PIRATES OF THE CARIBBEAN - temat zbiorczy
Re: PIRATES OF THE CARIBBEAN 4 - HANS ZIMMER
taaaaaaa i podniesiesz po filmie z 1,5 na 4 przez to?

NO CD = NO SALE
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Widzę, że ghostwriterów używa się w tej chwili także do obrony Zimmera...
Jeszcze nie slyszałem On Stranger Tides, ale jeśli ten score jest spieprzony, to spieprzył go Hans Zimmer, nie Matthew Margeson, nie Lorne Balfe, Jacob Shea czy ktokolwiek. Za score odpowiedzialny jest tylko Zimmer. A i tak od dawna byłem pewien, że go spieprzy.
Nie ma co tłumaczyć nic ghostwriterami. To, że pół score jest Margesona czy Jablonsky'ego nie tłumaczy tego, że np. Król Artur jest po prostu słaby. I tyle.
Jeszcze nie slyszałem On Stranger Tides, ale jeśli ten score jest spieprzony, to spieprzył go Hans Zimmer, nie Matthew Margeson, nie Lorne Balfe, Jacob Shea czy ktokolwiek. Za score odpowiedzialny jest tylko Zimmer. A i tak od dawna byłem pewien, że go spieprzy.
Nie ma co tłumaczyć nic ghostwriterami. To, że pół score jest Margesona czy Jablonsky'ego nie tłumaczy tego, że np. Król Artur jest po prostu słaby. I tyle.
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
K<ról Arthur (expanded) nie jest słaby.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dobra, gdyż tez od tego całe ghostwritingu można się zakręcić. Zimmer widnieje jako kompozytor, więc jak ma dostawać brawa albo baty, to niech tak będzie, gdyż takim trybem rozumowania to jeszcze dojdziemy do wniosku, że "Inception" czy "Frost/Nixon" to najlepsze prace Lorne Balfe.
A "Król Artur" nie jest zły, choć mógłbyć lepszy. Ja po pewnym czasie przekonałem sie do tej pracy, ale i tak nie za często do niej wracam.
A "Król Artur" nie jest zły, choć mógłbyć lepszy. Ja po pewnym czasie przekonałem sie do tej pracy, ale i tak nie za często do niej wracam.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
a czyż tak nie jest?Wawrzyniec pisze:gdyż takim trybem rozumowania to jeszcze dojdziemy do wniosku, że "Inception" czy "Frost/Nixon" to najlepsze prace Lorne Balfe..
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
nie oszukujmy się kto napisał w tych scorach przysłowiowe 3/4 
NO CD = NO SALE
Na szybko przesłuchałem i moim zdaniem nie jest bardzo źle (niektórzy na tym forum przesadnie dramatyzują sytuację, co jest niezrozumiałe, tym bardziej, że można się było spodziewać w zasadzie tylko scoru nie najwyższych lotów).
Oczywiście ścieżka Piratów 4 wypada najgorzej ze wszystkich części (kto myślał, że będzie inaczej, no kto?), ale oceny 1/5 można do kieszeni włożyć
. Po prostu rzadko ma się możliwość wystawienia tak niskich not i aż niektórych korci żeby to zrobić, a że to Zimmer to będzie się jeszcze przy okazji modnym, bo krytyka Zimmera jest wszak w modzie
.
A gitarowe kawałki są IMO najsłabsze, oprócz "Angelica".
IMO 2,5/5.
Oczywiście ścieżka Piratów 4 wypada najgorzej ze wszystkich części (kto myślał, że będzie inaczej, no kto?), ale oceny 1/5 można do kieszeni włożyć
A gitarowe kawałki są IMO najsłabsze, oprócz "Angelica".
IMO 2,5/5.
Ostatnio zmieniony czw maja 12, 2011 17:18 pm przez jojok21, łącznie zmieniany 1 raz.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
jeśli to się potwierdzi to Wawrzyniec będziesz się musiał starać i to baaaardzo, żeby wybronić Hansa przed antymuzą.. z Rangiem i POTC4 na koncie? come one...
ale ja się nie nastawiam źle
z Blafa też wszyscy szydzili a napisał wypaśny scorek, także zobaczymy dziś albo jutro najdalej 
ale ja się nie nastawiam źle
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Antymuza zdaje się chyba być pewna. W sumie jak napisał jojok21, pewna moda jest, a teraz powstała wręcz fala krytyki. A tym bardziej dobrze wiemy, że nikt tak nie cieszy jak dopiec komuś z sukcesami.
Antymuza pewnie będzie i ani "Kung-Fu Panda" ani "Sherlock Holmes 2" tutaj nie pomogą.
Antymuza pewnie będzie i ani "Kung-Fu Panda" ani "Sherlock Holmes 2" tutaj nie pomogą.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W sumie fakt, gdyż w Polsce jakoś szczególnie ta ścieżka nie cieszy się dobrą opinią.