10 dekady wg Empire
10 dekady wg Empire
http://www.empireonline.com/features/re ... st-scores/
Szalony ranking, choć jak zastanowić się nad każdą z pozycji, to z pewnością ciekawy, mnie szczególnie cieszy MI:3, fajnie, że ktoś wreszcie zauważył ten score.
Szalony ranking, choć jak zastanowić się nad każdą z pozycji, to z pewnością ciekawy, mnie szczególnie cieszy MI:3, fajnie, że ktoś wreszcie zauważył ten score.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Oczywiście można polemizować z decyzją wybierających. Pierwsze miejsce dla Slumdoga? Dobra to ścieżka, ale na pewno nie najlepsza tej dekady 
Można było bardziej docenić Władcę Pierścieni, wszak partytury te przeszły już do historii highlightów muzyki filmowej!
A może by tak na FM.pl sporządził podobne zestawienie?

Można było bardziej docenić Władcę Pierścieni, wszak partytury te przeszły już do historii highlightów muzyki filmowej!
A może by tak na FM.pl sporządził podobne zestawienie?

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Tak na szybkiego:
1. The Village
2. Travelling Birds
3. Memoirs of a Geisha
4. The Return of the King
5. There Will Be Blood
6. Black Hawk Down
7. Angels in America
8. The Fountain
9. Birth
10. The Bourne Ultimatum
Trochę improwizowany ten ranking, tym bardziej, że nie załapał się Iglesias, Elfman, Davis czy Danna; ale generalnie starałem się ukazac czołowych reprezentantów ważniejszych i bardziej wartościowych tendencji w muzyce filmowej tej dekady. Pierwsze miejsce oczywiście 100% subiektywne:)
Lista Empire dziwaczna, ale w sumie nie taka koszmarna - skoro jest LOTR, Atonement i The Hours, to jakieś minimalne pojęcie ktoś tam tym razem miał;)
1. The Village
2. Travelling Birds
3. Memoirs of a Geisha
4. The Return of the King
5. There Will Be Blood
6. Black Hawk Down
7. Angels in America
8. The Fountain
9. Birth
10. The Bourne Ultimatum
Trochę improwizowany ten ranking, tym bardziej, że nie załapał się Iglesias, Elfman, Davis czy Danna; ale generalnie starałem się ukazac czołowych reprezentantów ważniejszych i bardziej wartościowych tendencji w muzyce filmowej tej dekady. Pierwsze miejsce oczywiście 100% subiektywne:)
Lista Empire dziwaczna, ale w sumie nie taka koszmarna - skoro jest LOTR, Atonement i The Hours, to jakieś minimalne pojęcie ktoś tam tym razem miał;)
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
"Slumdog..." na pierwszej pozycji
WTF
Empire chyba oszalało! "Gladiator" czy "LOTR" (mimo, że za bardzo za tą trylogią nie przepadam) to jeszcze rozumiem, ale "Slumdog".
A tę naszą listę to jakby co mam tutaj wpisywać, czy robimy osobny temat? I czy jakaś trylogia, lub seria liczy się jako jako "jeden punkt" tak jak tutaj w Empire w przypadku "LotR"? Chociaż sam nie wiem czy sobie taką listę ułożę, gdyż po pierwsze to dość trudne, a po drugie, znam tu taką pewną dwójkę, która tylko czeka, kiedy ja coś takiego napiszę

A tę naszą listę to jakby co mam tutaj wpisywać, czy robimy osobny temat? I czy jakaś trylogia, lub seria liczy się jako jako "jeden punkt" tak jak tutaj w Empire w przypadku "LotR"? Chociaż sam nie wiem czy sobie taką listę ułożę, gdyż po pierwsze to dość trudne, a po drugie, znam tu taką pewną dwójkę, która tylko czeka, kiedy ja coś takiego napiszę

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Będzie trudnoMystery Man pisze: Tylko bez takich:
Harry Potter (I, II, III)
Matrix (I, II, III)
Lord of the Rings (I, II, III)

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Moja lista, tak na szybkiego:
1. Memoirs of a Geisha
2. Gladiator
3. Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith
4. Matrix: Revolutions
5. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
6. Black Hawk Down
7. Pirates of the Caribbean At World's End
8. Sky Crawlers
9. A. I.: Aritificial Intelligence
10. The Transformers
I tak bym jeszcze z kilka score'ów jak "The Village" "Wanted", "The Dark Knight", "The Fountain" itd. bym władował, ale trudno.
Teraz mi się dostanie

1. Memoirs of a Geisha
2. Gladiator
3. Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith
4. Matrix: Revolutions
5. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
6. Black Hawk Down
7. Pirates of the Caribbean At World's End
8. Sky Crawlers
9. A. I.: Aritificial Intelligence
10. The Transformers
I tak bym jeszcze z kilka score'ów jak "The Village" "Wanted", "The Dark Knight", "The Fountain" itd. bym władował, ale trudno.
Teraz mi się dostanie