Harry Gregson-Williams Prince of Persia?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ciekawa sytuacja. Gdyż nie spodziewałem się, że będę musiał bronić tej ścieżki i to przed samym Bladem
Ale mniejsza o to. Według mnie ta muzyka brzmi całkiem fajny. Temat Hansa, o ile to naprawdę jego temat, przyjemny, pasujący do tematyki filmu. Reszta muzyki też brzmi dobrze. Przy czym ja nie słyszę, aby były momenty, aby tylko sama elektronika była. Bardziej mi to przypomina mix elektroniki z orkiestrą. Czuś trochę orientalnych klimatów i ogólnie sądzę, że będzie się dobrze tej muzyki słuchało.
Ale dalej twierdzę, że jest za wcześnie na ocenianie, a tym bardziej porównywanie do pracy Streitenfelda. Gdyż po pierwsze nie wiemy ile te utwory naprawdę trwają, a i tak słyszymy ich tylko fragment. A po drugie u Streitenfelda utwory są króciutkie, a sądzę, że u HGW aż tak krótkie nie będą, więc jestem ostrożny z oceniania utworu po 30 jego sekundach.
Zobaczymy co to będzie, a filmu nie mogę się doczekać
Co do samej muzyki i wrażeniach po tych pierwszych fragmentach, radzę poczekać na opinię Marka, Kopera, Mystery Mana, czy też nawet Adama o ile nie będzie w nastroju offtopowym. Babuch raczej po taką muzykę nie będzie sięgał, nie jego poziom.
To tyle z mojej strony, poczekajmy cierpliwie na reakcję innych, poczekajmy cierpliwie na pełny score, poczekajmy cierpliwie na film.

Ale dalej twierdzę, że jest za wcześnie na ocenianie, a tym bardziej porównywanie do pracy Streitenfelda. Gdyż po pierwsze nie wiemy ile te utwory naprawdę trwają, a i tak słyszymy ich tylko fragment. A po drugie u Streitenfelda utwory są króciutkie, a sądzę, że u HGW aż tak krótkie nie będą, więc jestem ostrożny z oceniania utworu po 30 jego sekundach.
Zobaczymy co to będzie, a filmu nie mogę się doczekać

Co do samej muzyki i wrażeniach po tych pierwszych fragmentach, radzę poczekać na opinię Marka, Kopera, Mystery Mana, czy też nawet Adama o ile nie będzie w nastroju offtopowym. Babuch raczej po taką muzykę nie będzie sięgał, nie jego poziom.
To tyle z mojej strony, poczekajmy cierpliwie na reakcję innych, poczekajmy cierpliwie na pełny score, poczekajmy cierpliwie na film.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Podawałem długości Wawrzyniec
, Nie broń zbyt wcześnie;P
1. The Prince Of Persia - Harry Gregson-Williams 5:20
2. Raid On Alamut - Harry Gregson-Williams 6:32
3. Tamina Unveiled - Harry Gregson-Williams 2:34
4. The King And His Sons - Harry Gregson-Williams 2:59
5. Dastan And Tamina Escape - Harry Gregson-Williams 4:30
6. Journey Through The Desert - Harry Gregson-Williams 2:55
7. Ostrich Race - Harry Gregson-Williams 0:58
8. Running From Sheik Amar - Harry Gregson-Williams 3:27
9. Trusting Nizam - Harry Gregson-Williams 4:37
10. Visions Of Death - Harry Gregson-Williams 1:46
11. So, You're Going To Help Me? - Harry Gregson-Williams 2:20
12. The Oasis Ambush - Harry Gregson-Williams 1:54
13. Hassassin Attack - Harry Gregson-Williams 2:59
14. Return To Alamut - Harry Gregson-Williams 3:05
15. This Is No Ordinary Dagger - Harry Gregson-Williams 4:39
16. The Sand Glass Chamber - Harry Gregson-Williams 3:09
17. Sands Of Time - Harry Gregson-Williams 3:58
18. Destiny - Harry Gregson-Williams 3:38
19. I Remain - Alanis Morissette 4:57

