Game Of Thrones & House of the Dragon - Ramin Djawadi (dyskusja o score i serialu)
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Re: Game Of Thrones - Ramin Djawadi
Kto mówił, że album to gówno? Nie przypominam sobie. Marek i Myster zjechali (brak/fatalne)oddziaływanie w obrazie. Album dostawał wszędzie 2 ew 2,5 żeby był wyżej niż coś innego. A 2 to dwa razy lepiej niż 1.
Mam wspaniałe wiadomości. Sezonów GoT ma być przynajmniej kilkanaście. Aż skończą się książki. Mam nadzieję, że Djawadiego zrejectują. W PB jego muzyka jako tako dawała radę- tu nie da.
Mam wspaniałe wiadomości. Sezonów GoT ma być przynajmniej kilkanaście. Aż skończą się książki. Mam nadzieję, że Djawadiego zrejectują. W PB jego muzyka jako tako dawała radę- tu nie da.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
http://soundtracks.pl/reviews.php?op=show&ID=994czoug pisze:Kto mówił, że album to gówno? Nie przypominam sobie. Marek i Myster zjechali (brak/fatalne)oddziaływanie w obrazie. Album dostawał wszędzie 2 ew 2,5 żeby był wyżej niż coś innego. A 2 to dwa razy lepiej niż 1.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- ravaell
- Asystent orkiestratora
Bodajże Czarny łabędź był ostatnią recenzją Olka, z którą mogłem się w pełni zgodzić
Jednak patrząc na muzykę na płycie GOT, w mojej osobistej ocenie, bliżej jej do trójki, niż dwójki. Sam się sobie dziwię, jednak podoba mi się main theme, a dalsze 3 utowory nie są takie złe. Obiektywnie oceniając zasługuję to jednak na mocną dwójkę. A sam serial jest rewelacyjny, chyba sprawie sobie książkę Martina, bo widziałem ją ostatnio w empiku 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Problem w tym, że Olek zwykle daje wyższe noty niż ustawa przewiduje (coś koło 5 dla najnowszego Pottera , 3 dla beznadziejnych PotC4, 4 dla ostatniego Shreka), więc myślałem, że jak już on wali ledwo półtora to dno musi być nie z tej ziemi, a tu nie jest aż tak źle. Co nie znaczy, że jest dobrze, bo po kilku utworach robi się dno, tona mułu i wodorosty. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Ramin Djawadi się skończył.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Jak mógł się skończyć, skoro nigdy się nie zaczął? 

Nie mam pojęcia, ale jakoś tego dokonał, skubanyKoper pisze:Jak mógł się skończyć, skoro nigdy się nie zaczął?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ta muzyka to tylko niezły "Main Title", który dobrze wpada w ucho, o reszcie lepiej zapomnieć. Zresztą gdybym miał oceniać muzykę w obrazie, to dałbym chyba 1 na 5. Dawno nie widziałem, takiego zmarnowania potencjału serialu. I to najbardziej boli. Dobry serial, można byłoby taką fajną klimatyczną muzykę, a tu takie coś, a właściwie takie nic.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Czyli ogólnie chyba się zgadzamy co do oceny w filmie. Mi to wystarczy, żeby głosować w antymuzach. 

- ravaell
- Asystent orkiestratora
Jestem już w połowie serialu i krótko mówiąc wciąż zastanawiam się jak Djawadi może tak koszmarnie oddziaływać w obrazie! Przecież miał tutaj niemałe pole do popisu, stworzyć potężną bazę tematyczną, rozwinąć się tutaj jak nigdy dotąd, dostał szansę, którą nie wykorzystał w najniższym tego słowa znaczeniu! Aż ciężko mi pomyśleć co mógłby napisać James Newton Howard czy inni wielcy klimatyczni kompozytorzy, gdyby mięli takie źródło inspiracji. Nie wiem jak to się stało, że Djawadi zaczął komponować, nie wiem kto nienormalny go wypromował, skoro ten pan nie ma za grosz talentu! Na płycie brziało to jeszcze w miarę porządnie, szczególnie pierwsza część. 2,5 za płytę, 1-1,5 za działanie w filmie!
a powiedzicie mi jedno - czy przypadkiem Djawadi nie odpowiadał za to jak to podłozyli do serialu? nie był otam ilustratora muzycznego? no i czy on nie miał na zrobienie scoru 3 tyg czy coś w tym stylu?
#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Miał miesiąc na cały serial, tak.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
ravaell pisze:nie wiem kto nienormalny go wypromował, skoro ten pan nie ma za grosz talentu!

Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- ravaell
- Asystent orkiestratora
DanielosVK pisze:ravaell pisze:nie wiem kto nienormalny go wypromował, skoro ten pan nie ma za grosz talentu!

JNH miał trzy tygodni na napisanie King Konga. Oby partytur nie sposób porównywać.Paweł Stroiński pisze:Miał miesiąc na cały serial, tak.