Brian Tyler - Battle: Los Angeles

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Jak oceniasz score?

1
1
6%
2
2
13%
3
5
31%
4
7
44%
5
1
6%

Liczba głosów: 16

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#181 Post autor: Adam » sob mar 05, 2011 12:18 pm

Marek Łach pisze:W każdym razie, Robocop będzie kupką. :(
Maras już wie z góry :P Prawda taka że Brian po pierwsze - pozamiatał aranżem tematu z Rambo, który uważam w jego wersji za lepszy niz oryginał. Po drugie - pozamiatał Expandables tworząc czy się to komuś podoba czy nie jeden z najlepszych akcyjniaków ostatnich filmów tego typu w przeciągu nie wiem ~2 lat , i po trzecie - zrobił teraz B:LA przy którym nawet Koper ściągnął czapkę z głowy :P Także Robo w jego wykonaniu pozamiata, o ile oczywiście będzie prikaz by się opierać na wersji Basila.

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#182 Post autor: Marek Łach » sob mar 05, 2011 12:23 pm

Adam Krysiński pisze:Prawda taka że Brian po pierwsze - pozamiatał aranżem tematu z Rambo
Chyba liście w Hucie pod blokiem. :P Aranż jak aranż, nic wybitnego.
Po drugie - pozamiatał Expandables tworząc czy się to komuś podoba czy nie jeden z najlepszych akcyjniaków ostatnich filmów tego typu w przeciągu nie wiem ~2 lat
Chyba dla fanbojów Tylera i Stallone'a, bo poza nimi nikt się tym przeciętnym scorkiem nie zachwyca tak jak Wy z Turkiem. :P
po trzecie - zrobił teraz B:LA przy którym nawet Koper ściągnął czapkę z głowy :P
Cytując: "Nawet, nawet. Spodziewałem się, że będzie dużo gorzej. Ani to oryginalne, ani głębokie, ani jakieś za szczególnie dobre, ale jak na Tylera to przynajmniej jest jakieś." :P :P
Także Robo w jego wykonaniu pozamiata, o ile oczywiście będzie prikaz by się opierać na wersji Basila.
Jak się zacznie opierać to będzie podwójna porażka. :P Pan Remake odrobi zadanie domowe, przepisze parę nutek z Basila, zaaranżuje temat, a miłośnicy jego wiekopomnych dzieł już będą szczęśliwi. :P Zaniżanie standardów.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#183 Post autor: Adam » sob mar 05, 2011 12:26 pm

zrobi to lepiej niż Desplat który nawet utworu akcji porządnie nie potrafi napisać :) i chyba nie widziałeś ocen Expandables na zachodnich serwisach 8)

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#184 Post autor: Ghostek » sob mar 05, 2011 12:30 pm

Adam Krysiński pisze:zrobi to lepiej niż Desplat który nawet utworu akcji porządnie nie potrafi napisać
Amen.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#185 Post autor: Adam » sob mar 05, 2011 12:32 pm

no ale dla Marasa 3-minutowa popierdółka "akcji" Desplata z Potera to geniusz :D

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#186 Post autor: Ghostek » sob mar 05, 2011 12:33 pm

To tam jakaś akcja była?:D
Obrazek

bladerunner

#187 Post autor: bladerunner » sob mar 05, 2011 12:33 pm

Adam Krysiński pisze:no ale dla Marasa 3-minutowa popierdółka "akcji" Desplata z Potera to geniusz :D
bo Sky Battle to faktycznie coś blisko geniuszu :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#188 Post autor: Adam » sob mar 05, 2011 12:33 pm

Sky Battle LOOOOOL

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#189 Post autor: Ghostek » sob mar 05, 2011 12:34 pm