1. The Prince Of Persia - Harry Gregson-Williams 5:20
2. Raid On Alamut - Harry Gregson-Williams 6:32
3. Tamina Unveiled - Harry Gregson-Williams 2:34
4. The King And His Sons - Harry Gregson-Williams 2:59
5. Dastan And Tamina Escape - Harry Gregson-Williams 4:30
6. Journey Through The Desert - Harry Gregson-Williams 2:55
7. Ostrich Race - Harry Gregson-Williams 0:58
8. Running From Sheik Amar - Harry Gregson-Williams 3:27
9. Trusting Nizam - Harry Gregson-Williams 4:37
10. Visions Of Death - Harry Gregson-Williams 1:46
11. So, You're Going To Help Me? - Harry Gregson-Williams 2:20
12. The Oasis Ambush - Harry Gregson-Williams 1:54
13. Hassassin Attack - Harry Gregson-Williams 2:59
14. Return To Alamut - Harry Gregson-Williams 3:05
15. This Is No Ordinary Dagger - Harry Gregson-Williams 4:39
16. The Sand Glass Chamber - Harry Gregson-Williams 3:09
17. Sands Of Time - Harry Gregson-Williams 3:58
18. Destiny - Harry Gregson-Williams 3:38
19. I Remain - Alanis Morissette 4:57
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A wybacz, musiałem przeoczyć. Ale sam widzisz utwory trwają tyle w każdym normalnym i pożądnym soundtracku trwać powinny. Zdecydowanie więcej tego materiału się uzbierało niż u "Robin Hooda".
Jak pisałem, proszę i cierpliwość, wsłuchanie się w muzykę, przesłuchanie całego score, obejrzenia filmu, sprawdzenia jak muzyka spisuje się w połączeniu z obrazem i wtedy możemy się zabawiać w ocenianie
Jak pisałem, proszę i cierpliwość, wsłuchanie się w muzykę, przesłuchanie całego score, obejrzenia filmu, sprawdzenia jak muzyka spisuje się w połączeniu z obrazem i wtedy możemy się zabawiać w ocenianie

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Tylko że już po tych fragmentach widać,a raczej słychać
że HGW nie wyszedł ponad kanon,ponad sztampę a na domiar złego wpakował tu elektronikę która strasznie rzuca się na uszy ...
jeszcze to naśladownictwo mumii ...
Jak już pisałem,oczekiwałem rozmachu i bogactwa brzmienia jak chociażby w " Królestwie Niebieskim " - bo choć filmów porównywać nie można / nie ta skala i nie ten poziom
/ to kompozytor na pewno miał temat dający duże pole do popisu,niezależnie od poziomu samego filmu - ale z drugiej strony,jeśli muzyka jest taka a nie inna / ta rzucająca mi się na uszy elektronika i pewna miałkość reszty muzyki / to można sobie wywnioskować że film ma być skierowany przede wszystkim do młodzieży; krótko,szybko,efekciarsko i zabawnie ... 

jeszcze to naśladownictwo mumii ...
Jak już pisałem,oczekiwałem rozmachu i bogactwa brzmienia jak chociażby w " Królestwie Niebieskim " - bo choć filmów porównywać nie można / nie ta skala i nie ten poziom

Ostatnio zmieniony ndz maja 02, 2010 00:41 am przez lis23, łącznie zmieniany 2 razy.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale, przecież od samego początku tak miało byćlis23 pisze: to można sobie wywnioskować że film ma być skierowany przede wszystkim do młodzieży; krótko,szybko,efekciarsko i zabawnie ...

A co do "Shreka" to ja też nie mam cierpliwości. Ta seria zakończyć się powinna na 2 części, a tak to tylko obrzydzają dwie pierwsze części, kolejnymi słabymi sequelami.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pewnie byłeś na "Człowieku z żelaza 2"Marek Łach pisze:Dzisiaj w kinie widziałem zwiastun PoP i wygląda to strasznie komputerowo...