Gdzie i jak kupować?

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

Re: Gdzie i jak kupować?

#541 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 08, 2012 21:10 pm

U mnie były lepsze jaja z jedną płytą z Intrady. Dostałem od partaczy nówkę (już parę lat po wyjściu tytułu) od razu z zamiennikiem w kopercie. Okazało się, że płyta w folii była ok a zamiennik puknięty. :D
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#542 Post autor: Adam » wt maja 08, 2012 21:11 pm

dobre :mrgreen: najlepiej po prostu odrazu się zgłaszać po zamienniki niezależnie od stanu faktycznego i tyle.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#543 Post autor: Bucholc Krok » wt maja 08, 2012 21:14 pm

Jeśli ktoś nie chce od razu otwierać to jedyne sensowne wyjście. Po co później problemy.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#544 Post autor: kiedyśgrześ » śr maja 09, 2012 12:39 pm

Nie wiedziałem, że Nadszyszkownik służył w stopniu literata :P
Obrazek

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#545 Post autor: kiedyśgrześ » śr maja 09, 2012 12:51 pm

Adam pisze:czytałem o tym daaawno temu na fsm właśnie. tego błednego tłoczenia na cd-r
Na CD-R się nie tłoczy, dlatego to jest CD-R :P Tu się nie można pomylić, to jakaś magia co się tam wydarzyło :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#546 Post autor: Adam » śr maja 09, 2012 15:29 pm

e tam magia.. po prostu na palete ktoś włożył przygotowane cd-r pod inne wydanie i zorientowali się po pierwszym rzucie że pomylili palety.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#547 Post autor: Bucholc Krok » czw maja 10, 2012 09:17 am

No to można tłoczyć CDR czy nie? Bo jeśli nie, to jak im maszyna tłocząca w ogóle ruszyła te płyty?
Tak czy siak w tłoczni nie ma kontroli. Gdyby kontrola była na miejscu to by od razu zrobili normalne tłoczenie i nie byłoby bubli w obiegu. Da się poznać po tych numerach na płytach, kto tłoczył?

Awatar użytkownika
nadszyszkownik Kilkujadek
Nominowany do Emmy

#548 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw maja 10, 2012 09:51 am

No dobra, ciąg dalszy mojej historii. Zapytałem sklep raz jeszcze, co dalej, czy w zaistniałej sytuacji wyślą mi może płyty na wymianę. Po dwóch dnia odpowiedź, że nie, bo nie maja i koniec. Żadnego słowa przepraszam, pocałuj nas w dupę, próby rozwiązania całej sytuacji, nic. Zostaje mi więc...no właśnie, co? Jakieś podpowiedzi? Skoro po dobroci nie da się nic zrobić, zostaje tylko wkroczenie na ścieżkę wojenną. Chciałbym skorzystać z opcji 'chargeback' i powołać się na niewłaściwą realizacje transakcji (dostałem w końcu towar wybrakowany). Pytanie, przerabiał ktoś z was już taka procedurę? Jeżeli tak, wszelakie sugestie będą mile widziane :) .

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#549 Post autor: Bucholc Krok » czw maja 10, 2012 09:59 am

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:No dobra, ciąg dalszy mojej historii. Zapytałem sklep raz jeszcze, co dalej, czy w zaistniałej sytuacji wyślą mi może płyty na wymianę. Po dwóch dnia odpowiedź, że nie, bo nie maja i koniec.

Co to za sklep?
Żadnego słowa przepraszam, pocałuj nas w dupę, próby rozwiązania całej sytuacji, nic. Zostaje mi więc...no właśnie, co? Jakieś podpowiedzi?
Już pisałem - sprzedać dziada. :)
Albo.. spróbować złapać kontakt (przez FSM?) z kimś z Percepto. Pewnie mieli więcej zamienników i komuś to teraz zalega. Jeśli nie przez FSM to może zapytać konkretnie jakiegoś Fajgelsona albo ostatecznie Edka. Co by nie gadać to w tym przypadku powinien pomóc. Chyba że kupowałeś w SAE. :)

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#550 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » czw maja 10, 2012 12:03 pm

Może faktycznie, najprościej będzie sprzedać to 'cuś' na jebaju :roll: Co do nazwisk, które podałeś, masz bezpośrednie meile, czy pisałeś na sklep?

