HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: HANS ZIMMER - INTERSTELLAR (2014)

#451 Post autor: kiedyśgrześ » pn lis 17, 2014 23:44 pm

Tomek pisze:
kiedyśgrześ pisze:co Hansik sobie znowu jaja robi, przypominam, że najważniejszy narracyjnie, najfajniejszy i do tego unikatowy numer z MOSa znalazł się... nigdzie :P do dzisiaj nie ma oryginału w publicznym obiegu :P a ten poszukiwany numer z Interstellar to jest połączenie kawałka (fragmentu) z tego pierwszego bonusa i końcówka z Mountains tu więcej repetycji chyba, ale nie liczyłem i tyle no big deal
Nie do końca. Przede wszystkim jest tu progesja muskularnie brzmiącego organu grającego temat główny (trochę w stylu potężnych synthów z Hansa ze starych dobrych lat) w kontrapunkcie do głównego "podkładu" na organy i w tle dodatkowo chór (tak jak to słyszę w sfx-owej wersji na yt). To jest ten "selling point" dla wielu maniaków Hansa... Trochę to rozumiem, bo ma to power i pachnie bardzo starym Hansem ;-)
zmusiłem się i sprawdziłem to dokładnie: Day One Dark od 3,45 do 6,20 nie ma bata :!: :P potem no właśnie, nie wklejka z Mountains, ale nieco inny aranż tego samego manewru, brakujące minuta i 10 sekund dla purystów :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#452 Post autor: Tomek » pn lis 17, 2014 23:53 pm

kiedyśgrześ pisze:instrukcję obsługi do CD na wypadek gdyby Redaktor Kaktus jednak sprawił sobie Digi na które gdzieś tam narzeka widzę
Redaktor zawsze musi sobie ponarzekać, nie znasz go? ;-) :mrgreen:
Ale przynajmniej nie łyka wszystkiego co mu się podsuwa, tym bardziej jeżeli ma za to wybulić jakąś kasę :P

Mimo to dzięki, że Ci się chciało to znaleźć, choć dla fana muzyki filmowej uważam to za całkowicie zbędną (kosmiczną?) fanaberię jakichś 'speców' od marketingu z WaterTower.
Wawrzyniec pisze:... które podobno też nie ma mieć sceny dokowania. :cry:
"Podobno". Nic na razie nie jest potwierdzone (lub nie).
Wawrzyniec pisze:W byle jakiej jakości, z odgłosami i SFXami :? Ja chcę piękną czystą jakość.
Też chciałbym, ale na razie jest taka tylko.

PS. Widziałeś jaki ładny Ci zadedykowałem żart hansowo-nolanowy ze 2-3 strony temu? ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#453 Post autor: Paweł Stroiński » pn lis 17, 2014 23:54 pm

Cholera, to możliwe, że tam wrzucili suitę...

No nic, jeśli Hans odpowie mi na pytanie o ten kawałek, to dam znać, co powiedział.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#454 Post autor: Tomek » wt lis 18, 2014 00:00 am

kiedyśgrześ pisze:zmusiłem się i sprawdziłem to dokładnie: Day One Dark od 3,45 do 6,20 nie ma bata :!: :P potem no właśnie, nie wklejka z Mountains, ale nieco inny aranż tego samego manewru, brakujące minuta i 10 sekund dla purystów :P
Jest bat - brakuje grającego w kontrapunkcie powolnie tematu głównego, który tworzy ten 'epicki' wydźwięk tracka. To jest w tej scenie właśnie a nie ma w Day One Dark. Porównajcie to z tym https://www.youtube.com/watch?v=rrt-L_9L3FI (od 1:48), co już jakiś czas temu zapodawał Adam.
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2014 00:02 am przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#455 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 18, 2014 00:01 am

