MARC STREITENFELD - PROMETHEUS (2012)

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#106 Post autor: Adam » pt mar 12, 2010 10:27 am

szkoda że Ridley się bawi od paru lat w popkornowe kino...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#107 Post autor: Adam » czw maja 13, 2010 10:16 am

na gsali mtv Ridley sporo się mizdrzył do kamery i mówił o Alienie.. pewnie same ściemy ale powiedział że ma być przed akcją jedynki i że planeta ma być pokazana i czemu ten wielki co siedział przy teleskopie się tam znalazł w jedynce na początku :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#108 Post autor: Adam » śr lut 23, 2011 08:27 am

oficjalnie podane że Darek Wolski będzie operatorem w Prometeuszu.. będzie dobrze choć od tej strony 8) kto obstawia że Srajfeld znów powróci by napisać swoje epokowe dzieło? :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#109 Post autor: Wawrzyniec » śr lut 23, 2011 23:24 pm

Dariusz Wolski dobrym operatorem jest. Ogólnie obsadowo zaczyna mi się ten projekt podobać i powoli wierzę w ten film i Ridleya Scotta. Oby tylko pod względem muzyki wrócił do starego sprawdzonego kompozytora, który przez lata dodawał jego filmom "to coś", tę magię, której ostatnio trudno znaleźć.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

bladerunner

#110 Post autor: bladerunner » śr lut 23, 2011 23:41 pm

Wawrzyniec pisze:Dariusz Wolski dobrym operatorem jest. Ogólnie obsadowo zaczyna mi się ten projekt podobać i powoli wierzę w ten film i Ridleya Scotta. Oby tylko pod względem muzyki wrócił do starego sprawdzonego kompozytora, który przez lata dodawał jego filmom "to coś", tę magię, której ostatnio trudno znaleźć.
Jestem wielkim fanem Ridley'a stworzył dwa filmy, które kocham i wiele dla mnie znaczą, mianowicie Blade Runner i Gladiatora. Scott kręci nadal solidne filmy, ale kiedyś wyznaczał trendy w gatunku teraz już niestety się skończył. Tworzył filmy, które zapisywały się na stałe w historii filmówki. Dość ciekawym paradoksem jest Gladiator. Scott z pozoru kolejnego durnego filmu dudniącego patosem stworzył arcydzieło. Film magiczny, ktorego po wyjściu z kina się zapomina. Zauważcie, że mimo, że nie pokazywał on niczego nowego. Większość w widzieliśmy w Spartakusie czy choćby w Ben-Hurze, to podczas seansu mocno zakorzeniał się psychikę widza, bez względu na wiek. Większość z nas ten film poruszył i to był jego reżyserski majstersztyk, ponieważ spowodował, że odrodziła się moda na kręcenie filmów czy nawet seriali o starożytnych czasach. Troja, Alexander itd. które już nie były tak udane niestety.
A po Alienie się niestety nie spodziewam za wiele :?

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#111 Post autor: Adam » czw lut 24, 2011 09:10 am

przesadzasz z tym gladiatorem.. jeśli miało się wtedy gdy wyszedł 10 czy 15 lat to wiadomo że oddziaływał lepiej.. jesli ktos był starszy to raczej spłynęło to po nim tym bardziej jeśli widział klasyki tego gatunku z lat 50 i 60. także największego szumu wywołał on u młodszych ludzi i na nich zarobił najwięcej, którzy wczesniej nie bardzo mogli na wielkim ekranie zoabczyć tego typu produkcje.. gladiator miał szczęscie bo trafił w pustkę w kinie bo nie było konkurencyjnych produkcji.. tak samo jak trylogia piratów, która jest mega durna, ale nie było konkurencji i filmów o piratach więc dodatkowy hype był z góry założony.. ja nigdy nie byłem wielkim fanem gladiatora, więc może nie jestem tu obiektywny, ale wole 53 raz zobaczyć kleopatre, spartakusa, benhura (w tej kolejności) niż gladiatora. a że to jeden z ostatnich filmów Scotta które się do czegoś nadają to inna sprawa..

