Super 8 - Michael Giacchino
Re: Super 8 - Michael Giacchino
Towson i jego opisy
X-Men Origins: Wolverine
"The X-MEN ORIGINS saga kicks off with an epic symphonic score by Harry Gregson-Williams"
A-Team
"The high-octane adrenaline-fueled score is by Alan Silvestri"
Skyline
"Newcomer Matthew Margeson contributes an epic orchestral score"

X-Men Origins: Wolverine
"The X-MEN ORIGINS saga kicks off with an epic symphonic score by Harry Gregson-Williams"
A-Team
"The high-octane adrenaline-fueled score is by Alan Silvestri"
Skyline
"Newcomer Matthew Margeson contributes an epic orchestral score"
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Prawie jak Adam o tych swoich wydaniach 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Już wiadomo skąd bierze inspiracjeKoper pisze:Prawie jak Adam o tych swoich wydaniach

I to się nazywa pozytywne przyjęcie
http://geektyrant.com/news/2011/5/24/su ... itive.html
Muza ponoć w stylu Lost.

Muza ponoć w stylu Lost.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Może stonujmy trochę ten hype - sama stronka ma w nazwie słowo "geek", co sporo już mówiMystery Man pisze:I to się nazywa pozytywne przyjęcie![]()
Muza ponoć w stylu Lost.

A co do muzyki, to widziałem jakiś klip i brzmiało mi to pod Williamsa troszkę.

dokładnie.. nakręcają jak z Green Lantern a potem wychodzi to co wychodzi 

#FUCKVINYL
W wątku "Green Lantern" to po budowaniu hype'u bodajże już na 3 stronie ogólnie stwierdzono, że to jednak "kupa" prawdpodobnie będzie hehe 

Dlatego w temacie Cars 2 już nic nie piszędokładnie.. nakręcają jak z Green Lantern a potem wychodzi to co wychodzi

Ale są tam tylko zebrane wpisy z twittera krytyków, którym film już dane było zobaczyć i niektórych naprawdę godnych zaufania jak stronki Collidera czy BloodyDisgusting.Może stonujmy trochę ten hype - sama stronka ma w nazwie słowo "geek", co sporo już mówi
Ja z kolei widziałem klip (bodajże 4) i muzyka brzmiała właśnie Lostowo, na koniec zabrakło tylko glissanda na puzonyA co do muzyki, to widziałem jakiś klip i brzmiało mi to pod Williamsa troszkę.

A to był cały film ogladany czy tylko te 20 minut? Ja głównie się sugeruję recenzjami Jamesa Berardinelli'ego z ReelViews: http://www.reelviews.net/movies.phpMystery Man pisze:Ale są tam tylko zebrane wpisy z twittera krytyków, którym film już dane było zobaczyć i niektórych naprawdę godnych zaufania jak stronki Collidera czy BloodyDisgusting.
Jak byłoby za dużo Williamsa, to też by byli rozczarowani. Według mnie też powinien napisać po prostu swoją muzykę, bo ma już ten "swój" głos i niech się go trzyma. Jak jakiś hołdzik dla Big Johna uczyni to mu to zapiszę na plus a jak nie to się też nic nie stanieMystery Man pisze:Ja z kolei widziałem klip (bodajże 4) i muzyka brzmiała właśnie Lostowo, na koniec zabrakło tylko glissanda na puzonyZresztą nie ma co się dziwić jak producentami Super 8 są twórcy Lost, Abrams, Lindelof i Burke, a sam Abrams powiedział, że nie narzucał i nie wymagał od Giacchino żadnego konkretnego brzmienia i żeby zrobił to po swojemu, czyli będzie coś w stylu Lost\Let Me In\Star Trek i zapewne dla wielu rozczarowanie

Z tego co piszą widzieli całość, ale prawdziwej recenzji jeszcze w internecie nie ma, te wpisy to tylko takie pierwsze spostrzeżenia po projekcji.
Ja tam liczę po prostu na muzykę z fajnymi tematami, rozpisaną na duża orkiestrę, w starym dobrym stylu, gdzie nie będzie miejsca na zbędną elektronikę i ostinata, a smyczki będą grać tremolo i sul ponticello
Ja tam liczę po prostu na muzykę z fajnymi tematami, rozpisaną na duża orkiestrę, w starym dobrym stylu, gdzie nie będzie miejsca na zbędną elektronikę i ostinata, a smyczki będą grać tremolo i sul ponticello

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W sumie nawet dla mnie hołd dla Williamsa nie musi być konieczny. Jak chcę Williamsa posłuchać to wolę w oryginale
A Giacchino niech rzeczywiście przemawia swoim głosem, zwłaszcza, że jako nieliczny kompozytor młodego pokolenia, go ma. Choć oczywiście ten jego głos ma pewne japońskie naleciałości, ale to nie szkodzi 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Otóż to!Wawrzyniec pisze:W sumie nawet dla mnie hołd dla Williamsa nie musi być konieczny. Jak chcę Williamsa posłuchać to wolę w oryginaleA Giacchino niech rzeczywiście przemawia swoim głosem, zwłaszcza, że jako nieliczny kompozytor młodego pokolenia, go ma.
Chodzi Ci o Ifukbe?Wawrzyniec pisze:Choć oczywiście ten jego głos ma pewne japońskie naleciałości, ale to nie szkodzi

Ale w sumie o Williamsie w początkach kariery też mogli napisać, że jego głos ma pewne niemieckie i rosyjskie 'naleciałości'