MARC STREITENFELD - PROMETHEUS (2012)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dariusz Wolski dobrym operatorem jest. Ogólnie obsadowo zaczyna mi się ten projekt podobać i powoli wierzę w ten film i Ridleya Scotta. Oby tylko pod względem muzyki wrócił do starego sprawdzonego kompozytora, który przez lata dodawał jego filmom "to coś", tę magię, której ostatnio trudno znaleźć.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Jestem wielkim fanem Ridley'a stworzył dwa filmy, które kocham i wiele dla mnie znaczą, mianowicie Blade Runner i Gladiatora. Scott kręci nadal solidne filmy, ale kiedyś wyznaczał trendy w gatunku teraz już niestety się skończył. Tworzył filmy, które zapisywały się na stałe w historii filmówki. Dość ciekawym paradoksem jest Gladiator. Scott z pozoru kolejnego durnego filmu dudniącego patosem stworzył arcydzieło. Film magiczny, ktorego po wyjściu z kina się zapomina. Zauważcie, że mimo, że nie pokazywał on niczego nowego. Większość w widzieliśmy w Spartakusie czy choćby w Ben-Hurze, to podczas seansu mocno zakorzeniał się psychikę widza, bez względu na wiek. Większość z nas ten film poruszył i to był jego reżyserski majstersztyk, ponieważ spowodował, że odrodziła się moda na kręcenie filmów czy nawet seriali o starożytnych czasach. Troja, Alexander itd. które już nie były tak udane niestety.Wawrzyniec pisze:Dariusz Wolski dobrym operatorem jest. Ogólnie obsadowo zaczyna mi się ten projekt podobać i powoli wierzę w ten film i Ridleya Scotta. Oby tylko pod względem muzyki wrócił do starego sprawdzonego kompozytora, który przez lata dodawał jego filmom "to coś", tę magię, której ostatnio trudno znaleźć.
A po Alienie się niestety nie spodziewam za wiele

przesadzasz z tym gladiatorem.. jeśli miało się wtedy gdy wyszedł 10 czy 15 lat to wiadomo że oddziaływał lepiej.. jesli ktos był starszy to raczej spłynęło to po nim tym bardziej jeśli widział klasyki tego gatunku z lat 50 i 60. także największego szumu wywołał on u młodszych ludzi i na nich zarobił najwięcej, którzy wczesniej nie bardzo mogli na wielkim ekranie zoabczyć tego typu produkcje.. gladiator miał szczęscie bo trafił w pustkę w kinie bo nie było konkurencyjnych produkcji.. tak samo jak trylogia piratów, która jest mega durna, ale nie było konkurencji i filmów o piratach więc dodatkowy hype był z góry założony.. ja nigdy nie byłem wielkim fanem gladiatora, więc może nie jestem tu obiektywny, ale wole 53 raz zobaczyć kleopatre, spartakusa, benhura (w tej kolejności) niż gladiatora. a że to jeden z ostatnich filmów Scotta które się do czegoś nadają to inna sprawa..
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Howard Blake, wróć!Wawrzyniec pisze:Dariusz Wolski dobrym operatorem jest. Ogólnie obsadowo zaczyna mi się ten projekt podobać i powoli wierzę w ten film i Ridleya Scotta. Oby tylko pod względem muzyki wrócił do starego sprawdzonego kompozytora, który przez lata dodawał jego filmom "to coś", tę magię, której ostatnio trudno znaleźć.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
też nie rozumiem zachwytów nad Gladiatorem, niech mnie nikt źle nie zrozumie to solidny film, fajnie zrobiony, fajniutka muzyczka itp. ale na miłość boską cała opowieść jest wtórna do potęgi n-tej, a główny bohater mdły (choć antagonista niezły) nigdy bym nie postawił Gladiatora obok Blade Runnera, taka moja skromna opinia.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ej, "Gladiator" nie jest złym film. Oczywiście z perspektywy filmografii Scotta jestem w stanie wymienić co najmniej trzy lepsze filmy, ale głównie dlatego, że tamte podchodzą pod kategorię "wybitnych".
"Gladiator" to bardzo dobre kino zemsty, może końcówka trochę lekko zbyt Hollywoodzka, ale ogląda się to bardzo dobrze i w sumie zawsze jak leci gdzieś to oglądam i dobrze się bawię.
"Gladiator" to bardzo dobre kino zemsty, może końcówka trochę lekko zbyt Hollywoodzka, ale ogląda się to bardzo dobrze i w sumie zawsze jak leci gdzieś to oglądam i dobrze się bawię.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Wawrzyniec pisze:Ej, "Gladiator" nie jest złym film. Oczywiście z perspektywy filmografii Scotta jestem w stanie wymienić co najmniej trzy lepsze filmy, ale głównie dlatego, że tamte podchodzą pod kategorię "wybitnych".
końcówka holywódzka ? to tyś chyba inne kino oglądał. Główny bohater umiera, nie będzie happyandu miłosnego. Świetny monolog Nielsenowej, podczas gdy Russel ciągle leży

Kommodus był synem Marka Aureliusza i to jest faktdziekan pisze:
Ciekawostką jest to,że Kommodus był najgorszym cesarzem w historii Rzymu natomiast Marek Aureliusz najlepszym i to jest fakt.
Problem jest tylko taki,że obaj żyli w zupełnie innych czasach,więc o to nie był Ojciec i syn