Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
Wawrzyniec pisze:Tylko wiesz, czym jeżeli chodzi o wielką karierę się takie wakacje dla Badelta skończyły
no właśnie, że chyba się nie skończyły i nadal trwają.
Wawrzyniec pisze:Bardzo mi się ten "Snowpicercer" podoba, ale boję się, że sam film może wyjść w mocno pociętej wersji. Już słyszałem informacje i obawy producentów, że sam film może być za mało zrozumiały dla sporej rzeszy publiczności.
Dla fanów kina typu Pacific Rim?

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
autor: Marek Łach » pt paź 11, 2013 16:52 pm
Wawrzyniec pisze:Marek Łach pisze: Bardzo mi się ten "Snowpicercer" podoba, ale boję się, że sam film może wyjść w mocno pociętej wersji. Już słyszałem informacje i obawy producentów, że sam film może być za mało zrozumiały dla sporej rzeszy publiczności
Popatrzyłem na opis filmu i zastanawiam się, czego niby spora rzesza publiczności ma tam nie zrozumieć.

Trzeba tylko trzymać kciuki, żeby wskutek tych cięć nie ucierpiał score, choć znając życie pewnie ucierpi, bo z filmu wyleci coś fajnego.

-
Ghostek
- Hardkorowy Koksu
-
Kontakt:
autor: Ghostek » pn lis 25, 2013 14:57 pm
Płyta wylądowała w kolekcji i jak to zawsze bywa, pierwszy rzut oka na zawartość książeczki... a tam najbardziej pedalska wypowiedź reżysera, jaką można sobie było wyobrazić:
Over the long months we worked together, I'd often catch myself staring at you, whether on Skype throught a computer screen, ora t your studio in Malibu. Personally. I... liked the face you made when you'd laught like a shy young girl. Or the opposite., the masculine way you conducted the orchestra, with power and intensity... I like that image too. Do you know you possess, in your music as well, such diverse and abundant expressions? The moment when the heavy gate opens and Curtis encounters the axe soldiers, that terriflying impact of the music, like a hammer ripping into our hearts... And the lyrical and mellifluous piano that plays over the frozen sea, as the main characters blankly stare out the window in the sushi bar... Every piece of music came from your mind and heart and the tips of your fingers, you're attached a beautiful set of wings to our movie Snowpiercer.
Thank you.
...I hape to watch the film together – in a theater that has great sound – with our ears wide open.

-
bladerunner22
- Zdobywca Oscara
autor: bladerunner22 » pn lis 25, 2013 14:59 pm
masz coś do gejów ? spaadaj
to forum jest nietoleracyjne

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
-
Ghostek
- Hardkorowy Koksu
-
Kontakt:
autor: Ghostek » pn lis 25, 2013 17:16 pm
Nie ważne, czy mam, czy nie mam... Proszę cię, takie cudactwa w książeczce soundtracku?

-
Koper
- Ennio Morricone
-
Kontakt:
like a shy young girl.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
Mystery
- James Horner
autor: Mystery » pn lis 25, 2013 17:35 pm
No, Tomek trochę przesadził

-
Adam
- Jan Borysewicz
Ghostek pisze:Płyta wylądowała w kolekcji i jak to zawsze bywa, pierwszy rzut oka na zawartość książeczki... a tam najbardziej pedalska wypowiedź reżysera, jaką można sobie było wyobrazić:
Over the long months we worked together, I'd often catch myself staring at you, whether on Skype throught a computer screen, ora t your studio in Malibu. Personally. I... liked the face you made when you'd laught like a shy young girl. Or the opposite., the masculine way you conducted the orchestra, with power and intensity... I like that image too. Do you know you possess, in your music as well, such diverse and abundant expressions? The moment when the heavy gate opens and Curtis encounters the axe soldiers, that terriflying impact of the music, like a hammer ripping into our hearts... And the lyrical and mellifluous piano that plays over the frozen sea, as the main characters blankly stare out the window in the sushi bar... Every piece of music came from your mind and heart and the tips of your fingers, you're attached a beautiful set of wings to our movie Snowpiercer.
Thank you.
...I hape to watch the film together – in a theater that has great sound – with our ears wide open.

ee? serio takie coś w booklecie jest?

#FUCKVINYL
-
bladerunner22
- Zdobywca Oscara
autor: bladerunner22 » pn lis 25, 2013 18:59 pm
swoją drogą w liceum wówczas mówiło się profesor powiedziała mi coś w podobnym stylu, że mam bardzo kobiecą urodę

''Zabić Strach''
-
Adam
- Jan Borysewicz
teraz już wiem czemu to wydali tylko w korei - Marko bał się siary na resztę świata więc wydał tylko w korei, mały kraj, to przejdzie to bokiem

#FUCKVINYL
-
bladerunner22
- Zdobywca Oscara
autor: bladerunner22 » wt lis 26, 2013 18:48 pm
Adam pisze:teraz już wiem czemu to wydali tylko w korei - Marko bał się siary na resztę świata więc wydał tylko w korei, mały kraj, to przejdzie to bokiem

Szyszka się postara o ten album, nawet gdyby go wydali w Północnej

''Zabić Strach''
-
Ghostek
- Hardkorowy Koksu
-
Kontakt:
autor: Ghostek » wt lis 26, 2013 23:26 pm
A to na razie tylko ja mam ten score? Szyszka nie łyknął jeszcze?

-
Wawrzyniec
- Hans Zimmer
-
Kontakt:
autor: Wawrzyniec » śr lis 27, 2013 00:42 am
Adam pisze:teraz już wiem czemu to wydali tylko w korei - Marko bał się siary na resztę świata więc wydał tylko w korei, mały kraj, to przejdzie to bokiem

Szkoda tylko, że to najlepszy jego najlepszy soundtrack w 2013 roku.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Templar
autor: Templar » śr lis 27, 2013 01:00 am
Wawrzyniec pisze:Szkoda tylko, że to najlepszy jego najlepszy soundtrack w 2013 roku.

Tylko tych najlepszych soundtracków w tym roku miał, że teraz jest już nawet podział na najlepsze i najgorsze jego najlepszych soundtracków?

-
Adam
- Jan Borysewicz
Ghostek pisze:A to na razie tylko ja mam ten score? Szyszka nie łyknął jeszcze?

jak nie,od razu połknął

#FUCKVINYL