Super 8 - Michael Giacchino
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Super 8 - Michael Giacchino
Moje myśli sięgały znacznie dalej w przeszłość - Wagner, Czajkowski, Prokofiew, Strawiński itd. 

W sumie jakby w końcowych creditsach Giacchino zaserwował "Roar 2" nie miałbym nic przeciwko 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A racjaTomek pisze:Moje myśli sięgały znacznie dalej w przeszłość - Wagner, Czajkowski, Prokofiew, Strawiński itd.

A nie wiem Mystery czy "Roar 2" aż tak bardzo by do tego filmu pasował. To chyba nie ma być aż tak duży i typowy dla kina japońskiego potwór

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Myślę, że muzyczne opisanie potwora jest uniwersalne i nie ważne, ile mierzy, skąd pochodzi i czym jest owy monster, wystarczą 3 nuty obdarzone niskim brzmieniem puzonów, waltorni i tub i mamy temacik potworkaA nie wiem Mystery czy "Roar 2" aż tak bardzo by do tego filmu pasował. To chyba nie ma być aż tak duży i typowy dla kina japońskiego potwór

Na stronie http://www.super8-movie.com/ pojawiła się muzyka. Ładny kawałek, świetny temat, już sobie go wyobrażam rozpisanego na dużą orkiestrę 

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
taki williamsowski w sumie
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Nawet, choć może właśnie to taki ciepły klimacik lat 80.Koper pisze:taki williamsowski w sumie
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
No takie tam "ET" itp.
W sumie jak na film o strasznym potworze z kosmosu to trochę lajtowy klimacik 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
No, ale głównymi bohaterami jest zgraja dzieciaków, no i ta nuta chyba dobrze oddaje magię tych lat i ducha nostalgii za tamtymi czasamiKoper pisze:No takie tam "ET" itp.W sumie jak na film o strasznym potworze z kosmosu to trochę lajtowy klimacik

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No, to brzmi trochę jak John Williams
Ale nie jest to jakieś wredne kopiowanie Mistrza, ale miłe nawiązanie i podążanie wyznaczonymi przez niego drogami. Oj, coś czuję, że Michael Giacchino ma szansę u mnie sporo zapunktować w tym roku 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Niezły temacik, choć spodziewałem się czegoś bardziej... przygodowego? Poczekam na resztę, ale zapowiada się git.
- Krelian
- Ghostwriter znanego twórcy
temat z strony podoba mi się bardzo
kiedy ost ?

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Oj, maksymalnie to williamsowskie, ładna imitacja, ale w sumie nudnawa na dłuższą metę. Ciekawe czy reszta score'u wyjdzie poza funkcję wywoływania nostalgii za magią lat 80-tych. Sądząc po wcześniejszych opiniach i porównaniach do Lost, mam nadzieję, że tak.