NATE & HAYES / CADDYSHACK / ARMORED - 05.01.2010 (La-La)

W tym miejscu piszemy o wszelkich sprawach dotyczących wydań muzyki filmowej, zarówno tych limitowanych, jak i tych nieco szerzej dostępnych. Jeśli szukasz jakiejś rzadkiej płyty, chcesz się dowiedzieć gdzie ją kupić, od kogo i za ile to jest miejsce dla Ciebie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#16 Post autor: Bucholc Krok » ndz gru 13, 2009 14:49 pm

Do końca roku jeszcze kilkanaście dni zostało i sporo może się zdarzyć.. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#17 Post autor: Adam » wt gru 15, 2009 18:17 pm

Ludzie, ponoć jedno to ma być POWDER Complete :?: :!:

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#18 Post autor: Althazan » wt gru 15, 2009 20:44 pm

Jak dla mnie - byłoby SUPER!!! Świetny score. Info o nadchodzącej wersji complete chodziło już od jakiegoś czasu... Oby tak było. Zaczęlibyśmy rok 2010 od mocnego uderzenia!

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#19 Post autor: Althazan » czw gru 31, 2009 16:45 pm

Tym razem bez hiciorów. 5 stycznia będzie można zamówić w La-La Landzie:

NATE AND HAYES (a.k.a. SAVAGE ISLAND) - Trevor Jones. Limit 3000szt. z Paramountu. Pierwsze wydanie w historii.

CADDYSHACK - różni wykonawcy (Kenny Loggins, Journey and Johnny Mandel). Limit 3500szt. Też premiera.

ARMORED - John Murphy. Pierwsze 100 szt. będzie z autografem kompozytora.

Ja się zastanowię nad Trevorem Jonesem...

Mefisto

#20 Post autor: Mefisto » czw gru 31, 2009 17:11 pm

no w końcu Nate! Piękna muzyka :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#21 Post autor: Adam » czw gru 31, 2009 17:33 pm

i zgodnie z zapowiedzią, znów w rzucie perełka z paramountu po raz pierwszy na cd.. jest dobrze :)

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#22 Post autor: Bucholc Krok » czw gru 31, 2009 18:10 pm

Althazan pisze:CADDYSHACK - różni wykonawcy (Kenny Loggins, Journey and Johnny Mandel). Limit 3500szt. Też premiera.
3500?? A co tak dziwnie?
Ja się zastanowię nad Trevorem Jonesem...
Poleży, stanieje.. ;)
BTW: Coś u partaczy Loch Ness zniknął z oferty. Czyżby sold out?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#23 Post autor: Wawrzyniec » czw gru 31, 2009 18:53 pm

Althazan pisze:NATE AND HAYES (a.k.a. SAVAGE ISLAND) - Trevor Jones. Limit 3000szt. z Paramountu. Pierwsze wydanie w historii.
Rety nie znam tego filmu :oops: Dlatego też nie kojarzę muzyki Jonesa. Ale brzmi zachęcająco, gdyż ja Trevora Jonesa lubię :) Jak zamówisz szybko to najwyżej podzielisz się wrażeniami :) :wink:
"Loch Ness" fajny, ale trochę mi się dłużył. Znam lepsze i godniejsze polecenia soundtracki w dyskografii Jonesa.

Tyle ode mnie i już nie przeszkadzam :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#24 Post autor: Althazan » czw gru 31, 2009 19:15 pm

Bucholc Krok pisze:
Althazan pisze:CADDYSHACK - różni wykonawcy (Kenny Loggins, Journey and Johnny Mandel). Limit 3500szt. Też premiera.
3500?? A co tak dziwnie?
Warunki "Sony Special Products" mają inne prawa. Poza tym to składanka z piosenkami (nieco inny, szerszy "target"), trzy tracki Johnny'ego Mandela, który ma swoich miłośników, a i zwykli miłośnicy golfa kupią soundtrack do swojego ulubionego filmu...

