IV Festiwal Muzyki Filmowej - kto z nas będzie?
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: IV Festiwal Muzyki Filmowej - kto z nas będzie?
amen 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Też bym nie przyjechał, choćbym pod Wawelem mieszkał. :P
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Nie przyjechałem, bo nie chciałem a on podobno chciał.Tomasz Goska pisze:Ty miałeś bliżej, a nie przyjechałeś na pogrzeb, więc nie czepiaj się

A wracając do imprezy, Townson był na festiwalu w zeszłym roku czy to była jakaś inna okazja?
Ostatnio zmieniony czw maja 26, 2011 12:35 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W tym roku też byli fajni goście. Szczególnie spotkanie pt. "Muzyka do kultowych produkcji Disneya" uważam za jedno z lepszych.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
To źle o tobie świadczy. Gdzie twój patriotyzm? Gdzie twoja solidarność? :]Bucholc Krok pisze:Nie przyjechałem, bo nie chciałem a on podobno chciał.Tomasz Goska pisze:Ty miałeś bliżej, a nie przyjechałeś na pogrzeb, więc nie czepiaj się

EPIC FAIL
Hisaishi za parę chwil w Paryżu - bilety od 60E..

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
w Paryżu wystąpi z tym samym programem, co u nas, najprawdopodobniej.
Z tym samym programem wystąpi z paroma koncertami w Japonii, na rzecz odbudowy.
Z tym samym programem wystąpi z paroma koncertami w Japonii, na rzecz odbudowy.
- Wojteł
- John Williams
A piraci jak brzmieli? Wątpię, żeby dorównali temu wykonaniu http://www.youtube.com/watch?v=PXlo-Tny ... re=related (polecam również inne nagrania z tego koncertu - Park Jurajski brzmi równie dobrze, jak oryginał, a Rocky i Gladiator to nawet lepiej. A piraci jak słychać, jednak brytyjskie orkiestry nie mają sobie równych).
Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się zagościć na festiwalu, gdyż bardzo chętnie poznam osobiście ludzi z forum.
Oczywiście, o ile program będzie ciekawy, bo z tego roku, to żałuję tylko, że mi Hisaishi przepadł.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda mi się zagościć na festiwalu, gdyż bardzo chętnie poznam osobiście ludzi z forum.
Oczywiście, o ile program będzie ciekawy, bo z tego roku, to żałuję tylko, że mi Hisaishi przepadł.
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie jest to tak ciekawa muzyka jak Władca Pierścieni oczywiście, Barbossa Is Hungry wypadło lepiej niż oryginał np., a strasznie lubię ten kawałek. Parę razy orkiestra popełniła błąd (nie wyrabiała się jakoś, ale obwiniam o to dyrygenta, blacha i perkusja były po prostu oddzielnie; dyrygenta obwiniam, bo z Hisaishim ta sama orkiestra radziła sobie doskonale).
Zupełnym szokiem był dla mnie koncert z gier komputerowych, które wypadły świetnie, zwłaszcza Final Fantasy, które jest swojego rodzaju muzycznym światem, fantastyczne melodie, wykonanie było świetne, a i Turek dostał, co chciał w postaci One Winged Angel jako bisu.
Największym rozczarowaniem był dla mnie Czas honoru, czegoś tej muzyce dla mnie brakuje, mimo że perfekcyjna technicznie, świetnie nagrana. Największą zabawę miałem obserwując dyrygującego materiałem Diego Navarro, który po prostu wyglądał, jakby czasem miał odlecieć.
Zupełnym szokiem był dla mnie koncert z gier komputerowych, które wypadły świetnie, zwłaszcza Final Fantasy, które jest swojego rodzaju muzycznym światem, fantastyczne melodie, wykonanie było świetne, a i Turek dostał, co chciał w postaci One Winged Angel jako bisu.
Największym rozczarowaniem był dla mnie Czas honoru, czegoś tej muzyce dla mnie brakuje, mimo że perfekcyjna technicznie, świetnie nagrana. Największą zabawę miałem obserwując dyrygującego materiałem Diego Navarro, który po prostu wyglądał, jakby czasem miał odlecieć.
Nie można zdziałać cudów z muzyką którą w większości jest elektroniką czy samplami. Jakby nikt nie znał oryginału, to może i mogło by się podobać. Ale jest inaczej. I o ile podobała mi się aranżacja na statku z kościutrupami jak Swan widzi je pierwszy raz, tak smao pierwsze ujęcie na Deppa na maszcie, tak i nawet Hes A Pirate. Ale słychać że orkiestra nie nadążała tempem w stosunku do oryginału. jeśli ktoś lubi wersje Prażan, to mógł być zadowolony, jeśli nie, to nie był imo.
#FUCKVINYL
Dla przypomnienia. Z Krakowa:
Nausicaä:
http://www.youtube.com/watch?v=zt_bkYronHc
Princess Mononoke:
http://www.youtube.com/watch?v=Keb0tn8rwz8
Koledzy z UnderScoresFR nagrali też koncert Final Fantasy i Wiedźmina 2
Nausicaä:
http://www.youtube.com/watch?v=zt_bkYronHc
Princess Mononoke:
http://www.youtube.com/watch?v=Keb0tn8rwz8
Koledzy z UnderScoresFR nagrali też koncert Final Fantasy i Wiedźmina 2

tak w ogóle to się żabojady musiały nieźle wkurzyć
jechali pół europy na 1 w eu koncert a po tygodniu się dowiedzieli że u nich pod nosem będzie również za chwilę 

#FUCKVINYL
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Nie mają, co się wkurzać, z tego, co się orientuje, zagra dokładnie to samo, co u nas.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
I wydali pewnie zawrotne 80 euro za bilet lotniczy, a lecieli zawrotne 2 godziny do Polski... Normalnie błąd życia popełnili.