Ja idę dzisiajŁukasz Wudarski pisze:Następna podpowiedź we wtorek ok 17. Potem idę na Avatara.
Jaka to melodia? ODCINEK 3: Back To The Future
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
Dobra, wróciłem i zanim pójdę na Avatara rąbnę Wam kolejną podpowiedź.
Biogram kompozytora jest w Wikipedii. Facet znany jest nie tylko twócą filmowym, podobnie jak Einaudi jest przede wszystkim pianistą (wydał sporo płytek pozafilmowych).
Jako ciekawostkę dodam że skomponował oprawę dzwiękową do jednej z olimpiad (zarówno ceremonia otwarcia jak i zamknięcia, a także grzyska paraolimpijskie).
Sama płyta została wydana jako kompilacja kilku filmów przez znaną australijską wytwórnię 1M1 Records, która jak wiadomo zajmuje się wydawaniem scorów.
Nakład został wyczerpany już. Co ciekawe w tytule płyty jest też nazwa filmu z którego pochodzi utwór.
Następna podpowiedź (jeśli będzie konieczna jutro).
No zatem koledzy do googla
Biogram kompozytora jest w Wikipedii. Facet znany jest nie tylko twócą filmowym, podobnie jak Einaudi jest przede wszystkim pianistą (wydał sporo płytek pozafilmowych).
Jako ciekawostkę dodam że skomponował oprawę dzwiękową do jednej z olimpiad (zarówno ceremonia otwarcia jak i zamknięcia, a także grzyska paraolimpijskie).
Sama płyta została wydana jako kompilacja kilku filmów przez znaną australijską wytwórnię 1M1 Records, która jak wiadomo zajmuje się wydawaniem scorów.
Nakład został wyczerpany już. Co ciekawe w tytule płyty jest też nazwa filmu z którego pochodzi utwór.
Następna podpowiedź (jeśli będzie konieczna jutro).
No zatem koledzy do googla
Ostatnio zmieniony wt gru 29, 2009 17:02 pm przez Łukasz Wudarski, łącznie zmieniany 1 raz.
Why So Serious !?
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Chong Lim napisał muzykę na Olimpiadę w Sydney i paraolimpiadę w Melbourne, więc się zgadza, ale jedynym filmem jaki znalazłem przy jego nazwisku był właśnie ten tytuł, a że powstał w tym wieku to go tu dałem. Sam kompozytor komponuje na australijskie potrzeby, a film ten nakręcono w ojczyźnie kangura, więc kto wie 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Łukasz Wudarski
- + Sergiusz Prokofiew +
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt: