John Williams

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

Re: John Williams - co dalej?

#721 Post autor: Marek Łach » pt maja 06, 2011 19:03 pm

Przed Monachium też mówiono, że to może być laurka dla Izraela, a okazało się nagle, że na złość sceptykom Spielberg nakręcił film ultraobiektywny i odważny. :) Równie dobrze tak może być w przypadku Lincolna, więc ja jestem dobrej myśli. Jakoś bardziej mnie kręci dramat historyczny niż kolejna futurystyczna wojna z robotami. ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#722 Post autor: Mystery » pt maja 06, 2011 19:11 pm

Marek Łach pisze:Przed Monachium też mówiono, że to może być laurka dla Izraela, a okazało się nagle, że na złość sceptykom Spielberg nakręcił film ultraobiektywny i odważny. :) Równie dobrze tak może być w przypadku Lincolna, więc ja jestem dobrej myśli. Jakoś bardziej mnie kręci dramat historyczny niż kolejna futurystyczna wojna z robotami. ;)
Dramat historyczny tak, ale tak mnie Lincoln obchodzi jak pogoda w Abu Dhabi :wink:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#723 Post autor: lis23 » pt maja 06, 2011 19:55 pm

hp_gof pisze:
Gdyby tak ta lista wyglądała, to by wreszcie dostał tego cholernego Oscara :D Ja mam nadzieję, że Williams nie zastopuje Desplata, tylko zajmie miejsce tych ciołków, którzy zdobywali niesłusznie nagrody (Santaolalla, Rahman, Reznor&Ross), a tym samym zwiększy szanse Alexandre'a - bo nikomu się nie będzie chciało przyznać staruszkowi 6-stej statuetki :D Ryzykowne stwierdzenie, ale co tam! :D
A za co Desplat ma tego Oscara dostać?,za swoje " kołysanki "? :D
no dobra," The Tree of Life " zapowiada się na najfajniejszą ( dla mnie ) pracę Desplata,ale czy to wystarczy na Oscara? - zobaczymy.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Mefisto

#724 Post autor: Mefisto » pt maja 06, 2011 20:20 pm

Wawrzyniec pisze:"Raport Mniejszosci" uwazam za bardzo dobro adaptacje ksiazki Dicka, jednego z moich ulubionych autorow. I w sumie Spielberg jako nieliczny wzial sie za zekranizowanie ksiazki Dicka, gdyz wiekszosc woli brac sie za opowiadania.
MR byłoby dobre, gdyby nie hollywoodzkie zakończenie wzięte z dupy. I to nie była książka, a krótkie opowiadanie właśnie - gdzieś tak na 30 stron. :lol:

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#725 Post autor: muaddib_dw » pt maja 06, 2011 21:37 pm

Mefisto pisze:
Wawrzyniec pisze:"Raport Mniejszosci" uwazam za bardzo dobro adaptacje ksiazki Dicka, jednego z moich ulubionych autorow. I w sumie Spielberg jako nieliczny wzial sie za zekranizowanie ksiazki Dicka, gdyz wiekszosc woli brac sie za opowiadania.
MR byłoby dobre, gdyby nie hollywoodzkie zakończenie wzięte z dupy. I to nie była książka, a krótkie opowiadanie właśnie - gdzieś tak na 30 stron. :lol:
Za to mamy na koniec filmu piękny kawałek Williamsa a to jest dla mnie najważniejsze potem dopiero film http://www.youtube.com/watch?v=wzzIFrVZxx0

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#726 Post autor: Wawrzyniec » pt maja 06, 2011 22:59 pm

Mefisto pisze:MR byłoby dobre, gdyby nie hollywoodzkie zakończenie wzięte z dupy. I to nie była książka, a krótkie opowiadanie właśnie - gdzieś tak na 30 stron. :lol:
Fuck, zmyliła mnie grubość książki, na którą się składa wiele opowiadań, podobnie jak z "Okiem Sybylii" :oops: Mea Culpa, Mea Culpa, Mea Culpa :oops: :oops: :oops:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#727 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 17, 2011 04:12 am

Spójrzcie tylko na te dwa świetne postery i wyobraźcie sobie oczyma duszy i uszami duszy, jak świetna muzyka może do tego filmu powstać. :) Szczególnie kiedy za tę muzykę odpowiada największy kompozytor muzyki filmowej we Wszechświecie :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
muaddib_dw
Zdobywca Oscara

#728 Post autor: muaddib_dw » wt maja 17, 2011 10:15 am

Ślinka cieknie na sam widok tych posterów. Williams da czadu i pozamiata, a potem pięknie ukoi War Horsem!

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#729 Post autor: Mystery » wt maja 17, 2011 10:26 am

Fajne plakaty, mimo, iż to tylko teasery.

Pierwsza zapowiedź:
http://www.youtube.com/watch?v=rBOup4-qsCo

Krótka wypowiedź Stevena o filmie:
“The first part of the film, which is the most mysterious part, certainly owes much to not only film noir but the whole German Brechtian theatre — some of our night scenes and our action scenes are very contrasty. But at the same time the movie is a hell of an adventure.”

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#730 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 17, 2011 13:30 pm

Mmm, zaśliniłem klawiaturę :P

A w ogóle to już chyba wiem co chcę dostać na Boże Narodzenie :D

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#731 Post autor: DanielosVK » wt maja 17, 2011 13:35 pm

Ja bym sobie tych oczekiwań tak nie nadmuchiwał.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#732 Post autor: Adam » wt maja 17, 2011 13:44 pm

no raczej. czytaliście pierwsze infa o scorze do War Horse? będzie drugi Ryan :mrgreen:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#733 Post autor: Mystery » wt maja 17, 2011 13:57 pm

Adam Krysiński pisze:no raczej. czytaliście pierwsze infa o scorze do War Horse? będzie drugi Ryan :mrgreen:
I to pewnie bez "Hymn to the Fallen" :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#734 Post autor: Wawrzyniec » wt maja 17, 2011 14:05 pm

Bla bla bla bla bla :roll: A Bucholcowi zarzucają, że jest stetryczałem malkontentem :roll:
A po za tym teraz to ja nie na "War Horse" się ślinię. Znaczy na "War Horse" też się ślinię, ale poziom ślinienia się na "War Horse" można porównać z Wodogrzmotami Mickiewicza w Zakopanem, zaś poziom ślinienia do "Tintina" to już prawdziwa Niagara połączona z Angelem :D

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#735 Post autor: DanielosVK » wt maja 17, 2011 14:08 pm

A tu lipa. :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

ODPOWIEDZ