zmusiłem się i sprawdziłem to dokładnie: Day One Dark od 3,45 do 6,20 nie ma bataTomek pisze:Nie do końca. Przede wszystkim jest tu progesja muskularnie brzmiącego organu grającego temat główny (trochę w stylu potężnych synthów z Hansa ze starych dobrych lat) w kontrapunkcie do głównego "podkładu" na organy i w tle dodatkowo chór (tak jak to słyszę w sfx-owej wersji na yt). To jest ten "selling point" dla wielu maniaków Hansa... Trochę to rozumiem, bo ma to power i pachnie bardzo starym Hansemkiedyśgrześ pisze:co Hansik sobie znowu jaja robi, przypominam, że najważniejszy narracyjnie, najfajniejszy i do tego unikatowy numer z MOSa znalazł się... nigdziedo dzisiaj nie ma oryginału w publicznym obiegu
a ten poszukiwany numer z Interstellar to jest połączenie kawałka (fragmentu) z tego pierwszego bonusa i końcówka z Mountains tu więcej repetycji chyba, ale nie liczyłem i tyle no big deal
HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)
Redaktor zawsze musi sobie ponarzekać, nie znasz go?kiedyśgrześ pisze:instrukcję obsługi do CD na wypadek gdyby Redaktor Kaktus jednak sprawił sobie Digi na które gdzieś tam narzeka widzę
Ale przynajmniej nie łyka wszystkiego co mu się podsuwa, tym bardziej jeżeli ma za to wybulić jakąś kasę
Mimo to dzięki, że Ci się chciało to znaleźć, choć dla fana muzyki filmowej uważam to za całkowicie zbędną (kosmiczną?) fanaberię jakichś 'speców' od marketingu z WaterTower.
"Podobno". Nic na razie nie jest potwierdzone (lub nie).Wawrzyniec pisze:... które podobno też nie ma mieć sceny dokowania.![]()
Też chciałbym, ale na razie jest taka tylko.Wawrzyniec pisze:W byle jakiej jakości, z odgłosami i SFXamiJa chcę piękną czystą jakość.
PS. Widziałeś jaki ładny Ci zadedykowałem żart hansowo-nolanowy ze 2-3 strony temu?

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Cholera, to możliwe, że tam wrzucili suitę...
No nic, jeśli Hans odpowie mi na pytanie o ten kawałek, to dam znać, co powiedział.
No nic, jeśli Hans odpowie mi na pytanie o ten kawałek, to dam znać, co powiedział.
Jest bat - brakuje grającego w kontrapunkcie powolnie tematu głównego, który tworzy ten 'epicki' wydźwięk tracka. To jest w tej scenie właśnie a nie ma w Day One Dark. Porównajcie to z tym https://www.youtube.com/watch?v=rrt-L_9L3FI (od 1:48), co już jakiś czas temu zapodawał Adam.kiedyśgrześ pisze:zmusiłem się i sprawdziłem to dokładnie: Day One Dark od 3,45 do 6,20 nie ma bata![]()
potem no właśnie, nie wklejka z Mountains, ale nieco inny aranż tego samego manewru, brakujące minuta i 10 sekund dla purystów
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2014 00:02 am przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Widziałem, dziękuję i fajny. Ale niestety prawda jest taka, że o ile Batman dał mieszkańcom Gotham "wszystko", tak niestety Hans nie chce ofiarować fanom wszystkiego.Tomek pisze:PS. Widziałeś jaki ładny Ci zadedykowałem żart hansowo-nolanowy ze 2-3 strony temu?
Cóż wszystko wskazuje na to, że chyba jednak nie będę kupował wypasionego wydania.
