John Williams
Re: John Williams - co dalej?
Sorry, dalej nie rozumiem Twojej argumentacji (albo może nie czaję Twojej ukrytej ironii
.
Opinie Mefista ze strony fm.pl na temat poszczególnych ścieżek Williamsa, Johna:
Black Sunday (4.5) - "Amen. Swoją drogą ciekawe co z tym fanem - czekał 30 lat na tą brakującą ścieżkę czy nie?
" Amen, do opinii Marka - "Geniusz. Jeden z najlepszych thrillerów, jakie w życiu słyszałem."
Star Wars (4.5) - "Klasyka pełną gębą. Gdyby nie ta płyta nie byłoby dziś muzyki filmowej w takiej formie, jaką znamy. "
The Empire Strikes Back (5) - "Imperial March, The Asteroid Field, Yoda's Theme - komentarz zbędny"
Raiders of the Lost Ark (5) - "Hehe, myślałem, że już macie tą reckę. Jak widać została ta luka zapełniona porządnym tekstem. A ocena nie może być inna. "
Return of the Jedi (5)
Indiana Jones and the Temple of Doom (4) - "Dla mnie nieco przykrótki ten album. No i nie umywa się jednak do pozostałych dwóch pozycji. Mimo to i tak ocena wysoka."
Indiana Jones and the Last Crusada (5) - "Znowuż myślałem, że to mieliście
Ale lepiej późno niż później
"
Far and Away (4)
Schindler's List (4.5) - "Piękna, chwytająca za serce muzyka - jedno z lepszych dokonań Williamsa. "
Nixon (4) - "A ja tam bardzo lubię tego Williamsa - niezłe orkiestracje i potężne tematy już na wstępie. Nie narzekam na jakieś bezkształtne plamy
"
Amistad (5) - "A dla mnie pelna piateczka - swietny Williams z porzadnymi tematami - w srodku moze lekka nuda czasem sie wdziera, ale ogólem jest bardzo pozytywnie"
SW: Phantom Menace (5) - "Bez wątpienia najlepsza muzyczna odsłona sagi. "
Angela's Ashes (3.5) - "Sam temat główny chyba nawet lepszy od Listy. Ale cała reszta, to ostra zżynka z filmografii Williamsa (nawet temat z Bliskich spotkań jest - i to deczka w deczkę niemalże!), w dodatku zwyczajnie nudna po jakimś czasie (powtarzanie jednego tematu do usranej śmierci już pomijam). Jak na wielkiego Johna to tak sobie."
The Patriot (4) - "Tez sie nie zgodze co do oceny filmu - Patriota jest do cna hmm...irytujacy, szczególnie koncówka
Za to muzyka ladna, Williams nie zawiódl
"
A.I. (4) - "No, kolejna porzadna recka porzadnej plyty - pamietam, ze byla to jedna z moich pierwszych prac, wiec teoretycznie za sentyment powinienem jeszcze dodac gwiazdke, aczkolwiek sama muzyke oceniam "jedynie" na bardzo dobra"
SW: Attack of the Clones (5) - "O ile saga sama w sobie poziomu nie trzyma, o tyle Williams we wszystkich 6 filmach wychodzi z tarczą. "
Harry Potter 2 (4) - "Jeśli idzie o HP, to ten album zdecydowanie najlepszy. Może to zasługa Rossa ?"
Harry Potter 3 (4) - "Wprawdzie mi o wiele bardziej przypadła do gustu współpraca Williamsa z Rossem, niemniej jednak i ta partytura jest bardzo dobra. "
SW: Revenge of the Sith (5) - "Williams przeszedł tu samego siebie - genialna kompozycja. Genialnie niedoceniona również."
War of the Worlds (1.5) - "Film średniak. Muzyka - tylko jako ilustracja do filmu średniaka. Tyle. "
Memoirs of the Geisha (5) - "Epizod III - wspaniała muzyka Geisha - równie piękna"
Munich (4) - "Fakt, na nominację ta ścieżka nie zasługuje, jednakże zaintrygowała mnie wystarczająco na 4 punkty, gwiazdki czy też inne oceny
"
Indiana Jones 4 (4) - "Z recką się zgadzam - z argumentem o Ennio już nie bardzo. A co do oczekiwań, to chyba w przypadku takiej legendy być powinny."
O jakim upadku tutaj mówisz?
Ale rozmawiajmy poważnie.

