Varese CD Club - 23.05.2011
Varese CD Club - 23.05.2011
Po "małej" obsówce Towson wreszcie ogłosił datę kolejnego rzutu:
OK, OK, IT'S CLUB TIME!
It's been pretty busy around here lately but a new batch of CD Club releases are about to come out of the Varèse oven. Visit us on May 23 to get them while they're fresh!
OK, OK, IT'S CLUB TIME!
It's been pretty busy around here lately but a new batch of CD Club releases are about to come out of the Varèse oven. Visit us on May 23 to get them while they're fresh!
#FUCKVINYL
Re: Varese CD Club - 23.05.2011
No i Townson zabił... śmiechem...
Dzisiejszy CLUB:
- Alfred Hitchcock Hour, The: Volume 1 (Herrmann) 2CD - limit 3000, $29.98,
- Scream: The Deluxe Edition (Beltrami) - limit 2000, $19.98,
- My Demon Lover (David Newman) - limit 1000, $15.98,
- Jerry Goldsmith 80th Birthday Tribute Concert - Fimucité 3 DVD - limit 2000, $19.98.

- Alfred Hitchcock Hour, The: Volume 1 (Herrmann) 2CD - limit 3000, $29.98,
- Scream: The Deluxe Edition (Beltrami) - limit 2000, $19.98,
- My Demon Lover (David Newman) - limit 1000, $15.98,
- Jerry Goldsmith 80th Birthday Tribute Concert - Fimucité 3 DVD - limit 2000, $19.98.
To niech już lepiej dogląda nowościAdam Krysiński pisze:ahahahahahahahaa![]()
![]()
Towson ma fajne poczucie humoru

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ciekawe, że tylko 16$. Pewnie jakieś biedackie wydanie.Althazan pisze: - My Demon Lover (David Newman) - limit 1000, $15.98
Pytam ponownie - who the f**k is TowsonAdam Ksiński pisze:Towson ma fajne poczucie humoru

"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Ja tam widzę tylko Roberta Townsona. Pierwsze słyszę o jakimś Towsonie.. O kogo chodzi?
Szyszka ma święto lasu - pierwsza płyta Beltramiego w klubie.
Taka dobra, że dali aż 2000 sztuk? Próbki jakoś niespecjalnie zachęcają.
Szyszka ma święto lasu - pierwsza płyta Beltramiego w klubie.

Ostatnio zmieniony pn maja 23, 2011 12:50 pm przez Bucholc Krok, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
Ciekawa pozycja ten koncert. 20 USD za CD + DVD, nawet wydaje mi się fajna cena... Tylko szkoda, że bez Jerry'ego... Ciekawy jestem jak wykonania się prezentują.
Skoro to udało się wydać po 2-3 latach, to może sprawa wydania czegoś z koncertu Hisaishi'ego nie jest jednak przekreślona. Tylko czy u nas znajdzie się producent pokroju Townsona, który by coś takiego poprowadził. Może Adam?
Skoro to udało się wydać po 2-3 latach, to może sprawa wydania czegoś z koncertu Hisaishi'ego nie jest jednak przekreślona. Tylko czy u nas znajdzie się producent pokroju Townsona, który by coś takiego poprowadził. Może Adam?

- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Po co Ci płyta z mp3?Tomek pisze:Tylko czy u nas znajdzie się producent pokroju Townsona, który by coś takiego poprowadził. Może Adam?