Wcale się nie zdziwię, jeżeli nie będziesz jedyną osobą oto pytającą, ani jak niedługo przed studiem w Santa Monica nie zaczną gromadzić się fani żądający wydania tego utworu.Paweł Stroiński pisze:No nic, jeśli Hans odpowie mi na pytanie o ten kawałek, to dam znać, co powiedział.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
od 1.48 to jest właśnie druga połowa Mountains (od jakiejś trzeciej minuty) w innym aranżu (nieznacznie), brakujące 1.10 minuty tak jak wspomniałem, wszystko wcześniej Day One DarkTomek pisze:Jest bat - brakuje grającego w kontrapunkcie powolnie tematu głównego, który tworzy ten 'epicki' wydźwięk tracka. To jest w tej scenie właśnie a nie ma w Day One Dark. Porównajcie to z tym https://www.youtube.com/watch?v=rrt-L_9L3FI (od 1:48), co już jakiś czas temu zapodawał Adam.kiedyśgrześ pisze:zmusiłem się i sprawdziłem to dokładnie: Day One Dark od 3,45 do 6,20 nie ma bata![]()
potem no właśnie, nie wklejka z Mountains, ale nieco inny aranż tego samego manewru, brakujące minuta i 10 sekund dla purystów
-
Templar
Kolejność chronologiczna wersji cyfrowej (jakby ktoś miał jakieś wątpliwości) + braki jakie odnotowałem
:
1. Dreaming of the Crash
2. Cornfield Chase
3. Flying Drone
4. Dust (w filmie z przerwami, pojawia się najpierw jak kombajny wariują i kończy się jak Cooper i Murph dojeżdżają do bazy)
5. Day One (od 1:47 kawałek z teasera bez pierwszych dwudziestu sekund, a w filmie było jeszcze jakieś 5,5 minut muzyki, z czego IMO tylko pierwsze dwie były interesujące, od momentu jak profesor Brand pokazuje Cooperowi Rangera)
6. Stay
(nie ma muzy z pierwszego dokowania do Endurance i jego odpalenia - takie połączenie The Wormhole oraz I'm Going Home)
7. Message From Home
8. The Wormhole
(zaraz po przejściu przez tunel było w filmie parę sekund z I'm Going Home)
9. Atmospheric Entry
10. Mountains
(nie ma muzy ze sceny powrotu z planety Miller i odsłuchiwania starych wiadomości, głównie leci tam ten spokojny motyw na organy z początku teasera)
11. Afraid of Time (najpierw leci w całości, a później powtórzony fragment)
12. No Need To Come Back
13. A Place Among the Stars
14. Running Out
15. I'm Going Home
16. Coward
17. Imperfect Lock
(brak muzyki ze sceny dokowania do wirującego Endurance)
18. Detach
(brakuje muzyki z pierwszych scen w hipersześcianie, S.T.A.Y. pojawia się dopiero jak Cooper już zrzuca wszystkie książki z przekazem "stay"
)
19. S.T.A.Y.
(nie ma też fragmentu jak Cooper zaczyna rozumieć o co chodzi i przekazuje wiadomość Murph poprzez zegarek, w sumie to na początku tu leci finałowy fragment tego kawałka z teasera, ale nie ma chyba nigdzie tego fragmentu, który leciał jak Murph rozwiązywała równanie)
20. What Happens Now?
21. Where We're Going
First Step - utwór z teasera w całości
1. Dreaming of the Crash
2. Cornfield Chase
3. Flying Drone
4. Dust (w filmie z przerwami, pojawia się najpierw jak kombajny wariują i kończy się jak Cooper i Murph dojeżdżają do bazy)
5. Day One (od 1:47 kawałek z teasera bez pierwszych dwudziestu sekund, a w filmie było jeszcze jakieś 5,5 minut muzyki, z czego IMO tylko pierwsze dwie były interesujące, od momentu jak profesor Brand pokazuje Cooperowi Rangera)
6. Stay
(nie ma muzy z pierwszego dokowania do Endurance i jego odpalenia - takie połączenie The Wormhole oraz I'm Going Home)
7. Message From Home
8. The Wormhole
(zaraz po przejściu przez tunel było w filmie parę sekund z I'm Going Home)
9. Atmospheric Entry
10. Mountains
(nie ma muzy ze sceny powrotu z planety Miller i odsłuchiwania starych wiadomości, głównie leci tam ten spokojny motyw na organy z początku teasera)
11. Afraid of Time (najpierw leci w całości, a później powtórzony fragment)
12. No Need To Come Back
13. A Place Among the Stars
14. Running Out
15. I'm Going Home
16. Coward
17. Imperfect Lock
18. Detach
(brakuje muzyki z pierwszych scen w hipersześcianie, S.T.A.Y. pojawia się dopiero jak Cooper już zrzuca wszystkie książki z przekazem "stay"