Tomek pisze:PS. Widziałeś jaki ładny Ci zadedykowałem żart hansowo-nolanowy ze 2-3 strony temu? ;-)
Widziałem, dziękuję i fajny. Ale niestety prawda jest taka, że o ile Batman dał mieszkańcom Gotham "wszystko", tak niestety Hans nie chce ofiarować fanom wszystkiego. :cry:
Cóż wszystko wskazuje na to, że chyba jednak nie będę kupował wypasionego wydania. :cry:
Paweł Stroiński pisze:No nic, jeśli Hans odpowie mi na pytanie o ten kawałek, to dam znać, co powiedział.
Wcale się nie zdziwię, jeżeli nie będziesz jedyną osobą oto pytającą, ani jak niedługo przed studiem w Santa Monica nie zaczną gromadzić się fani żądający wydania tego utworu.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#456 Post autor: kiedyśgrześ » wt lis 18, 2014 00:35 am

Tomek pisze:
kiedyśgrześ pisze:zmusiłem się i sprawdziłem to dokładnie: Day One Dark od 3,45 do 6,20 nie ma bata :!: :P potem no właśnie, nie wklejka z Mountains, ale nieco inny aranż tego samego manewru, brakujące minuta i 10 sekund dla purystów :P
Jest bat - brakuje grającego w kontrapunkcie powolnie tematu głównego, który tworzy ten 'epicki' wydźwięk tracka. To jest w tej scenie właśnie a nie ma w Day One Dark. Porównajcie to z tym https://www.youtube.com/watch?v=rrt-L_9L3FI (od 1:48), co już jakiś czas temu zapodawał Adam.
od 1.48 to jest właśnie druga połowa Mountains (od jakiejś trzeciej minuty) w innym aranżu (nieznacznie), brakujące 1.10 minuty tak jak wspomniałem, wszystko wcześniej Day One Dark
Obrazek

Templar

#457 Post autor: Templar » wt lis 18, 2014 00:36 am

Kolejność chronologiczna wersji cyfrowej (jakby ktoś miał jakieś wątpliwości) + braki jakie odnotowałem :P:

1. Dreaming of the Crash
2. Cornfield Chase
3. Flying Drone
4. Dust (w filmie z przerwami, pojawia się najpierw jak kombajny wariują i kończy się jak Cooper i Murph dojeżdżają do bazy)
5. Day One (od 1:47 kawałek z teasera bez pierwszych dwudziestu sekund, a w filmie było jeszcze jakieś 5,5 minut muzyki, z czego IMO tylko pierwsze dwie były interesujące, od momentu jak profesor Brand pokazuje Cooperowi Rangera)
6. Stay
(nie ma muzy z pierwszego dokowania do Endurance i jego odpalenia - takie połączenie The Wormhole oraz I'm Going Home)
7. Message From Home
8. The Wormhole
(zaraz po przejściu przez tunel było w filmie parę sekund z I'm Going Home)
9. Atmospheric Entry
10. Mountains
(nie ma muzy ze sceny powrotu z planety Miller i odsłuchiwania starych wiadomości, głównie leci tam ten spokojny motyw na organy z początku teasera)
11. Afraid of Time (najpierw leci w całości, a później powtórzony fragment)
12. No Need To Come Back
13. A Place Among the Stars
14. Running Out
15. I'm Going Home
16. Coward
17. Imperfect Lock
(brak muzyki ze sceny dokowania do wirującego Endurance)
18. Detach
(brakuje muzyki z pierwszych scen w hipersześcianie, S.T.A.Y. pojawia się dopiero jak Cooper już zrzuca wszystkie książki z przekazem "stay" :P)
19. S.T.A.Y.
(nie ma też fragmentu jak Cooper zaczyna rozumieć o co chodzi i przekazuje wiadomość Murph poprzez zegarek, w sumie to na początku tu leci finałowy fragment tego kawałka z teasera, ale nie ma chyba nigdzie tego fragmentu, który leciał jak Murph rozwiązywała równanie)
20. What Happens Now?
21. Where We're Going

First Step - utwór z teasera w całości
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2014 00:40 am przez Templar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#458 Post autor: Paweł Stroiński » wt lis 18, 2014 00:38 am

Jeśli score jest z założenia wydany chronologicznie i z kawałków filmowych (poza Day One, które jest najprawdopodobniej suitą), to możecie się nie doczekać.