Opinie Mefista ze strony fm.pl na temat poszczególnych ścieżek Williamsa, Johna:
Black Sunday (4.5) - "Amen. Swoją drogą ciekawe co z tym fanem - czekał 30 lat na tą brakującą ścieżkę czy nie?

Star Wars (4.5) - "Klasyka pełną gębą. Gdyby nie ta płyta nie byłoby dziś muzyki filmowej w takiej formie, jaką znamy. "
The Empire Strikes Back (5) - "Imperial March, The Asteroid Field, Yoda's Theme - komentarz zbędny"
Raiders of the Lost Ark (5) - "Hehe, myślałem, że już macie tą reckę. Jak widać została ta luka zapełniona porządnym tekstem. A ocena nie może być inna. "
Return of the Jedi (5)
Indiana Jones and the Temple of Doom (4) - "Dla mnie nieco przykrótki ten album. No i nie umywa się jednak do pozostałych dwóch pozycji. Mimo to i tak ocena wysoka."
Indiana Jones and the Last Crusada (5) - "Znowuż myślałem, że to mieliście

Far and Away (4)
Schindler's List (4.5) - "Piękna, chwytająca za serce muzyka - jedno z lepszych dokonań Williamsa. "
Nixon (4) - "A ja tam bardzo lubię tego Williamsa - niezłe orkiestracje i potężne tematy już na wstępie. Nie narzekam na jakieś bezkształtne plamy

Amistad (5) - "A dla mnie pelna piateczka - swietny Williams z porzadnymi tematami - w srodku moze lekka nuda czasem sie wdziera, ale ogólem jest bardzo pozytywnie"
SW: Phantom Menace (5) - "Bez wątpienia najlepsza muzyczna odsłona sagi. "
Angela's Ashes (3.5) - "Sam temat główny chyba nawet lepszy od Listy. Ale cała reszta, to ostra zżynka z filmografii Williamsa (nawet temat z Bliskich spotkań jest - i to deczka w deczkę niemalże!), w dodatku zwyczajnie nudna po jakimś czasie (powtarzanie jednego tematu do usranej śmierci już pomijam). Jak na wielkiego Johna to tak sobie."
The Patriot (4) - "Tez sie nie zgodze co do oceny filmu - Patriota jest do cna hmm...irytujacy, szczególnie koncówka

A.I. (4) - "No, kolejna porzadna recka porzadnej plyty - pamietam, ze byla to jedna z moich pierwszych prac, wiec teoretycznie za sentyment powinienem jeszcze dodac gwiazdke, aczkolwiek sama muzyke oceniam "jedynie" na bardzo dobra"
SW: Attack of the Clones (5) - "O ile saga sama w sobie poziomu nie trzyma, o tyle Williams we wszystkich 6 filmach wychodzi z tarczą. "
Harry Potter 2 (4) - "Jeśli idzie o HP, to ten album zdecydowanie najlepszy. Może to zasługa Rossa ?"
Harry Potter 3 (4) - "Wprawdzie mi o wiele bardziej przypadła do gustu współpraca Williamsa z Rossem, niemniej jednak i ta partytura jest bardzo dobra. "
SW: Revenge of the Sith (5) - "Williams przeszedł tu samego siebie - genialna kompozycja. Genialnie niedoceniona również."
War of the Worlds (1.5) - "Film średniak. Muzyka - tylko jako ilustracja do filmu średniaka. Tyle. "
Memoirs of the Geisha (5) - "Epizod III - wspaniała muzyka Geisha - równie piękna"
Munich (4) - "Fakt, na nominację ta ścieżka nie zasługuje, jednakże zaintrygowała mnie wystarczająco na 4 punkty, gwiazdki czy też inne oceny

Indiana Jones 4 (4) - "Z recką się zgadzam - z argumentem o Ennio już nie bardzo. A co do oczekiwań, to chyba w przypadku takiej legendy być powinny."
O jakim upadku tutaj mówisz?

