Gdzie i jak kupować?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Re: Gdzie i jak kupować?
U mnie były lepsze jaja z jedną płytą z Intrady. Dostałem od partaczy nówkę (już parę lat po wyjściu tytułu) od razu z zamiennikiem w kopercie. Okazało się, że płyta w folii była ok a zamiennik puknięty. 

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
dobre
najlepiej po prostu odrazu się zgłaszać po zamienniki niezależnie od stanu faktycznego i tyle.

#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jeśli ktoś nie chce od razu otwierać to jedyne sensowne wyjście. Po co później problemy.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Na CD-R się nie tłoczy, dlatego to jest CD-RAdam pisze:czytałem o tym daaawno temu na fsm właśnie. tego błednego tłoczenia na cd-r

e tam magia.. po prostu na palete ktoś włożył przygotowane cd-r pod inne wydanie i zorientowali się po pierwszym rzucie że pomylili palety.
#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
No to można tłoczyć CDR czy nie? Bo jeśli nie, to jak im maszyna tłocząca w ogóle ruszyła te płyty?
Tak czy siak w tłoczni nie ma kontroli. Gdyby kontrola była na miejscu to by od razu zrobili normalne tłoczenie i nie byłoby bubli w obiegu. Da się poznać po tych numerach na płytach, kto tłoczył?
Tak czy siak w tłoczni nie ma kontroli. Gdyby kontrola była na miejscu to by od razu zrobili normalne tłoczenie i nie byłoby bubli w obiegu. Da się poznać po tych numerach na płytach, kto tłoczył?
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
No dobra, ciąg dalszy mojej historii. Zapytałem sklep raz jeszcze, co dalej, czy w zaistniałej sytuacji wyślą mi może płyty na wymianę. Po dwóch dnia odpowiedź, że nie, bo nie maja i koniec. Żadnego słowa przepraszam, pocałuj nas w dupę, próby rozwiązania całej sytuacji, nic. Zostaje mi więc...no właśnie, co? Jakieś podpowiedzi? Skoro po dobroci nie da się nic zrobić, zostaje tylko wkroczenie na ścieżkę wojenną. Chciałbym skorzystać z opcji 'chargeback' i powołać się na niewłaściwą realizacje transakcji (dostałem w końcu towar wybrakowany). Pytanie, przerabiał ktoś z was już taka procedurę? Jeżeli tak, wszelakie sugestie będą mile widziane
.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
nadszyszkownik Kilkujadek pisze:No dobra, ciąg dalszy mojej historii. Zapytałem sklep raz jeszcze, co dalej, czy w zaistniałej sytuacji wyślą mi może płyty na wymianę. Po dwóch dnia odpowiedź, że nie, bo nie maja i koniec.
Co to za sklep?
Już pisałem - sprzedać dziada.Żadnego słowa przepraszam, pocałuj nas w dupę, próby rozwiązania całej sytuacji, nic. Zostaje mi więc...no właśnie, co? Jakieś podpowiedzi?

Albo.. spróbować złapać kontakt (przez FSM?) z kimś z Percepto. Pewnie mieli więcej zamienników i komuś to teraz zalega. Jeśli nie przez FSM to może zapytać konkretnie jakiegoś Fajgelsona albo ostatecznie Edka. Co by nie gadać to w tym przypadku powinien pomóc. Chyba że kupowałeś w SAE.

- Nominowany do Emmy
Może faktycznie, najprościej będzie sprzedać to 'cuś' na jebaju
Co do nazwisk, które podałeś, masz bezpośrednie meile, czy pisałeś na sklep?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Moim zdaniem lepiej spróbować złapać kontakt. I już pomijam, że finansowo to chyba też się bardziej opłaca.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:Może faktycznie, najprościej będzie sprzedać to 'cuś' na jebaju
Do Fajgela nigdy nie pisałem. Tzn. pisałem do kogoś z Intrady w sprawie zaginionej paczki, ale chyba to ktoś inny odpowiadał. Do Edka możesz pisać na ich ogólny mejl info@screenarchives.comCo do nazwisk, które podałeś, masz bezpośrednie meile, czy pisałeś na sklep?
Jeśli nic się nie zmieniło to odpowie Edek, bo zawsze on odpowiadał. Może tak się trafi, że sam będzie miał jakieś zapasowe kopie i nie będzie mu robiło różnicy, gdy się jednej pozbędzie

- Krzysiek
- Nominacja do odkrycia roku
Posiadasz w domu jakieś oryginalne filmy DVD, najlepiej z R1? Co jest napisane nim zaczniesz taki oryginał ogladać? W ichnym języku to samo co w naszym - "kopiowanie itd zabronione itd" Dodatkowo przeważnie podane że wszelkie "uwagi' zgłosić w .... Więc w czym problem? Znajdujesz łametykański adres mailowy FBI, opisujesz sprawę z dołaczonymi zdjęciami + informacje z forum i czekasz. Jeśli w przeciągu tygodnia nie odpowiedzą, piszesz na maila do ambasady USA w Polsce skargę w której z oburzeniem stwierdzasz fakt olania sojusznika w NATO, sugerujesz nadużycie firmy zarejestrowanej w USA w stosunku do Twojej osoby, opisujesz wyłudzenie oraz wysłanie towaru trefnego, za który musiałeś się później w izbie celnej tłumaczyć itp - powołując się na słynną umową, która nasz rząd ratyfikował. I na to na pewno odpowiedzą - stawiam dobre piwo......(dostałem w końcu towar wybrakowany). Pytanie, przerabiał ktoś z was już taka procedurę? Jeżeli tak, wszelakie sugestie będą mile widziane

- Nominowany do Emmy
Dzięki za rady, ale zanim wywołam kryzys dyplomatyczny, wolę skorzystać z rady Bucholca:) Napisałem do Edka, ten odpisał mi błyskawicznie, dał namiary na byłego szefa Percepto i czekam.
Jak nic z tego nie nie wyjdzie , to sprzedaje box i tyle.

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Mogłeś przy okazji zapytać czy nie zostały mu jakieś rzadsze tytuły.nadszyszkownik Kilkujadek pisze:dał namiary na byłego szefa Percepto i czekam.

I kupisz używany? Jeśli tu nic nie wypali to może gdzieś indziej się uda. Trochę szkoda się pozbywać nówki. Poza tym taki CDR też jest swojego rodzaju ciekawostką, którą warto zachować.Jak nic z tego nie nie wyjdzie , to sprzedaje box i tyle.