Marco Beltrami - Soul Surfer
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Re: Marco Beltrami - Soul Surfer
Wracając do tematu, ktoś wspomoże mnie?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
DanielosVK pisze:WTF?bladu pisze:Beltrami nie zhańbił nazwiska

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
czoug pisze:Wracając do tematu, ktoś wspomoże mnie?
Masz włączoną blokadę rodzicielską na google.pl ?
Najlepszy Beltrami od lat, duże pozytywne zaskoczenie po serii anonimowych i zazwyczaj wtórnych ścieżek do thrillerów i horrorów ostatnich lat. "Soul Surfer" to chyba jego najlepsza praca w karierze obok "I am Dina". Muzyka bardzo tematyczna, inspirująca, atrakcyjne aranżacje z udziałem perkusji, elektroniki czy też tych hawajskich instrumentacji. Bardzo fajnie, że trwa 45 minut tylko, słucha się tego bardzo dobrze, zapewnia dobrą rozrywkę plus są też ładne, emocjonalne utwory. Można to porównać np. z poledourisowskim "Big Wednesday", ale "Soul Surfer" jest raczej ciekawszy i lepszy. Mocne ****.

Podpisuję się - duże zaskoczenie i cholernie dobra, a przy tym dająca dużo frajdy i w miarę świeża, oryginalna praca. Beltrami pozamiatał 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Bardzo mnie cieszy, że nie jestem osamotniony w mej opinii na temat tej ścieżki dźwiękowej.
Beltrami sporo zyskał u mnie tym scorem, oby więcej takich tworzył.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Na razie jestem tylko po jednym (!) odsłuchu i już mi się ta muzyka podoba. Muzyka z klimatem i duszą, przy tym ujmująca i przyjemna w słuchaniu. Na razie bardzo mocne 4/5, z mocnymi perspektywami na 4,5/5 po większej ilości odsłuchów.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
I bardzo dobrze
Im więcej osób pozna ten bardzo ładny score, tym lepiej. Boję się tylko, że film sam w sobie jest za mało znany i też nie wiem, na ile dobry, aby krytycy mogli zwrócić uwagę na tę muzykę. Jak dla mnie to ten score jest zdecydowanie lepszy od tych, za które do tej pory Beltrami dostał nominacje do Oscarów.

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Całkiem ładna ta muza, ale żeby jak Tomek stawiać wyżej od Big Wednesday Poledourisa to już lekka przesada.
Nie stawiam dużo 'wyżej'
, "Soul Surfer" był po prostu przyjemniejszym odsłuchem. Nie czarujmy się - "Big Wednesday" nie jest żadnym wiekopomnym dokonaniem Basila, czuć jeszcze niedopracowanie stylu, na dodatek na nie korzyść też przemawia długaśne wydanie FSM. "Soul Surfer" daje mi po prostu więcej satysfakcji.

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
To tutaj ja też zaliczam się do tych "przesadzonych", gdyż mnie też "Soul Surfer" bardziej się podoba
Oczywiście podoba pod tym względem, że milej mi się muzyki Beltramiego słucha i w ogóle bardzo dobrze ona na mnie działa.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Tylko obie napisane są nieco inaczej, więc ciężko porównywać. Mi też się słucha lepiej SS w sumie, ale tak oceniając ogólnie, pytanie jak oba scory działają w filmie.Tomek pisze:Nie stawiam dużo 'wyżej', "Soul Surfer" był po prostu przyjemniejszym odsłuchem. Nie czarujmy się - "Big Wednesday" nie jest żadnym wiekopomnym dokonaniem Basila, czuć jeszcze niedopracowanie stylu, na dodatek na nie korzyść też przemawia długaśne wydanie FSM. "Soul Surfer" daje mi po prostu więcej satysfakcji.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Nie wchodzi zupełnie mi ten score. Co odpalę to zajmę się czymś i patrze, że od początku leci...Może kiedyś znowu spróbuję.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Od taki nie do końca trafny skrótKoper pisze:Mi też się słucha lepiej SS

To jest dobre pytanie, na które ja nie mam odpowiedzi, niestety.Koper pisze:w sumie, ale tak oceniając ogólnie, pytanie jak oba scory działają w filmie.
Zdziwiłbym się, gdybyś wierzył inaczejKoper pisze:Jakoś bardziej wierzę w lepsze wyeksponowanie Poledourisa u Miliusa niż Beltramiego u ... kogoś tam.