Mogli ten kawałek po prostu skleić z wcześniejszych suit, co się w przypadku Hansa nie raz zdarzało. A tutaj mamy po prostu wydawane oryginalne kawałki z filmu, poza Day One, które jest całościową suitą, która najwyraźniej też została częściowo wklejona do filmu.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#459 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 18, 2014 00:57 am

Templar pisze:(nie ma muzy z pierwszego dokowania do Endurance i jego odpalenia - takie połączenie The Wormhole oraz I'm Going Home)

(nie ma muzy ze sceny powrotu z planety Miller i odsłuchiwania starych wiadomości, głównie leci tam ten spokojny motyw na organy z początku teasera)
(brak muzyki ze sceny dokowania do wirującego Endurance)

(brakuje muzyki z pierwszych scen w hipersześcianie, S.T.A.Y. pojawia się dopiero jak Cooper już zrzuca wszystkie książki z przekazem "stay" :P)

(nie ma też fragmentu jak Cooper zaczyna rozumieć o co chodzi i przekazuje wiadomość Murph poprzez zegarek, w sumie to na początku tu leci finałowy fragment tego kawałka z teasera, ale nie ma chyba nigdzie tego fragmentu, który leciał jak Murph rozwiązywała równanie)
Czyli w skrócie nie ma wszystkich momentów, które mi się tak bardzo w filmie podobały :cry:

Przynajmniej na zero wyjdę, gdyż to co zaoszczędzę na nie kupowaniu wypasionego wydania, wydam na bilety do kina.

Templar

#460 Post autor: Templar » wt lis 18, 2014 01:24 am

Wiadomość z Merlina:
Niestety dystrybutor poinformował nas o przesunięciu daty sprzedaży pozycji:

"Interstellar [CD] - Original Soundtrack"

Jesteśmy zmuszeni przesunąć termin przygotowania zamówienia do wysyłki na 26-11-2014
a teraz z ciekawości jeszcze wbiłem na brytyjski Amazon i tam teraz dostawa w ciągu miesiąca albo dwóch :shock: No i teraz się zastanawiam czy w pre-orderach tysiące osób się na to rzuciło i teraz im brakuje, czy też opierdalali się z produkcją i przygotowali tylko jakieś marne ilości tych płytek :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#461 Post autor: Wawrzyniec » wt lis 18, 2014 01:28 am

A są w ogóle jakieś dobre wiadomości związane z tymi wydaniami (wszystkimi, gdyż już się gubię)?

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#462 Post autor: kiedyśgrześ » wt lis 18, 2014 01:38 am

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#463 Post autor: Tomek » wt lis 18, 2014 09:39 am

Wawrzyniec pisze:A są w ogóle jakieś dobre wiadomości związane z tymi wydaniami (wszystkimi, gdyż już się gubię)?
Dobra wiadomość jest tak, że muzyka jest dobra 8)
kiedyśgrześ pisze:masz tu na pocieszenie booklet :P
https://vk.com/doc106510666_342644900?h ... 323a45381d
Pewnie ów booklet w wydaniu regularnym będzie okrojony? :?
Templar pisze:a teraz z ciekawości jeszcze wbiłem na brytyjski Amazon i tam teraz dostawa w ciągu miesiąca albo dwóch :shock: No i teraz się zastanawiam czy w pre-orderach tysiące osób się na to rzuciło i teraz im brakuje, czy też opierdalali się z produkcją i przygotowali tylko jakieś marne ilości tych płytek :P
Tysiące osób? Nie przesadzamy? To tylko muzyka filmowa ;-) Standardowe info, bo może nie mają jeszcze na magazynie wystarczających ilości, a jak wkrótce je dostaną to zaraz zmienią na dostępny. Poza tym, po co ta panika - ten soundtrack będzie do kupienia ZAWSZE. Za miesiąc, za rok, czy za 5 lat ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#464 Post autor: DanielosVK » wt lis 18, 2014 09:52 am

iące osób? Nie przesadzamy? To tylko muzyka filmowa ;-)
To Hans Zimmer z muzyką dla Nolana.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#465 Post autor: Tomek » wt lis 18, 2014 10:05 am

Dobra, ale zachowajmy jednak miarę i nie róbmy z tego od razu ogólnoświatowego eventu, tylko dlatego, że rozgrzała do czerwoności głowy kilku fanatyków Hansa.
Obrazek

ODPOWIEDZ