La-La powiedziała, że to nie ostatni taki przypadek - w najbliższym czasie będą limity nawet do 5000szt.
Wawrzyniec pisze:Jak zamówisz szybko to najwyżej podzielisz się wrażeniami :) :wink:
Nie wiem jak z tą szybkością będzie, ale jak będę miał - podzielę się na pewno :)
Jonesa też lubię, ale raczej wybiórczo: Cliffhanger, Roseanna's Grave, Merlin, Cleopatra, The Mighty, Dinotopia, Dark Crystal, Aegis to naprawdę niezłe scory.

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#25 Post autor: Bucholc Krok » czw gru 31, 2009 20:09 pm

Althazan pisze:Warunki "Sony Special Products" mają inne prawa. Poza tym to składanka z piosenkami (nieco inny, szerszy "target"), trzy tracki Johnny'ego Mandela, który ma swoich miłośników, a i zwykli miłośnicy golfa kupią soundtrack do swojego ulubionego filmu...
Czyli to jest minimum, co mogli wydać, czy maksimum? ;)
La-La powiedziała, że to nie ostatni taki przypadek - w najbliższym czasie będą limity nawet do 5000szt.
Dla mnie to świetna wiadomość. Po jakimś czasie cena spadnie do 2-6 $ :D
Jonesa też lubię, ale raczej wybiórczo: Cliffhanger, Roseanna's Grave, Merlin, Cleopatra, The Mighty, Dinotopia, Dark Crystal, Aegis to naprawdę niezłe scory.
A Loch Ness nie? ;)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#26 Post autor: Althazan » czw gru 31, 2009 20:41 pm

Bucholc Krok pisze:Czyli to jest minimum, co mogli wydać, czy maksimum? ;)
Jak to określili - "tak stanowiły warunki kontraktu".
A Loch Ness nie? ;)
Aaaaaaa... No niech będzie... :) I Gulliver's Travels, The Last Place On Earth, From Hell, Runaway Train i G.I. Jane (a co!) ;)
Loch Ness to radzę na eBayu poszukać - koło $10 da się czasem kupić (folia). :)
A taki to limit jak... Jak zabrakło - to dotłoczyli. Jak zabraknie - to dotłoczą... :P

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#27 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 01, 2010 09:27 am

Althazan pisze:Loch Ness to radzę na eBayu poszukać - koło $10 da się czasem kupić (folia). :)
Przy jednej płycie to się słabo kalkuluje (nawet jeśli ma się konkto na PP). Lepiej dać parę $$ więcej u partaczy i wziąć w pakiecie z innymi płytami.
BTW: Edek jednak nawalił, co było zresztą do przewidzenia. Pomylił zamówienia i to z BTTF poszło dopiero 24-tego. Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać.. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#28 Post autor: Althazan » pt sty 01, 2010 15:09 pm

Bucholc Krok pisze:BTW: Edek jednak nawalił, co było zresztą do przewidzenia. Pomylił zamówienia i to z BTTF poszło dopiero 24-tego. Nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać.. :)
Jak nie mieli to jak mieli wysłać? BTTF (drugi rzut) przyszedł do nich właśnie coś koło tego...

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#29 Post autor: Bucholc Krok » pt sty 01, 2010 15:20 pm

Althazan pisze: Jak nie mieli to jak mieli wysłać?
Właśnie o to chodzi! Napisałem, że nie chcę czekać i żeby ją usunął z zamówienia skoro hamuje wysyłkę. Odpisał, że tak zrobili i już wysłali. To było jakieś 2 tygodnie temu. Oczywiście wysłali tę zamówioną później. Partacze i tyle.. Dobre w tym wszystkim jest to, że nie skasowali Holdridge'a (w międzyczasie rozeszły się im egzemplarze po cenie startowej), bo teraz mają za coś ok. 35$.. ale to się jeszcze zobaczy, gdy przyjdzie.. :)

Awatar użytkownika
Althazan
+ Georges Delerue +

#30 Post autor: Althazan » pt sty 01, 2010 16:54 pm

Bucholc Krok pisze:Napisałem, że nie chcę czekać i żeby ją usunął z zamówienia skoro hamuje wysyłkę.
Może Ed wiedział lepiej, że jednak nie chcesz zrezygnować z BTTF? ;)

ODPOWIEDZ