Largo Winch II - Alexandre Desplat
Re: Largo Winch II - Alexandre Desplat
Dobra, ale kto w końcu dał to 1? 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
albo Wawrzyniec
ja dałem zasłużone 3,0 - jak juz pisałem ,score gorszy imo od jedynki.

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie jaMystery Man pisze:Dobra, ale kto w końcu dał to 1?

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
W tej chwili nie mniejszą niż Williams.
Ujujuj.
Ujujuj.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
ale Wawrzyniec nie widzi że Desplat jest teraz N.1 w hollywood 

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie jest. Zresztą nie tak dawno widziałem statystkę z ostatnich 10 lat, jaki kompozytor jest No.1 jeżeli chodzi o najbardziej kasowe i przebojowe filmy. I nie był nim Desplat. 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
takim rozumowaniem to można pójść dalej, że N1 to Horner bo ma 2 hity wszechczasów na pierwszych 2 miejscach 

#FUCKVINYL
Ej, ale o co znowu jest bitwa panowie
Desplat na pewno nie jest kompozytorem masowym. Ma swoich miłośników i myślę, że bardzo dobrze, bo muzyka, którą tworzy to nie muzyka na masy. Ma też przeciwników.
Dobrze, że próbuje swoich sił w nawet tak chyba nie leżących mu gatunkach jak akcja. "LWII" nie jest niczym wybitnym, ale uważny i nieco bardziej zaprawiony w bojach słuchacz filmówki zauważy, że to nie jest typowy akcyjny wtórniak, a poziom Desplata i jego ambicja nie pozwoliła mu na stworzenie na pewno tutaj fuszerki...

Dobrze, że próbuje swoich sił w nawet tak chyba nie leżących mu gatunkach jak akcja. "LWII" nie jest niczym wybitnym, ale uważny i nieco bardziej zaprawiony w bojach słuchacz filmówki zauważy, że to nie jest typowy akcyjny wtórniak, a poziom Desplata i jego ambicja nie pozwoliła mu na stworzenie na pewno tutaj fuszerki...

Biorąc pod uwagę to, że Desplat jest w Hollywood dopiero od kilku lat, a wcześniej zajmował się skromnymi europejskimi filmami, to wg mnie bardzo szybko się uczy i nawet z gatunków, w których nie ma doświadczenia, wychodzi obronną ręką. Mam wrażenie (i nadzieję), że jeśli z takim zapałem będzie nadal pracował, a także trafi na odpowiednich reżyserów i dobre filmy, to stworzy tzw. "dzieło życia", jakim np. dla Howarda Shore'a jest LOTR. Mimo cech charakterystycznych, jego styl ciągle ewoluuje. Przy każdym (?) projekcie stawia sobie wysoko poprzeczkę. Próbuje nowych doświadczeń. Jak dla mnie ciągle poszukuje. I jest na dobrej drodze, żeby znaleźć 
W jednym z wywiadów na pytanie dziennikarza o to, jak udaje mu się nie popaść w rutynę przy tylu projektach filmowych rocznie, odpowiedział, że to dlatego, że w ciągu roku nie komponuje muzyki do dwóch filmów tego samego gatunku. I coś w tym jest. Można powiedzieć, że odbywa teraz przyspieszony kurs hollywoodzkiej muzyki filmowej. Czekamy tylko na wisienkę na torcie

W jednym z wywiadów na pytanie dziennikarza o to, jak udaje mu się nie popaść w rutynę przy tylu projektach filmowych rocznie, odpowiedział, że to dlatego, że w ciągu roku nie komponuje muzyki do dwóch filmów tego samego gatunku. I coś w tym jest. Można powiedzieć, że odbywa teraz przyspieszony kurs hollywoodzkiej muzyki filmowej. Czekamy tylko na wisienkę na torcie

Posłuchałem tego . Zawód . Straszne smęty i nuda. Gdyby nie okładka to bym nie wiedział, że to z filmu akcji !! .
eh.. Desplat się tak nadaję do kina akcji jak Arnold do fantasy
.
3/5
eh.. Desplat się tak nadaję do kina akcji jak Arnold do fantasy

3/5
Po co w ogóle słuchasz tyle nowych scorów jak Ci się nic nie podoba
Czekaj sobie grzecznie na nowego Gregsona i daj nam żyć 

Bladu chce zwrócić uwagę na siebie i żeby ktoś z nim dyskutował 

#FUCKVINYL
Bladu chce zwrócić uwagę na siebie i żeby ktoś z nim dyskutował

no bo Wy się podniecacie jakimiś miernotami, chyba żeście dawno Autora Widmo nie słuchali
. Jak na ironię lepsze utwory akcji są w nim niż w filmie akcji. Olo jest niesamowity
.