Marco Beltrami - SNOWPIERCER

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Marco Beltrami - SNOWPIERCER

#16 Post autor: Koper » czw paź 10, 2013 19:24 pm

Wawrzyniec pisze:Tylko wiesz, czym jeżeli chodzi o wielką karierę się takie wakacje dla Badelta skończyły
no właśnie, że chyba się nie skończyły i nadal trwają. ;) ;)
Wawrzyniec pisze:Bardzo mi się ten "Snowpicercer" podoba, ale boję się, że sam film może wyjść w mocno pociętej wersji. Już słyszałem informacje i obawy producentów, że sam film może być za mało zrozumiały dla sporej rzeszy publiczności.
Dla fanów kina typu Pacific Rim? :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#17 Post autor: Marek Łach » pt paź 11, 2013 16:52 pm

Wawrzyniec pisze:
Marek Łach pisze: Bardzo mi się ten "Snowpicercer" podoba, ale boję się, że sam film może wyjść w mocno pociętej wersji. Już słyszałem informacje i obawy producentów, że sam film może być za mało zrozumiały dla sporej rzeszy publiczności
Popatrzyłem na opis filmu i zastanawiam się, czego niby spora rzesza publiczności ma tam nie zrozumieć. ;) Trzeba tylko trzymać kciuki, żeby wskutek tych cięć nie ucierpiał score, choć znając życie pewnie ucierpi, bo z filmu wyleci coś fajnego. :roll:

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#18 Post autor: Ghostek » pn lis 25, 2013 14:57 pm

Płyta wylądowała w kolekcji i jak to zawsze bywa, pierwszy rzut oka na zawartość książeczki... a tam najbardziej pedalska wypowiedź reżysera, jaką można sobie było wyobrazić:
Over the long months we worked together, I'd often catch myself staring at you, whether on Skype throught a computer screen, ora t your studio in Malibu. Personally. I... liked the face you made when you'd laught like a shy young girl. Or the opposite., the masculine way you conducted the orchestra, with power and intensity... I like that image too. Do you know you possess, in your music as well, such diverse and abundant expressions? The moment when the heavy gate opens and Curtis encounters the axe soldiers, that terriflying impact of the music, like a hammer ripping into our hearts... And the lyrical and mellifluous piano that plays over the frozen sea, as the main characters blankly stare out the window in the sushi bar... Every piece of music came from your mind and heart and the tips of your fingers, you're attached a beautiful set of wings to our movie Snowpiercer.
Thank you.

...I hape to watch the film together – in a theater that has great sound – with our ears wide open.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#19 Post autor: bladerunner22 » pn lis 25, 2013 14:59 pm

masz coś do gejów ? spaadaj :P

to forum jest nietoleracyjne :P
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#20 Post autor: Ghostek » pn lis 25, 2013 17:16 pm

Nie ważne, czy mam, czy nie mam... Proszę cię, takie cudactwa w książeczce soundtracku? :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#21 Post autor: Koper » pn lis 25, 2013 17:33 pm

like a shy young girl.
:mrgreen:

Obrazek
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#22 Post autor: Mystery » pn lis 25, 2013 17:35 pm

No, Tomek trochę przesadził :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#23 Post autor: Adam » pn lis 25, 2013 18:54 pm

Ghostek pisze:Płyta wylądowała w kolekcji i jak to zawsze bywa, pierwszy rzut oka na zawartość książeczki... a tam najbardziej pedalska wypowiedź reżysera, jaką można sobie było wyobrazić:
Over the long months we worked together, I'd often catch myself staring at you, whether on Skype throught a computer screen, ora t your studio in Malibu. Personally. I... liked the face you made when you'd laught like a shy young girl. Or the opposite., the masculine way you conducted the orchestra, with power and intensity... I like that image too. Do you know you possess, in your music as well, such diverse and abundant expressions? The moment when the heavy gate opens and Curtis encounters the axe soldiers, that terriflying impact of the music, like a hammer ripping into our hearts... And the lyrical and mellifluous piano that plays over the frozen sea, as the main characters blankly stare out the window in the sushi bar... Every piece of music came from your mind and heart and the tips of your fingers, you're attached a beautiful set of wings to our movie Snowpiercer.
Thank you.

...I hape to watch the film together – in a theater that has great sound – with our ears wide open.
Obrazek
ee? serio takie coś w booklecie jest? :D

Obrazek
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#24 Post autor: bladerunner22 » pn lis 25, 2013 18:59 pm

swoją drogą w liceum wówczas mówiło się profesor powiedziała mi coś w podobnym stylu, że mam bardzo kobiecą urodę 8)

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#25 Post autor: Adam » wt lis 26, 2013 18:35 pm

teraz już wiem czemu to wydali tylko w korei - Marko bał się siary na resztę świata więc wydał tylko w korei, mały kraj, to przejdzie to bokiem :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#26 Post autor: bladerunner22 » wt lis 26, 2013 18:48 pm

Adam pisze:teraz już wiem czemu to wydali tylko w korei - Marko bał się siary na resztę świata więc wydał tylko w korei, mały kraj, to przejdzie to bokiem :mrgreen:
Szyszka się postara o ten album, nawet gdyby go wydali w Północnej :mrgreen:

''Zabić Strach''

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#27 Post autor: Ghostek » wt lis 26, 2013 23:26 pm

A to na razie tylko ja mam ten score? Szyszka nie łyknął jeszcze? :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#28 Post autor: Wawrzyniec » śr lis 27, 2013 00:42 am

Adam pisze:teraz już wiem czemu to wydali tylko w korei - Marko bał się siary na resztę świata więc wydał tylko w korei, mały kraj, to przejdzie to bokiem :mrgreen:
Szkoda tylko, że to najlepszy jego najlepszy soundtrack w 2013 roku. :?
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#29 Post autor: Templar » śr lis 27, 2013 01:00 am

Wawrzyniec pisze:Szkoda tylko, że to najlepszy jego najlepszy soundtrack w 2013 roku. :?
Tylko tych najlepszych soundtracków w tym roku miał, że teraz jest już nawet podział na najlepsze i najgorsze jego najlepszych soundtracków? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#30 Post autor: Adam » śr lis 27, 2013 07:52 am

Ghostek pisze:A to na razie tylko ja mam ten score? Szyszka nie łyknął jeszcze? :)
jak nie,od razu połknął :)
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