Alan Silvestri - Captain America: The First Avenger
Re: Alan Silvestri - Captain America: The First Avenger
Kapitan to ostatnia szansa Alana na zachowanie nazwiska
choć mi się tutaj wydaje że on poszedł tak jak Howard - położył laskę na wszystko, bo jak ci mówią że jest na Twoje miejsce dziesięciu co napiszą mi RCP-looking, czyli to co chcemy, taniej, to oni wolą pisać to rcp a mieć projekt. na to mi wygląda po ostatnich poczynaniach Alana i Howarda.

#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Cudowne...Mystery Man pisze:Póki co, muzyczka ze strony filmu nie wróży za dobrze:
http://captainamerica.marvel.com/main.html
Podobno Johnston mówił, że ludzie wychodząc z kina będą nucić temat Alana.

Tak, Zimmer napisał co napisał bo zlał i mu się nie chciało, Howard to samo, Silvestri to samo...
Nie wiem czy to jest dobra droga do tłumaczenia tego co się dzieje dziś w blockbusterowym komponowaniu w Hollywood. Owszem, system jest chory i wiadomo do czego zmuszają tych twórców, ale popatrzmy na Younga na przykład. A zresztą, czy jest sens się tym przejmować, jak i tak dużo ciekawsze rzeczy powstają poza mainstremem hollywoodzkim już od kilku sezonów?
Nie wiem czy to jest dobra droga do tłumaczenia tego co się dzieje dziś w blockbusterowym komponowaniu w Hollywood. Owszem, system jest chory i wiadomo do czego zmuszają tych twórców, ale popatrzmy na Younga na przykład. A zresztą, czy jest sens się tym przejmować, jak i tak dużo ciekawsze rzeczy powstają poza mainstremem hollywoodzkim już od kilku sezonów?

Tak, Zimmer napisał co napisał bo zlał i mu się nie chciało, Howard to samo, Silvestri to samo...
Nic nie zlali, obecnie po prostu ekranizacje komiksów są obecnie bardziej polem do popisu dla producentów, niż kompozytorów i muzycznie za ambitnymi projektami do wykazania się nie są.
MangiTomek pisze:"Priest" jest ekranizacją komiksu...

Muzyka ze strony http://captainamerica.marvel.com/main.html
nie jest kompozycją Silvestriego - to po prostu muzyka z trailera.
Krótki utworek Alana do Kapitana Ameryki możecie przesłuchać w krótkiej scenie z filmu.
Filmik dostępny jako drugi od góry tutaj --> http://www.komiksynaekranie.com/2011/06 ... n-america/
Jeśli muzyka akcji nie będzie miała zbędnej (i już mnie denerwującej w aktualnej muzyce filmowej) elektroniki- to może być jeden z lepszych komiksowych scorów w tym roku
nie jest kompozycją Silvestriego - to po prostu muzyka z trailera.
Krótki utworek Alana do Kapitana Ameryki możecie przesłuchać w krótkiej scenie z filmu.
Filmik dostępny jako drugi od góry tutaj --> http://www.komiksynaekranie.com/2011/06 ... n-america/
Jeśli muzyka akcji nie będzie miała zbędnej (i już mnie denerwującej w aktualnej muzyce filmowej) elektroniki- to może być jeden z lepszych komiksowych scorów w tym roku

Ale mimo wszystko Priest to nie Marvel i DC i nie Thor i Green Lantern. Kapitan to Marvel, a ostatnia "klasyczna" muzyka filmowa z tego studia to Young, Spider-Man 3 i Ghost Rider, tego to ciężko stłamsićTomek pisze:Ale medium takie samo.

Spajdiego 3 to akurat pisało cheba z 10 kompozytorów 

#FUCKVINYL
Priesta pewnie teżAdam Krysiński pisze:Spajdiego 3 to akurat pisało cheba z 10 kompozytorów

Peter Bateman
Kristen Baum
Davy Bernagoult
Yoann Bernagoult
Tony Blondal
Richard Bronskill
Konstantinos Christides
Benoit Grey
Jørgen Lauritsen
Sean McMahon
SujinNam
toś chyba książeczke do płyt z rcp nie widział dawno :p tam standardem jest 3 razy tyle 

#FUCKVINYL
Czyli ile, ponad 30? Pewnie dlatego tak chaotycznie brzmią ich albumyAdam Krysiński pisze:toś chyba książeczke do płyt z rcp nie widział dawno :p tam standardem jest 3 razy tyle

Adam sprawdź lepiej co znaczy w słowniku epika albo epicki.