Adam Krysiński pisze:Sky Battle LOOOOOL
Aaaa. Warto wiedzieć ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#190 Post autor: Adam » sob mar 05, 2011 12:36 pm

no dla Marasa to geniusz akcji przecież :P

bladerunner

#191 Post autor: bladerunner » sob mar 05, 2011 12:38 pm

Adam Krysiński pisze:Sky Battle LOOOOOL
fireplaces escape też lubię :) . Jest w tych utworach jakaś melodyka, głębszy sens, no i ładnie rozpisane na orkiestrę, a wy przesadzacie z tym świetnym brzmieniem Tylera. Tyler mi przypomina działaność chłopców z (MV ) na rzecz kina akcji lat 90-tych z tą różnicą, że rozpisane ma na orkiestrę :P . Czyli taka napierdalanka bez ładu i składu :D
Ostatnio zmieniony sob mar 05, 2011 12:40 pm przez bladerunner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#192 Post autor: Adam » sob mar 05, 2011 12:40 pm

bladerunner pisze:z tą różnicą, że rozpisane ma na orkiestrę :P .
maaaaaaaaały drobiazg :) dodaj do tego że sam to robi a nawet jeśli czasem nie to nie ma aż 30 orkiestratorów jak lamy w rcp, do tego na 5 instrumentach gra zawsze sam, i nie musiał dawać dupy Hansowi żeby się wybić i nie aspiruje i pitoli 3 po 3 w wywiadach o wyższych potrzebach inspiracyjnych i sztuce :P

bladerunner

#193 Post autor: bladerunner » sob mar 05, 2011 12:45 pm

Adam Krysiński pisze:
bladerunner pisze:z tą różnicą, że rozpisane ma na orkiestrę :P .
maaaaaaaaały drobiazg :) dodaj do tego że sam to robi a nawet jeśli czasem nie to nie ma aż 30 orkiestratorów jak lamy w rcp, do tego na 5 instrumentach gra zawsze sam, i nie musiał dawać dupy Hansowi żeby się wybić.
Nie jestem merytorycznym pudelka więc nie intersuje mnie kto komu i za ile :) , szukam tematów w muzyce filmowej, które wylewają miód na moje serducho, a Tyler w większości to taka napierdalanka ( łubudub ) bez ł i składu niestety, w Battle też , ale uwiódł mnie tematem głównym a zwłąszcza (For Home, Country, and Family) :)

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#194 Post autor: Marek Łach » sob mar 05, 2011 14:03 pm

Adam Krysiński pisze:zrobi to lepiej niż Desplat który nawet utworu akcji porządnie nie potrafi napisać :)
Widzę, że dwóch maniaków Pana Remake się dobrało i nawzajem sobie słodzicie. ;) Co do Desplata wtrynionego jak zwykle w celu prowokacji, to powiem tylko, że tyle razy już na forum pisano (nie tylko ja), ile świetnej muzyki akcji Francuz w swojej karierze napisał, że trzeba być po prostu ignorantem, żeby powtarzać wciąż te same przebrzmiałe "argumenty". :P Nawet nie będę podejmował dyskusji, skoro tyle razy było to mówione, a do niektórych dalej nie dotarło. :)

No a z powyższej wymiany zdań między Adamem i Bladem widać, ile ta orkiestrowość Tylera jest warta - skoro broni się go, przywołując pseudokompozytorów z RCP. Na ich tle Tyler to oczywiście wyższa półka, ale to chyba nie jest powód do dumy. :P
Ostatnio zmieniony sob mar 05, 2011 14:05 pm przez Marek Łach, łącznie zmieniany 1 raz.

bladerunner

#195 Post autor: bladerunner » sob mar 05, 2011 14:05 pm

Marek Łach pisze:
Adam Krysiński pisze:zrobi to lepiej niż Desplat który nawet utworu akcji porządnie nie potrafi napisać :)
Widzę, że dwóch maniaków Pana Remake się dobrało i nawzajem sobie słodzicie. ;) Co do Desplata wtrynionego jak zwykle w celu prowokacji, to powiem tylko, że tyle razy już na forum pisano (nie tylko ja), ile świetnej muzyki akcji Francuz w swojej karierze napisał, że trzeba być po prostu ignorantem, żeby powtarzać wciąż te same przebrzmiałe "argumenty". :P Nawet nie będę podejmował dyskusji, skoro tyle razy było to mówione, a do niektórych dalej nie dotarło. :)
wpatrzony jestem w ten komentarz jak w obrazek :) . Brawo !

ODPOWIEDZ