Rango - Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Jak oceniacie score?

1.0
0
Brak głosów
1.5
0
Brak głosów
2.0
2
17%
2.5
5
42%
3.0
2
17%
3.5
1
8%
4.0
1
8%
4.5
0
Brak głosów
5.0
1
8%

Liczba głosów: 12

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Rango - Hans Zimmer

#256 Post autor: Wawrzyniec » sob kwie 16, 2011 15:16 pm

O już nie dramatyzujmy, czuję się świetnie, a i recenzji wcale jakoś z oceną końcową nie zaszalałem. Co więcej wykazałem się wyjątkowym obiektywizmem i profesjonalnym podejściem, co nie było łatwe. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#257 Post autor: DanielosVK » sob kwie 16, 2011 15:19 pm

O skromny... :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#258 Post autor: Koper » ndz cze 05, 2011 11:46 am

Obejrzałem film i się zastanawiam po co tam tego Zimmera zatrudnili. Chyba po to, żeby zarobić na sprzedaży OSTa. Już chyba lepiej byłoby poznajdywać oryginalną muzę ze spaghetti westernów tak jak to Tarantino robi. A sam film... wizualnie świetny, fabularnie schematyczny i przewidywalny, muzycznie średni.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#259 Post autor: Tomek » wt cze 28, 2011 14:12 pm

A dla mnie to było nawet fajne 35 minut :-) Owszem, jest bardzo poszatkowane to wszystko. Etniczne przygrywki tego kurczakowego tria (albo to jakieś przepiórki były czy coś :D) nieco drażnią a Zimmer jedzie na cytatach, że aż miło, no ale jest miło :) Mamy tu cytat z "Siedmiu wspaniałych" (We Ride, Really!), mamy delikatne mrugnięcia okiem w stronę Morricone (a jakże) - cała suita to w sumie cytat z "Man With Harmonica", mamy lekko zabarwione magią krótkie utworki jak "It's Miracle" czy "The Sunset Shot", mamy temat wzięty z "Private Investigations" Dire Straits (Rango and Beans), no i Straussa i Wagnera do sceny powietrznego pościgu w filmie (to było akurat lenistwo ze strony twórców). I bardzo fajna piosenka Los Lobos na koniec. Wiem, zżynki i brak oryginalności może razić, ale słucha się tego przyjemnie. Zasłużone ***, bo to dużo bardziej kolorowe i różnorodne niż tacy "Piraci"
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#260 Post autor: Wawrzyniec » śr cze 29, 2011 03:20 am

Tomek pisze:Zasłużone ***
Niesamowite :shock: Czy to znaczy, że w pełni zgadzasz się z tą kontrowersyjną recenzję, jednego z najbardziej kontrowersyjnych recenzentów w Polsce:

http://www.muzykafilmowa.pl/recenzje/2011/rango.htm

:?: :wink:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#261 Post autor: Tomek » śr cze 29, 2011 10:44 am

Nigdy nie traktowałem Cię jako kontrowersyjnego recenzenta :D Zgadzam się, dlaczego nie. Myślę, że większość osób przesłuchała 1-2 i oceniła jak oceniła. Ja wolę nie spieszyć się z premierami soundtrackowymi a na spokojnie i po czasie sobie posłuchać (jak ta opinia chyba z 4 miesiące po premierze). Może jestem naiwny a może w ten sposób można jakoś obiektywniej muzykę ocenić/docenić a nie na zasadzie "O, Zimmer znowu faila walnął, zmiażdżmy go! :shock: " :D i potem większości się takie nastroje udzielają ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#262 Post autor: Adam » śr cze 29, 2011 11:32 am

jakby pisał porządną muzę to by go tam nikt nie szczuł :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#263 Post autor: Tomek » śr cze 29, 2011 16:26 pm

Tylko, że wiesz, jest różnica ze szczuciem kogoś za coś takiego jak "Piraci z Karaibów" a za coś takiego jak "Rango" ;) Wtedy to przeważnie "nagina się" sytuację dla własnego widzimisię, czy też rodzą się niczym nie uzasadnione uprzedzenia.
Obrazek

Mefisto

#264 Post autor: Mefisto » śr cze 29, 2011 17:40 pm

No to inna sprawa, że Piratów spieprzył sam Zimmer, natomiast Rango sknocił Verbinski.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#265 Post autor: Koper » śr cze 29, 2011 17:45 pm

Umówmy się, że Verbinskiemu poza remakem Ringu to tak znowu za wiele to w życiu nie wyszło... ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#266 Post autor: Mefisto » śr cze 29, 2011 17:46 pm

Nie no, pierwsze dwie części POTC dają radę.

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#267 Post autor: Tomek » śr cze 29, 2011 18:51 pm

Mefisto pisze:No to inna sprawa, że Piratów spieprzył sam Zimmer, natomiast Rango sknocił Verbinski.
Czyli co, Hans już oczyszczony z "zarzutów" przy Rango? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#268 Post autor: Koper » śr cze 29, 2011 19:08 pm

Mefisto pisze:Nie no, pierwsze dwie części POTC dają radę.
Co najwyżej pierwsza jak dla mnie

Mefisto

#269 Post autor: Mefisto » śr cze 29, 2011 20:35 pm

Tomek pisze:Czyli co, Hans już oczyszczony z "zarzutów" przy Rango? :D
Nie do końca, bo nadal się zbytnio nie wysilił. Niemniej gdyby Verbo nie chciał takiej to a takiej muzyki, a producenci nie odwalili fuszerki przy albumie, to może coś by z tego było lepszego.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#270 Post autor: Wawrzyniec » czw cze 30, 2011 12:56 pm

Ale muzyka w filmie spisuje się dobrze i czuć w niej westernowy klimat, a że wydanie jest beznadziejne to inna sprawa.

A Verbinskiego, akurat cenię sobie jako reżysera. Może nie jest on jakimś wizjonerem kina, ale lubię jego filmy. Zresztą nawet trzecią część "Piratów" lubię, czyli całą trylogię. "Remake "Ringa" kto wie czy nawet bardziej nie podobał mi się od oryginału. (soundtrack spieprzony przez te cholerne remixy, ale muzyka dobra). "Mousehunt" jest sympatyczne. "Mexican" niezły. A "The Weather Man" bardzo mi się podobał.
Nie mogę doczekać się "The Lone Rangera", jak i też muzyki Zimmera do niego, którą mam nadzieję lepiej wydadzą niż tą do "Rango". :)

ODPOWIEDZ