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#551 Post autor: Bucholc Krok » czw maja 10, 2012 15:10 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Może faktycznie, najprościej będzie sprzedać to 'cuś' na jebaju :roll:
Moim zdaniem lepiej spróbować złapać kontakt. I już pomijam, że finansowo to chyba też się bardziej opłaca.
Co do nazwisk, które podałeś, masz bezpośrednie meile, czy pisałeś na sklep?
Do Fajgela nigdy nie pisałem. Tzn. pisałem do kogoś z Intrady w sprawie zaginionej paczki, ale chyba to ktoś inny odpowiadał. Do Edka możesz pisać na ich ogólny mejl info@screenarchives.com
Jeśli nic się nie zmieniło to odpowie Edek, bo zawsze on odpowiadał. Może tak się trafi, że sam będzie miał jakieś zapasowe kopie i nie będzie mu robiło różnicy, gdy się jednej pozbędzie :?: Sprzedać takiego golca przecież się nie da, więc jeśli mieli to wydanie (a pewnie mieli) to mieli też zamienniki. Nie wszyscy musieli zgłaszać.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#552 Post autor: Krzysiek » czw maja 10, 2012 20:58 pm

......(dostałem w końcu towar wybrakowany). Pytanie, przerabiał ktoś z was już taka procedurę? Jeżeli tak, wszelakie sugestie będą mile widziane
Posiadasz w domu jakieś oryginalne filmy DVD, najlepiej z R1? Co jest napisane nim zaczniesz taki oryginał ogladać? W ichnym języku to samo co w naszym - "kopiowanie itd zabronione itd" Dodatkowo przeważnie podane że wszelkie "uwagi' zgłosić w .... Więc w czym problem? Znajdujesz łametykański adres mailowy FBI, opisujesz sprawę z dołaczonymi zdjęciami + informacje z forum i czekasz. Jeśli w przeciągu tygodnia nie odpowiedzą, piszesz na maila do ambasady USA w Polsce skargę w której z oburzeniem stwierdzasz fakt olania sojusznika w NATO, sugerujesz nadużycie firmy zarejestrowanej w USA w stosunku do Twojej osoby, opisujesz wyłudzenie oraz wysłanie towaru trefnego, za który musiałeś się później w izbie celnej tłumaczyć itp - powołując się na słynną umową, która nasz rząd ratyfikował. I na to na pewno odpowiedzą - stawiam dobre piwo 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#553 Post autor: Adam » pt maja 11, 2012 10:13 am

:lol: za dużo się filmów naoglądałeś :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Nominowany do Emmy

#554 Post autor: nadszyszkownik Kilkujadek » pt maja 11, 2012 10:26 am

Dzięki za rady, ale zanim wywołam kryzys dyplomatyczny, wolę skorzystać z rady Bucholca:) Napisałem do Edka, ten odpisał mi błyskawicznie, dał namiary na byłego szefa Percepto i czekam. :) Jak nic z tego nie nie wyjdzie , to sprzedaje box i tyle.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#555 Post autor: Bucholc Krok » pt maja 11, 2012 14:18 pm

nadszyszkownik Kilkujadek pisze:dał namiary na byłego szefa Percepto i czekam. :)
Mogłeś przy okazji zapytać czy nie zostały mu jakieś rzadsze tytuły. :)
Jak nic z tego nie nie wyjdzie , to sprzedaje box i tyle.
I kupisz używany? Jeśli tu nic nie wypali to może gdzieś indziej się uda. Trochę szkoda się pozbywać nówki. Poza tym taki CDR też jest swojego rodzaju ciekawostką, którą warto zachować. :)

ODPOWIEDZ