19. S.T.A.Y.
(nie ma też fragmentu jak Cooper zaczyna rozumieć o co chodzi i przekazuje wiadomość Murph poprzez zegarek, w sumie to na początku tu leci finałowy fragment tego kawałka z teasera, ale nie ma chyba nigdzie tego fragmentu, który leciał jak Murph rozwiązywała równanie)
20. What Happens Now?
21. Where We're Going
First Step - utwór z teasera w całości
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2014 00:40 am przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jeśli score jest z założenia wydany chronologicznie i z kawałków filmowych (poza Day One, które jest najprawdopodobniej suitą), to możecie się nie doczekać.
Mogli ten kawałek po prostu skleić z wcześniejszych suit, co się w przypadku Hansa nie raz zdarzało. A tutaj mamy po prostu wydawane oryginalne kawałki z filmu, poza Day One, które jest całościową suitą, która najwyraźniej też została częściowo wklejona do filmu.
Mogli ten kawałek po prostu skleić z wcześniejszych suit, co się w przypadku Hansa nie raz zdarzało. A tutaj mamy po prostu wydawane oryginalne kawałki z filmu, poza Day One, które jest całościową suitą, która najwyraźniej też została częściowo wklejona do filmu.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Czyli w skrócie nie ma wszystkich momentów, które mi się tak bardzo w filmie podobałyTemplar pisze:(nie ma muzy z pierwszego dokowania do Endurance i jego odpalenia - takie połączenie The Wormhole oraz I'm Going Home)
(brakuje muzyki z pierwszych scen w hipersześcianie, S.T.A.Y. pojawia się dopiero jak Cooper już zrzuca wszystkie książki z przekazem "stay")
Przynajmniej na zero wyjdę, gdyż to co zaoszczędzę na nie kupowaniu wypasionego wydania, wydam na bilety do kina.
-
Templar
Wiadomość z Merlina:
No i teraz się zastanawiam czy w pre-orderach tysiące osób się na to rzuciło i teraz im brakuje, czy też opierdalali się z produkcją i przygotowali tylko jakieś marne ilości tych płytek 
a teraz z ciekawości jeszcze wbiłem na brytyjski Amazon i tam teraz dostawa w ciągu miesiąca albo dwóchNiestety dystrybutor poinformował nas o przesunięciu daty sprzedaży pozycji:
"Interstellar [CD] - Original Soundtrack"
Jesteśmy zmuszeni przesunąć termin przygotowania zamówienia do wysyłki na 26-11-2014
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A są w ogóle jakieś dobre wiadomości związane z tymi wydaniami (wszystkimi, gdyż już się gubię)?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Dobra wiadomość jest tak, że muzyka jest dobraWawrzyniec pisze:A są w ogóle jakieś dobre wiadomości związane z tymi wydaniami (wszystkimi, gdyż już się gubię)?
Pewnie ów booklet w wydaniu regularnym będzie okrojony?kiedyśgrześ pisze:masz tu na pocieszenie booklet![]()
https://vk.com/doc106510666_342644900?h ... 323a45381d
Tysiące osób? Nie przesadzamy? To tylko muzyka filmowaTemplar pisze:a teraz z ciekawości jeszcze wbiłem na brytyjski Amazon i tam teraz dostawa w ciągu miesiąca albo dwóchNo i teraz się zastanawiam czy w pre-orderach tysiące osób się na to rzuciło i teraz im brakuje, czy też opierdalali się z produkcją i przygotowali tylko jakieś marne ilości tych płytek

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
To Hans Zimmer z muzyką dla Nolana.iące osób? Nie przesadzamy? To tylko muzyka filmowa
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Dobra, ale zachowajmy jednak miarę i nie róbmy z tego od razu ogólnoświatowego eventu, tylko dlatego, że rozgrzała do czerwoności głowy kilku fanatyków Hansa.