A Connery syn seplenił i był tylko blond-namiastką Praeda.Bucholc Krok pisze:Dla mnie jedyny prawdziwy Robin jest i będzie w wykonaniu Praeda. Reszta to IMO antyrobini uzurpatorzy. Connery ojciec w roli RH wydał mi się śmieszny.
"Robin Hood" Ridleya Scotta - Marc Streitenfeld
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
A ja sobie myślę,że ten nowy Robin wcale nie będzie taki sztampowy:
nie będzie to wesoły młodzian w zielonych rajtuzach,tylko zgorzkniały żołnierz zaprawiony w wielu bojach,w filmie może być ciekawe,historyczne tło - bo tak naprawdę,inne adaptacje tej legendy nie bardzo trzymały się ani realiów historycznych,anie realiów średniowiecznych - być może,ten film to zmieni.
Może ten Robin będzie bohaterem w stylu westernowym? - przybywa z daleka,robi swoje i odjeżdża ku zachodowi słońca?
Ogólnie,wydaje mi się,ze nawet pomimo zachowania kanonu / dobry Robin i zły szeryf / film może wlać trochę świeżości do samej historii - aha,ponoć sam szeryf odegra w tym filmie bardzo marginalną rolę,a to już jest jakieś odstępstwo
Wydaje mi się też,że ten nowy Robin zacznie bronić biednych nie ze swoich szlachetnych pobudek,tylko z miłości do wdowy Marion
Osobiście wolałbym tylko aby Crowe miał inną fryzurę,ale widocznie długie włosy nie pasowały Scottowi do konwencji
A co do " Robina z Sherwood " to rzeczywiście,jest to najlepszy Robin w historii - szkoda tylko,że aktor grający główną rolę tak nagle zrezygnował i jego bohater został uśmiercony.
nie będzie to wesoły młodzian w zielonych rajtuzach,tylko zgorzkniały żołnierz zaprawiony w wielu bojach,w filmie może być ciekawe,historyczne tło - bo tak naprawdę,inne adaptacje tej legendy nie bardzo trzymały się ani realiów historycznych,anie realiów średniowiecznych - być może,ten film to zmieni.
Może ten Robin będzie bohaterem w stylu westernowym? - przybywa z daleka,robi swoje i odjeżdża ku zachodowi słońca?
Ogólnie,wydaje mi się,ze nawet pomimo zachowania kanonu / dobry Robin i zły szeryf / film może wlać trochę świeżości do samej historii - aha,ponoć sam szeryf odegra w tym filmie bardzo marginalną rolę,a to już jest jakieś odstępstwo
Wydaje mi się też,że ten nowy Robin zacznie bronić biednych nie ze swoich szlachetnych pobudek,tylko z miłości do wdowy Marion
Osobiście wolałbym tylko aby Crowe miał inną fryzurę,ale widocznie długie włosy nie pasowały Scottowi do konwencji
A co do " Robina z Sherwood " to rzeczywiście,jest to najlepszy Robin w historii - szkoda tylko,że aktor grający główną rolę tak nagle zrezygnował i jego bohater został uśmiercony.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Koper pisze:Vangelis w sci-fi mógłby być ciekawy, tyle że on od jakiegoś czasu nic wybitnego nie stworzył. To musiałby być jakiś wielki come back.
"El Greco" było całkiem dobre, ale wiadomo, że Vangelis potrafi lepiej.
Tylko jak na razie Mike Oldfield trzyma się danego słowa, że do filmu nie wróci. Szkoda, ale trzeba przyznać, że nie rzuca słów na wiatr.Koper pisze:Mi się zaś skrycie marzy, żeby Mike Oldfield jeszcze raz napisał coś do filmu, a sci-fi to dla niego mogłoby być w sam raz.
Oczywiście ten drugi kompozytor, którego wymieniłem dla Ciebie od razu odpada?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Jeśli ktoś chce zobaczyć to tutaj jest nowy,pełny zwiastun filmu:
http://uk.movies.yahoo.com/features/exclusive/
http://uk.movies.yahoo.com/features/exclusive/