Cars 2 - Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Cars 2 - Michael Giacchino

#91 Post autor: Koper » ndz lip 03, 2011 11:02 am

Zrównać to można z ziemią :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#92 Post autor: Wawrzyniec » ndz lip 03, 2011 11:12 am

Dobrze wiesz o co mi chodzi :) Po prostu takie porównania nasuwają się tylko dlatego, że w dzisiejszych czasach, styl pisania na orkiestrę Giacchino wydaje się bliższy temu jaki prezentował Williams niż np. Desplat czy Marianelli.
Choć wiadomo i sam Giacchino jest tego świadomy, że drugim Williamsem to on nie jest i nikt nigdy nim nie będzie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#93 Post autor: Marek Łach » ndz lip 03, 2011 12:09 pm

Jakoś mi umknęło, że film jest już na ekranach kin - dotąd nie słuchałem score'u, więc na dniach się wybiorę i machnę recenzję. Muszę tylko znaleźć seans 2D, żeby za (podobno) najsłabszy film Pixara nie przepłacać. ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#94 Post autor: Mystery » ndz lip 03, 2011 12:29 pm

Marek Łach pisze:Jakoś mi umknęło, że film jest już na ekranach kin - dotąd nie słuchałem score'u, więc na dniach się wybiorę i machnę recenzję. Muszę tylko znaleźć seans 2D, żeby za (podobno) najsłabszy film Pixara nie przepłacać. ;)
No to czekamy, bo muza w filmie to nie lada gratka, a samego scoru od razu słucha się lepiej, szkoda, że na zachodzie zabrano się za pisanie recek, bez pofatygowania się do kina i zrozumienia stylistyki tej muzyki.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#95 Post autor: Mystery » ndz lis 20, 2011 16:04 pm

Obrazek
Obrazek

Jak dla mnie najlepszy komplet scoru Pixara od Giacchino. Poprzednie Cast&Crew to były raczej wypełniacze, bo wszystko co najlepsze znajdowało się już na regularnym wydaniu, a tu mamy pół godziny nowej, równorzędnej, czasami nawet lepszej muzy i pierwsze co się rzuca w uszy, to właśnie ogólne bogactwo tego scoru, którego przy normalnym wydaniu zbytnio nie odczuwałem.
Sporo tu nowych wymyślnych aranżacji tematu przewodniego czy tematu Porto Corsa, jest instrumentalna wersja piosenki Giacchino, kilka utworów rozszerzonych, kilka alternatywnych, po kolejnym obejrzeniu filmu (dubbing zarzyna cały film), słuchanie tego to czysta przyjemność.

http://www.youtube.com/watch?v=yrRfcGuTX2Q :!:

ODPOWIEDZ