come on. poprzednie dvd było żenujące - obraz 4:3 i to w jakości jak vhs, do tego dźwięk stereo. ludzie byli maksymalnie zawiedzeni.Tomek pisze:Ciekawa pozycja ten koncert. 20 USD za CD + DVD, nawet wydaje mi się fajna cena... Tylko szkoda, że bez Jerry'ego... Ciekawy jestem jak wykonania się prezentują.
w dzisiejszym wydaniu niby już nie ma obrazu 4:3 (ale pytanie czy dalej jakośc jest jak vhs), ale dźwięk stereo jest dalej. toż tak wydawali filmy dekadę temu.
Filmucite to co innego bo współprodukuje je Varese i Towson, więc sobie wydają. Navarro się wygadał 2 dni temu na fmf, że w październikowym rzucie varese klubu będzie na dvd ten ub.r. koncert Alienów. a koncert Hisaishiego nie będzie wydany - wszystkie koncerty miały dostepną dopuszczalną obecność kamer tylko przez pierwsze 30 minut, lub ostatnie 30 minut. Wyjątek Czas Honoru - gdzie można było nagrać cały koncert, bo tu nie było blokad licencyjnych, wiec jak ktoś miał dobrą kamerę to może jakiś bootleg wypłynie.Skoro to udało się wydać po 2-3 latach, to może sprawa wydania czegoś z koncertu Hisaishi'ego nie jest jednak przekreślona. Tylko czy u nas znajdzie się producent pokroju Townsona, który by coś takiego poprowadził. Może Adam?
#FUCKVINYL
- nadszyszkownik Kilkujadek
- Nominowany do Emmy
Pewnie, że takBucholc Krok pisze: Szyszka ma święto lasu - pierwsza płyta Beltramiego w klubie.Taka dobra, że dali aż 2000 sztuk? Próbki jakoś niespecjalnie zachęcają.

No to fail w takim razie...Adam Krysiński pisze:come on. poprzednie dvd było żenujące - obraz 4:3 i to w jakości jak vhs, do tego dźwięk stereo. ludzie byli maksymalnie zawiedzeni.
w dzisiejszym wydaniu niby już nie ma obrazu 4:3 (ale pytanie czy dalej jakośc jest jak vhs), ale dźwięk stereo jest dalej. toż tak wydawali filmy dekadę temu.

Koncert "Alienów" - ale skąd, gdzie się odbył? Bo nie kojarzę. Też z Teneryfy?Adam Krysiński pisze:Filmucite to co innego bo współprodukuje je Varese i Towson, więc sobie wydają. Navarro się wygadał 2 dni temu na fmf, że w październikowym rzucie varese klubu będzie na dvd ten ub.r. koncert Alienów.
Ale mi chodzi o te kamery, które rejestrowały na żywo koncert i były przejścia z fragmentów filmów. Była jedna na dźwigu i chyba kilka na scenie?Adam Krysiński pisze:a koncert Hisaishiego nie będzie wydany - wszystkie koncerty miały dostepną obecność kamer tylko przez pierwsze 30 minut, lub ostatnie 30 minut. Wyjątek Czas Honoru - gdzie można było nagrać cały koncert, bo tu nie było blokad licencyjnych, wiec jak ktoś miał dobrą kamerę to może jakiś bootleg wypłynie.

tak - wtedy co Jerryego z 2009 r, nie sprzed roku jak pisałem, mój błąd, sorry. to był główny temat przewodni festiwalu - rocznica Aliena.Tomek pisze:Koncert "Alienów" - ale skąd, gdzie się odbył? Bo nie kojarzę. Też z Teneryfy?
http://www.fimucite.com/f3_2009/en/index.html
Tak, to była kamera robiąca zbliżenia na orkiestrę (poza kolesiami którzy z ręcznymi kamerami byli na scenie).Ale mi chodzi o te kamery, które rejestrowały na żywo koncert i były przejścia z fragmentów filmów. Była jedna na dźwigu i chyba kilka na scenie?
#FUCKVINYL
No i właśnie dlatego tak marudzę, że można byłoby z tego sklecić spokojnie np. DVD. Bo rozumiem, że obraz był realizowany na pewno w HD a mając takiego 'mastera', można byłoby pewnie bez problemu zmontować DVD z koncertu. Ale jak podejrzewam: sprawy licencyjne byłyby przeszkodą?Adam Krysiński pisze:Tak, to była kamera robiąca zbliżenia na orkiestrę (poza kolesiami którzy z ręcznymi kamerami byli na scenie).

ano
Honor byłby super rzeczą, koncertów Hisaishiego i FF wg mnie nie ma po co wydawać, bo są lepsze koncerty tego wydane oficjalnie - choćby 25 lat Ghibli (choć wiadomo że bez niektórych traków które były u nas), czy koncert FF z listopada z Tokio. W obu przypadkach orkiestra i chór były 2 razy większe a płyty są wydane wspaniale, a Hisaishiego nawet na BR wydali dodatkowo.

#FUCKVINYL