Mystery Man pisze:
"There’s a brilliant score from James Horner too. For the first time in many a year, you may be humming a superhero film theme tune on the way home. But it’s not just about the fanfare. Horner also comes up with a gloriously brutal soundscape for the Lizard"
Raczej się zgodzę, choć po jednym odsłuchu ciężko mi wyłapać motyw(?) Lizarda. Ale główny motyw, fakt, da się nucić, choć na początku mimo że go bez problemu wyłapałem, trudno mi go było powtórzyć. Ale na płycie powtarza się na tyle często, że jak dojdziesz do jej końca to już zagwizdać umiesz
kiedyśgrześ pisze:Z Amazonem nadal nie jest najgorzej, brytyjski gniecie darmową wysyłką do PL przy zakupach powyżej ~130 PLN
Wiadomo, że nie jest najgorzej, wiadomo że korzysta się z darmowej wysyłki przy większych zakupach (bo po co kupować pojedynczą płytę i dopłacać do wysyłki) - ale ceny płyt skoczyły w górę tak czy siak. No i funt poszedł w górę. Nowości, chociażby z brzegu biorąc Batman i Spiderman kosztują ok. 10 funtów, kiedyś takie rzeczy kosztowały max. 8,99GBP, w promocjach jeszcze taniej. Różnica niewielka, ale przy wyższym kursie niż kiedyś no to nie opłaca się za 55zł tej płyty sprowadzać, bo za identyczną cenę kupisz w Polsce, szkoda zachodu. A kiedyś by wychodziło nawet niecałe 4 dychy, jakby dobrze poszukać. Oszczędzić 15 zeta na nówce, to nie jest zły interes, ziarnko do ziarnka, a zbierze się miarka