bladerunner

#112 Post autor: bladerunner » czw lut 24, 2011 09:55 am

Adam Krysiński pisze:.. ja nigdy nie byłem wielkim fanem gladiatora, więc może nie jestem tu obiektywny, .
nie jesteś :P . Do tej pory pamiętam jak rodzice mieli świeczki w oczach :P :P

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#113 Post autor: Koper » czw lut 24, 2011 16:41 pm

Wawrzyniec pisze:Dariusz Wolski dobrym operatorem jest. Ogólnie obsadowo zaczyna mi się ten projekt podobać i powoli wierzę w ten film i Ridleya Scotta. Oby tylko pod względem muzyki wrócił do starego sprawdzonego kompozytora, który przez lata dodawał jego filmom "to coś", tę magię, której ostatnio trudno znaleźć.
Howard Blake, wróć! :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#114 Post autor: Wawrzyniec » pt lut 25, 2011 00:10 am

Bardzo zabawne :roll:

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#115 Post autor: Krelian » pt lut 25, 2011 00:21 am

też nie rozumiem zachwytów nad Gladiatorem, niech mnie nikt źle nie zrozumie to solidny film, fajnie zrobiony, fajniutka muzyczka itp. ale na miłość boską cała opowieść jest wtórna do potęgi n-tej, a główny bohater mdły (choć antagonista niezły) nigdy bym nie postawił Gladiatora obok Blade Runnera, taka moja skromna opinia.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#116 Post autor: Adam » pt lut 25, 2011 08:41 am

no raczej :roll: ale to herezje Blada, nie nasze :P

bladerunner

#117 Post autor: bladerunner » pt lut 25, 2011 11:29 am

RASEL mdły :shock: , przecież on stworzył jedną z najbardziej charakterystycznych i jednocześnie jedną z najważniejszych kreacji w historii kina :shock:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#118 Post autor: Wawrzyniec » pt lut 25, 2011 11:38 am

Ej, "Gladiator" nie jest złym film. Oczywiście z perspektywy filmografii Scotta jestem w stanie wymienić co najmniej trzy lepsze filmy, ale głównie dlatego, że tamte podchodzą pod kategorię "wybitnych".
"Gladiator" to bardzo dobre kino zemsty, może końcówka trochę lekko zbyt Hollywoodzka, ale ogląda się to bardzo dobrze i w sumie zawsze jak leci gdzieś to oglądam i dobrze się bawię.

bladerunner

#119 Post autor: bladerunner » pt lut 25, 2011 11:43 am

Wawrzyniec pisze:Ej, "Gladiator" nie jest złym film. Oczywiście z perspektywy filmografii Scotta jestem w stanie wymienić co najmniej trzy lepsze filmy, ale głównie dlatego, że tamte podchodzą pod kategorię "wybitnych".
"Gladiator" to bardzo dobre kino zemsty, może końcówka trochę lekko zbyt Hollywoodzka, ale ogląda się to bardzo dobrze i w sumie zawsze jak leci gdzieś to oglądam i dobrze się bawię.

końcówka holywódzka ? to tyś chyba inne kino oglądał. Główny bohater umiera, nie będzie happyandu miłosnego. Świetny monolog Nielsenowej, podczas gdy Russel ciągle leży :!: :!: W tle słychać Honor Him i jak zwykle wtedy łezka uroniona :P . Jeden pozytyw, że Rzym stanie się republiką co jest nieprawdą, zresztą błędów historycznych w Gladiatorze cała masa, ale nie w tym rzecz :) .

bladerunner

#120 Post autor: bladerunner » pt lut 25, 2011 12:05 pm

dziekan pisze:
Ciekawostką jest to,że Kommodus był najgorszym cesarzem w historii Rzymu natomiast Marek Aureliusz najlepszym i to jest fakt.
Problem jest tylko taki,że obaj żyli w zupełnie innych czasach,więc o to nie był Ojciec i syn :D
Kommodus był synem Marka Aureliusza i to jest fakt :P , ale fałszem w Gladiatorze jest to, że Kommodus zabił swojego ojca.

ODPOWIEDZ