To niech już nawet Balfe komponuje.
Lorne Balfe
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Lorne Balfe
Już nawet Bay dla Netflixa kręci.
Eksplozje na małym ekranie
#WinaHansa #IStandByDaenerys
czy był w tym roku jakiś piątek bez premiery kolejnego scoru Balfa ??

NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Mam dziwne wrażenie, że istnieje obok siebie dwóch różnych Balfów Lornów. Jeden robi blockbustery na odwal się, drugi zaś mniejsze projekty z większym zaangażowaniem.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Serio, ten koleś to jest jedna wielka zagadka.
Całkiem przyjemna, choć w żaden sposób nie odkrywcza praca. Niezły miks elektrolniki z subtelną orkiestrą (samplowaną), fajnie zaprezentowany w przestrzeni. Sporo dark ambientu, ale i kilka cieplejszych fraz się pojawia. Generalnie całkiem okej. Szkoda, że nie będzie CD, bo pewnie bym się nawet połasił.
P.S. Balfek powinien dostać bana na blockbustery. Skupiłby się na takich małych projektach i byłby topowym kompozytorem w swojej niszy.
Całkiem przyjemna, choć w żaden sposób nie odkrywcza praca. Niezły miks elektrolniki z subtelną orkiestrą (samplowaną), fajnie zaprezentowany w przestrzeni. Sporo dark ambientu, ale i kilka cieplejszych fraz się pojawia. Generalnie całkiem okej. Szkoda, że nie będzie CD, bo pewnie bym się nawet połasił.
P.S. Balfek powinien dostać bana na blockbustery. Skupiłby się na takich małych projektach i byłby topowym kompozytorem w swojej niszy.

- qnebra
- Zdobywca Oscara
https://twitter.com/Lornebalfe/status/1 ... 6306968578
Mówić Balfowi, że chodzi o tego drugiego Lorna od blockbusterów?
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
a po co skoro on tylko umie trollowo odpisywać. szkoda tylko że próbuje zgapiać twitterowy styl od Arnolda, ale nie zbyt mu to wychodzi.
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Przesłuchałem fragmenty tego "Cry" i rzeczywiście teoria o złym bracie bliźniaku nie jest taka niewiarygodna. Podobnie jak z Churchillem i tutaj mamy zdecydowanie dojrzalszą muzkę.
Ja bym się chyba nie odważył, zresztą znam i osoby, które psioczą mocno na kompozytorów i np. piszą, że ktoś się totalnie skończył i tylko cud może sprawdzić aby coś w tym małym orzeszku między uszami, który jest jego mózgiem, znowu stworzył coś dobrego. A potem kiedy tę osobę spotykają na żywo to jako pierwsi pchają się po autografy.
Szacun za odwagę, że tak bezpośrednio mu to napisałeś i w sumie jego reakcja też jest dobra.qnebra pisze: ↑pn paź 08, 2018 17:10 pmhttps://twitter.com/Lornebalfe/status/1 ... 6306968578
- qnebra
- Zdobywca Oscara
Chyba nazwę tego złego brata bliźniaka Borne Larfe.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Naprawdę ciekawe to "Cry". Ma odpowiedni melancholijny klimat i kilka ciekawych fragmentów. Brakuje mi tylko jakiegoś mocnego motywu przewodnigego, ale mimo wszystko nie jest to score, którego Balfe powinien się wstydzić.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Lorne Balfe skomponuje muzykę do debiutu reżyserskiego Christopha Waltza:
http://filmmusicreporter.com/2019/04/26 ... eorgetown/
http://filmmusicreporter.com/2019/04/26 ... eorgetown/
W porę usunąłem Gemini Man z oczekiwanych projektów, bo robi go Balfe, a nie Beltrami...