że Kol. Ghostek ma w głębokim poważaniu zakupy Kol. Lisa ale to właśnie pokazałem z drugiej strony - Masz kasę to "masz" Dodę. Lisowi Doda nie jest do niczego "potrzebna"

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Dorabiać ideologię do joke'u z oldschoolowej kapy... tylko Ty potrafisz tak skwasić temat i przy okazji zrobić więcej szumu niż statystyczny score Zimmera.
Tak, kupuję dużo, ale staram się szukać okazji, by nie wywalać całej pensji na zaspokajanie soundtrackowych potrzeb. Co w tym złego, że chcę też przy okazji troszkę odbić się np za koszty dostawy?
A co do kwestii formalnych... kolegami nie jesteśmy, więc możemy pominąć te puste uprzejmości.
Tak, kupuję dużo, ale staram się szukać okazji, by nie wywalać całej pensji na zaspokajanie soundtrackowych potrzeb. Co w tym złego, że chcę też przy okazji troszkę odbić się np za koszty dostawy?
A co do kwestii formalnych... kolegami nie jesteśmy, więc możemy pominąć te puste uprzejmości.

- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Cóż, do kapy nic nie mam i w tym temacie nic nie pisałem. Tym bardziej, że też mam w domu kota i wiem co się dzieje. A gdyby nie Kolega Paweł, pewnie nawet "szumu" by nie było.Ghostek pisze:Dorabiać ideologię do joke'u z oldschoolowej kapy... tylko Ty potrafisz tak skwasić temat i przy okazji zrobić więcej szumu niż statystyczny score Zimmera.
W takim temacie też nic nie pisałem, aczkolwiek kiedys "wspomniałem" że każdy wydaje swoją kasę jak mu sie podoba....Ghostek pisze:Tak, kupuję dużo, ale staram się szukać okazji, by nie wywalać całej pensji na zaspokajanie soundtrackowych potrzeb.
Cóż, z mojej strony "Kolego" (przez duże "K") jest wyrazem szacunku dla osoby z którą rozmawiam lub piszę. I to bez względu na to czy z Nią piłem, spałem pod mostem czy też chodziłem na dziwki (lub też tego razem nie robiliśmy). Ale jeśli Ci to nie odpowiada....Ghostek pisze:A co do kwestii formalnych... kolegami nie jesteśmy, więc możemy pominąć te puste uprzejmości.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Widzę, że utworzyła się tu mała wojenka 
Niełatwo jest dzisiaj, w dobie internetu kupować oryginały, zwłaszcza gdy ma się ciągły opieprz ze strony rodzinki, iż wyrzuca się w błoto ciężko zarobione pieniądze ....
Bo po co kupować oryginalne płyty CD, skoro są pliki MP3? A po co MP3, skoro jest You Tube?
Podobnie z filmami: po co Blu-Ray, skoro jest DVD. Po co DVD, skoro są torrenty. Po co torrenty, skoro są portale z filmami online i YT.
Normalnie, załamka.
Wydaje mi się, że palenie i chlanie jest bardziej akceptowalne, niż wydawanie kasy na płyty, filmy, gry, itp.
Zdecydowałem się ostatnio zakupić trochę płyt, gdyż spłynęło mi trochę kasy: zwrot podatku, sprzedaż gier na PS4, które i tak mam na PC, trochę oszczędności, itp. Choć trochę się wahałem: chciałem zakupić parę artbooków i teraz myślę, że CD mogę zawsze dostać na Allegro, itp. a artbooków już nie kupię, ale, oj tam
A wracając do płyt: doszły mi:
Alan Menken - " Dzwonnik z Notre Dame "
Jerry Goldsmith - " The Omen " - Deluxe Edition

Niełatwo jest dzisiaj, w dobie internetu kupować oryginały, zwłaszcza gdy ma się ciągły opieprz ze strony rodzinki, iż wyrzuca się w błoto ciężko zarobione pieniądze ....
Bo po co kupować oryginalne płyty CD, skoro są pliki MP3? A po co MP3, skoro jest You Tube?
Podobnie z filmami: po co Blu-Ray, skoro jest DVD. Po co DVD, skoro są torrenty. Po co torrenty, skoro są portale z filmami online i YT.
Normalnie, załamka.

Zdecydowałem się ostatnio zakupić trochę płyt, gdyż spłynęło mi trochę kasy: zwrot podatku, sprzedaż gier na PS4, które i tak mam na PC, trochę oszczędności, itp. Choć trochę się wahałem: chciałem zakupić parę artbooków i teraz myślę, że CD mogę zawsze dostać na Allegro, itp. a artbooków już nie kupię, ale, oj tam

A wracając do płyt: doszły mi:
Alan Menken - " Dzwonnik z Notre Dame "
Jerry Goldsmith - " The Omen " - Deluxe Edition
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Tomorrowlandhp_gof pisze:No i doszło?Cisek pisze:Leci do mnie razem z Jurassic World i Inside Out. Podrzucę fotki jeśli wcześniej czegoś nie znajdzieszhp_gof pisze:Ktoś kupił może Tomorrowland albo znalazł gdzieś fotki w necie jak wygląda w środku to wydanie?.
Jakichś foci się doczekam? Bo oprócz Inside Out żadnych zdjęć w necie nie znalazłem
Z góry dzięki

Jurassic World

Jupiter Ascending

- galljaronim
- John Powell
Ostatnio kupione

- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
masz ode mnie plusa za sprzęt od Sony 

- galljaronim
- John Powell
Rozumiem, że sobie chwalisz? [emoji4]WhiteHussar pisze:masz ode mnie plusa za sprzęt od Sony
Gratuluję smaczków
Powiedz gdzie dorwałeś Star Wars Phantom Menace Ultimate , kupiłeś nową w folii ??w jakiej cenie?

Powiedz gdzie dorwałeś Star Wars Phantom Menace Ultimate , kupiłeś nową w folii ??w jakiej cenie?
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Bardzoooo. Według mnie, sprzęty od SONY dalej trzymają klasęgalljaronim pisze:Rozumiem, że sobie chwalisz? [emoji4]WhiteHussar pisze:masz ode mnie plusa za sprzęt od Sony
- galljaronim
- John Powell
Tak się składa, że usilnie poszukiwałem tej edycji, ale niestety trudno dostępna. Udało się dorwać dopiero na swiatksiazki.pl. Nówka w folii za 49 złotych. Niestety ostatnia sztuka.Michal pisze:Gratuluję smaczków![]()
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
3 lata temu był dobry moment na zakupienie tej edycji. Po wejściu TPM 3D Sony wznowiło te wydawnictwa rzucając na polskim rynku za grosze. Mi udało więc się dziabnąć za 35zł w promo 

-
- Gość od wnoszenia fortepianu