Jaka to melodia? ODCINEK 3: Back To The Future
I PODPOWIEDŹ
B&B na razie dobrze kombinują. Film to koprodukcja europejska, powstał w tej dekadzie, raczej mało znany, wystąpił tam rozpoznawalny francuski aktor i zagościła tam również pewna polska aktorka.
Kompozytor europejczyk, choć nie powinien się szczególnie kojarzyć z muzyką filmową, co prawda ma na koncie kilkanaście filmów, kilka w miarę znanych, reszta to głównie anonimowe obrazy ze swojego kraju, ale filmówka to nie jego główna działka.
B&B na razie dobrze kombinują. Film to koprodukcja europejska, powstał w tej dekadzie, raczej mało znany, wystąpił tam rozpoznawalny francuski aktor i zagościła tam również pewna polska aktorka.
Kompozytor europejczyk, choć nie powinien się szczególnie kojarzyć z muzyką filmową, co prawda ma na koncie kilkanaście filmów, kilka w miarę znanych, reszta to głównie anonimowe obrazy ze swojego kraju, ale filmówka to nie jego główna działka.
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Dobrze
"Doktor Żywago" jest rzeczywiście dobry, polecam również jego inne filmowe prace, "Luce Dei Miei Occhi", "Fuori Dal Mondo" czy "Alexandrie". Z niefilmowych przede wszystkim album "Divenire", choć każdej jego pracy słucha się dobrze.
Posłuchajcie sobie Primavery:
http://www.youtube.com/watch?v=qmxFAT581T4

"Doktor Żywago" jest rzeczywiście dobry, polecam również jego inne filmowe prace, "Luce Dei Miei Occhi", "Fuori Dal Mondo" czy "Alexandrie". Z niefilmowych przede wszystkim album "Divenire", choć każdej jego pracy słucha się dobrze.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Punktacja:
(po 6 zagadkach)
Ele - 10p.
Mystery Man - 10p.
Wawrzyniec - 4p.
Babuch - 4p.
Koper - 1p.
Punktacja w poszczególnych zagadkach:
6. Babuch 4p. (ATU)
Ludovico Einaudi - Sotto il falso nome - Il viaggio d'inverno
5. Mystery Man 5p. (ATU)
Kenji Kawai - Chaos - Message #8501
4. Wawrzyniec 4p. (AT), Koper 1p. (U)
Rupert Gregson-Williams - The Prisoner - The Ocean
3. Ele 5p. (ATU)
Panu Aaltio - The Home Of Dark Butterflies - Forgiveness
2. Mystery Man 5p. (ATU)
James Michael Dooley - Pushing Daisies - Chuck's News Flash
1. Ele 5p. (ATU)
Jon Brion - Synecdoche, New York - Tacky Entrance Music
0. Mystery Man
Legenda:
AT - Autor, Tytuł (filmu/serialu/płyty)
U - Utwór
NNO - Nikt nie odgadł
(po 6 zagadkach)
Ele - 10p.
Mystery Man - 10p.
Wawrzyniec - 4p.
Babuch - 4p.
Koper - 1p.
Punktacja w poszczególnych zagadkach:
6. Babuch 4p. (ATU)
Ludovico Einaudi - Sotto il falso nome - Il viaggio d'inverno
5. Mystery Man 5p. (ATU)
Kenji Kawai - Chaos - Message #8501
4. Wawrzyniec 4p. (AT), Koper 1p. (U)
Rupert Gregson-Williams - The Prisoner - The Ocean
3. Ele 5p. (ATU)
Panu Aaltio - The Home Of Dark Butterflies - Forgiveness
2. Mystery Man 5p. (ATU)
James Michael Dooley - Pushing Daisies - Chuck's News Flash
1. Ele 5p. (ATU)
Jon Brion - Synecdoche, New York - Tacky Entrance Music
0. Mystery Man
Legenda:
AT - Autor, Tytuł (filmu/serialu/płyty)
U - Utwór
NNO - Nikt nie odgadł
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Einaudi jest fajny, ale na dłuższą metę nieco monotonny. Tym niemniej warto go znać. Zagadka już się wgrywaMystery Man pisze:Dobrze![]()
Why So Serious !?
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Panowie no to podpowiedź. Ale zanim ją zadam chciałbym coś zasugerować. ponieważ wyjeżdżam na kilka dni (powrót dopiero we wtorek) i będę miał utrudniony dostęp do neta proponuję zawieszenie zabawy (chyba że regulamin tego nie przewiduje). We wtorek byśmy dokończyli. Co Wy na to?
Jeśli nie, to będę musiał nagiąć zasady i dać Wam jutro podpowiedź nie o 16 a wcześniej. No i taką abyście już zgadli.
Ale może martwię się niepotrzebnie.
Kompozytor mało znany na naszym kontynencie, ale w miejscu gdzie tworzy (Australia) doceniany - kilka nagród zgarnął. Jego instrumentem jest fortepian (co zresztą słychać w tym utworku- sam twórca gra na nim). Film natomiast to skromny dramat obyczajowy (przede wszystkim australijski, ale była też kasa belgijska), w którym nie zagrała żadna gwiazda. Powstał w tej dekadzie.
Na film trafiłem kiedyś przypadkiem, puszczała go polska TV w którymś z tych badziewnych cykli...
Aha utwórz tego filmu pojawił się jedynie na składance tego kompozytora. Brak zresztą bliższych informacji o wydaniach jego albumów SC milczy na jego temat...
Jeśli nie, to będę musiał nagiąć zasady i dać Wam jutro podpowiedź nie o 16 a wcześniej. No i taką abyście już zgadli.
Ale może martwię się niepotrzebnie.
Kompozytor mało znany na naszym kontynencie, ale w miejscu gdzie tworzy (Australia) doceniany - kilka nagród zgarnął. Jego instrumentem jest fortepian (co zresztą słychać w tym utworku- sam twórca gra na nim). Film natomiast to skromny dramat obyczajowy (przede wszystkim australijski, ale była też kasa belgijska), w którym nie zagrała żadna gwiazda. Powstał w tej dekadzie.
Na film trafiłem kiedyś przypadkiem, puszczała go polska TV w którymś z tych badziewnych cykli...
Aha utwórz tego filmu pojawił się jedynie na składance tego kompozytora. Brak zresztą bliższych informacji o wydaniach jego albumów SC milczy na jego temat...
Why So Serious !?
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Jako Strażnik Regulaminu muszę znowu pomarudzić.
Jakby ktoś nie zauważył to nastąpiły pewne zmiany w regulaminie. Jedną z tych zmian jest punkt, który stwierdza, że zagadki i podpowiedzi publikujemy między 16:00 a 24:00.
Była dyskusja dotycząca zmian w regulaminie. Kto chciał się wypowiedział, a kto nie chciał ten się (zakładam) zgadzał z proponowanymi zmianami. Pierwsza podpowiedź Babucha przyszła po 24-tej.
Może Mystery, który brał udział w dyskusji, a który ma liberalne podejście do regulaminów w ogóle, ma jakiś sensowny pomysł?