No dobra, to była prowokacja 
Ale mógłby napisać w końcu coś do animacji

Ta, jasne.Mefisto pisze:No dobra, to była prowokacja
A kto robił ostatnio wyprzedaż takich kultów Johna i nie tylko , że mało z krzesła nie spadłem i mi się co nieco udało wyciągnąć od Ciebie

Mefisto pisze:No dobra, to była prowokacja

Teraz, w jego wieku i na pół-emeryturze, trochę za późno jużMefisto pisze:Ale mógłby napisać w końcu coś do animacji

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Niech już lepiej sobie daruje pisanie w ogóle. Lepiej pamiętać go za jego dobrych czasów.

- Wojteł
- John Williams
To samo sobie pomyślałem po przesłuchaniu Ich trolle 2: Detox 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Zależy,co kto lubi - mi tam ta powtarzalność nie przeszkadza a samą płytę ciężko było zdobyćAngela's Ashes (3.5) - "Sam temat główny chyba nawet lepszy od Listy. Ale cała reszta, to ostra zżynka z filmografii Williamsa (nawet temat z Bliskich spotkań jest - i to deczka w deczkę niemalże!), w dodatku zwyczajnie nudna po jakimś czasie (powtarzanie jednego tematu do usranej śmierci już pomijam). Jak na wielkiego Johna to tak sobie."
To chyba najlepszy film tego reżysera,bardzo go lubięThe Patriot (4) - "Tez sie nie zgodze co do oceny filmu - Patriota jest do cna hmm...irytujacy, szczególnie koncówkaZa to muzyka ladna, Williams nie zawiódl
"

Eee ... " Komnata Tajemnic " muzycznie jest dopiero trzecia - " Więzień Azkabanu " wymiataHarry Potter 2 (4) - "Jeśli idzie o HP, to ten album zdecydowanie najlepszy. Może to zasługa Rossa ?"

Bardzo fajny filmWar of the Worlds (1.5) - "Film średniak. Muzyka - tylko jako ilustracja do filmu średniaka. Tyle. "

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Wojtek pisze:To samo sobie pomyślałem po przesłuchaniu Ich trolle 2: Detox

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Tia a watahy pseudoartystów zaleją świat i muzyka filmowa utknie w późnej jesieni średniowiecza. Dzikie hordy Błajanów, Batesów, Balfich i im podobnych rozbestwią się, bezkarnie bezczeszcząc ostatnie ostoje tego co dobre, piękne i mądre a ostatnie światełka w tunelu zapchają swoimi pomiotami.Tomasz Goska pisze:Niech już lepiej sobie daruje pisanie w ogóle. Lepiej pamiętać go za jego dobrych czasów.
Nie to jeszcze nie koniec, jest jeszcze nadzieja, master Williams pierdyknie magiczną batutą, niczym Gandalf laską na moście w Khazad-Dum i pokaże gdzie jest ich miejsce w szeregu. A Tomasz Gośka po uprzednim samobiczowaniu w swej pasji krzyknie "Jednak warto było czekać na niego!!!" bowiem to co dobre nigdy nie przeminie

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Dokładnie te słowa utkwią im w głowach na dłuuuuugi czas, bo nie ma przejścia dla nich, nie ma http://www.youtube.com/watch?v=V4UfAL9f74I
Bo zbliża się On a wszelki mrok przed nim obraca się w niwecz.

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Williams pierdyknie dwie partytury na jesieni i pomioty od Zimmera zwieją gdzie pieprz rośnie

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
AGWMUAHUHAUHAUAHUAUHA, no nie mogę z waszych żarcików :P
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Oby nie brzmiały tak samo.lis23 pisze:Williams pierdyknie dwie partytury na jesieni i pomioty od Zimmera zwieją gdzie pieprz rośnie![]()
![]()