THE TREE OF LIFE - ALEXANDRE DESPLAT
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: THE TREE OF LIFE - ALEXANDRE DESPLAT
A właśnie, czy to w ogóle ma sens robić ankietę jak filmu nikt nie widział? Ja wiem, że większość tych ankiet to właśnie jest do filmów, których większość nie widziała i tak oceniana jest sama muzyka na płycie, bez skupienia się na jej rolę w obrazie. Dla mnie to takie trochę niepełne ocenianie muzyki filmowej, gdyż w końcu chodzi o muzykę do filmu, a nie do obierania ziemniaków.
Dlatego też ja nawet jakbym miał przed obejrzeniem "The Tree Of Life" przesłuchać ten score, to się będę wstrzymywał z jego oceną, gdyż coś czuję, że aby zrozumieć tę muzykę trzeba obejrzeć film i ocenić jak tam się spisuje.
Dlatego też ja nawet jakbym miał przed obejrzeniem "The Tree Of Life" przesłuchać ten score, to się będę wstrzymywał z jego oceną, gdyż coś czuję, że aby zrozumieć tę muzykę trzeba obejrzeć film i ocenić jak tam się spisuje.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Na zachodzie pisze się nawet recenzje bez znajomości filmu, a my nie możemy ocenić scoru w głupiej ankiecie?
A jak w Tree of Life ma być nawalone tyle klasyki, to może wcale do oceny pracy Desplata nie potrzeba obrazu, tym bardziej, iż ta muzyka nie była tradycyjnie komponowana pod film 

Ostatnio zmieniony wt maja 17, 2011 12:56 pm przez Mystery, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Szkoda czasu na filmy. na koniec roku patrze na podsumowanie co warto i idę 2x z wypożyczalni wybrać.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Recenzje bardzo podzielone, najbardziej mnie rozbawiła "profesjonalna" recenzja filmwebu mówiąca o "chóralno-kościelnej" muzyce Desplata. 
Pojutrze wyjeżdżam na parę dni z kraju, więc film obejrzę sobie zagranicą. Nie będę się prosił polskich dystrybutorów o premierę.

Pojutrze wyjeżdżam na parę dni z kraju, więc film obejrzę sobie zagranicą. Nie będę się prosił polskich dystrybutorów o premierę.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
E toż to cała przyjemność jest oglądać filmy na dużym ekranie, w pełnym kinie, światło gaśnie i wtedy poczuć magię srebrnego ekranu
A jak na razie to "The Tree of Life" z wstępnych opinii na Festiwalu w Cannes zbiera od takie sobie recenzje i niestety chyba stało się to czego się wszyscy najbardziej bali: Przerost formy nad treścią, jak i też zbyt wygórowane oczekiwania wobec tego filmu. No nic zobaczymy co to będzie.

A jak na razie to "The Tree of Life" z wstępnych opinii na Festiwalu w Cannes zbiera od takie sobie recenzje i niestety chyba stało się to czego się wszyscy najbardziej bali: Przerost formy nad treścią, jak i też zbyt wygórowane oczekiwania wobec tego filmu. No nic zobaczymy co to będzie.
#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
niezły fejl.. dawno nikogo nie wybuczeli w Cannes 

#FUCKVINYL
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Mnie to tam nie obchodzi. :P
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Sobolewskiemu też się nie podoba:
http://cannes2011.blox.pl/2011/05/Sztuc ... licka.html
Co do gwizdów poczekajmy na MelancholięMystery Man pisze:Sobolewskiemu też się nie podoba:

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
E, nie jestem fanem Von Triera, ale akurat zwiastunem "Melancholii" mnie zaintrygował. A jakby co, nie jest miłośnikiem wdzięków Kirsten Dunst, abyśmy się rozumieli
I nie tym mnie film zaintrygował 

Chodzi mi, że 2 lata temu ostro wygwizdano Antychrysta, a teraz mamy Melancholie nakręconą w podobnym klimacie 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale w "Melancholii" chyba nie ucinają penisów 

A gdzie ucinali penisy? Pomyliło Ci się z łechtaczkąWawrzyniec pisze:Ale w "Melancholii" chyba nie ucinają penisów