Może Mystery, który brał udział w dyskusji, a który ma liberalne podejście do regulaminów w ogóle, ma jakiś sensowny pomysł?

Podpowiedź rzeczywiście dajemy między 16:00 a 24:00, ale wczoraj była Wigilia, Babuch pewnie z pasterki wrócił, więc ten jeden raz można wybaczyć, tym bardziej, że był to czyn o małej szkodliwości społecznej, północ czy pierwsza i tak większość zobaczy dzisiaj - ale niech to będzie ostatni raz 
A co do dzisiejszej podpowiedzi przed szesnastą, to odbijam piłeczkę do Bucholca
Wg mnie, ze względu na okoliczności i ówczesne usprawiedliwienie można tak uczynić jak napisał Babuch, ale jak podpowiedź będzie we wtorek to jakieś wielkiej krzywdy nie będzie. W obu przypadkach regulamin i tak będzie naruszony, więc Bucholc decyduj, jak coś to mała przerwa świąteczna może się przydać, tym bardziej, że innych graczy może również przez ten okres zabraknąć.

A co do dzisiejszej podpowiedzi przed szesnastą, to odbijam piłeczkę do Bucholca

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Tak, ale przypomnę, dlaczego jest ten przedział 16-24. Są to godziny najbardziej przyjazne dla większości forumowiczów. Ja, w zależności od dnia, mogę czasem pisać do południa, ale bardzo rzadko siedzę do 24. Jeśli pojawi się podpowiedź po 24 to jeśli znam odpowiedź (w tym przypadku i tak bym musiał kopać) to ktoś mnie może wyprzedzić. Jeśli dajemy szansę możliwie największej grupie osób to przynajmniej tej zasady się trzymajmy.
A co do kolejnej podpowiedzi to tak ustalmy jak napisałeś. Niech będzie we wtorek między 16 a 24.
Dopisek: po zakończeniu odcinka trzeba będzie się zastanowić nad tymi świętami. Może lepiej za każdym razem zawieszać konkurs? Niezależnie od ich długości, czy układu w kalendarzu. Sylwester za pasem..
A co do kolejnej podpowiedzi to tak ustalmy jak napisałeś. Niech będzie we wtorek między 16 a 24.

Dopisek: po zakończeniu odcinka trzeba będzie się zastanowić nad tymi świętami. Może lepiej za każdym razem zawieszać konkurs? Niezależnie od ich długości, czy układu w kalendarzu. Sylwester za pasem..
Ostatnio zmieniony pt gru 25, 2009 12:02 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Dzięki chłopaki.
Na usprawiedliwienie dodam że rzeczywiście wróciłem z Pasterki, wstawiłem rozwiązanie konkursu i poszedłem spać. A myślę że w święta od regulaminu można zrobić wyjątek. W końcu to taki specyficzny czas że nawet zwierzaki mówią ludzkim głosem.
Następna podpowiedź we wtorek ok 17. Potem idę na Avatara.
Na usprawiedliwienie dodam że rzeczywiście wróciłem z Pasterki, wstawiłem rozwiązanie konkursu i poszedłem spać. A myślę że w święta od regulaminu można zrobić wyjątek. W końcu to taki specyficzny czas że nawet zwierzaki mówią ludzkim głosem.
Następna podpowiedź we wtorek ok 17. Potem idę na Avatara.

Why So Serious !?