Rewelacja w czwartek odebrałem paczkę z Perseverance m.in. z tym wydaniem. Nawet nie zdążyłem odfoliować:DAlthazan pisze:
Bardzo ciekawe wydanie, świetna muzyka, bardzo dobry remastering i... prawdziwie kolekcjonerskie wydanie - okazuje się bowiem, że Esterhammer nie miał wszystkich praw do wydania scoru. Sprawa została zgłoszona do sądu, pozostały nakład został wycofany, jak ktoś kupił swój egzemplarz, to może się cieszyć okazem kolekcjonerskim...Firma posiadająca prawa do taśm matek od lat odmawia licencji na wydanie i twierdzi, że będzie tak robić nadal...
"Slipstream" - Bernstein z Perseverance
- Jerzy
- Parkingowy przed studiem nagrań
Re: "Slipstream" - Bernstein z Perseverance
Opinia jest jak d..., każdy ma swoją.
to będziesz bogaty
mnie się przy tym tytule nie udało a chciałem kupić jak przesłuchałem. trudno 

#FUCKVINYL
- Jerzy
Niezły bajzel się z tego zrobił. Faktycznie całe wydanie jest wycofane. Swoją drogą ciekawe jak się ta cała sprawa skończy 

no już poszli do sądu także zobaczymy, albo się dogadają albo nie, tak czy siak Robin będzie musiał zmniejszyć interes bo troszkę go to będzie kosztowało 

#FUCKVINYL
- Jerzy
To będzie niezła polka
A tak na marginesie to jak oceniacie Perseverance jako wydawcę muzyki filmowej 

EPIC FAIL. najgorsze bootlegi mają ładniejsze designy. Kiepska jakośc dźwięku przechodząca w żenującą ala rain man. ja u nich nie kupię żadnej płyty już dopóki nie przesłucham jej najpierw całej dobrze i nie zobaczę książeczki.
#FUCKVINYL
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Loch Ness jest bardzo ładnie wydane, świetna jakość + gruuba książeczka. Fakt Sonia czy Rain Man to wyglądają i brzmią jak bootlegi.
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
Zależy od wydania. Niestety nowe płyty często mają rysy.Jerzy pisze:A tak na marginesie to jak oceniacie Perseverance jako wydawcę muzyki filmowej
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy
- Jerzy
Zastanawiam się nad tym tytułem. Jak się prezentuje od strony muzycznejmuaddib_dw pisze:Loch Ness jest bardzo ładnie wydane, świetna jakość + gruuba książeczka.

LOOOOL - ostatnie wydanie Vernea Glennie-Smitha z Perseverance ma dwa długie utwory (11 z cd1 - 19 minutowy i 2 z cd2 - 9 minutowy - razem mają aż 28 minut!) w obskurnym mono, o czym nikt nie raczył wspomnieć, dopóki ludzie nie podostawali przesyłek
co się okazało? te dwa traki są zaznaczone na tylnej okładce że są w mono, i tylko tam, bo na stronie nikt o tym nie raczył wspomnieć
kolejna żenada Robina i kompletnie nie zrozumiała, bo przecież ten score ma ledwo parę lat, a nie jest mega starociem 

#FUCKVINYL
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Bardzo ładna muzyka, bogata tematycznie z fajnym folkiem i klimatem, gorąco polecam z pewnością się nie zawiedziesz a tu masz suitę http://www.youtube.com/watch?v=pNunXYqXhwk i jeszcze jedną http://www.youtube.com/watch?v=X2ymspPU ... re=relatedJerzy pisze:Zastanawiam się nad tym tytułem. Jak się prezentuje od strony muzycznejmuaddib_dw pisze:Loch Ness jest bardzo ładnie wydane, świetna jakość + gruuba książeczka.Film widziałem tylko w przelocie i dość dawno temu, w związku z tym muzy nie pamiętam.
świetny remastering słychować to nawet na moim pizdowatym sprzęcie, ładny Design całości, ale muza przeciętna strasznie i na jedno kopyto.muaddib_dw pisze:
Bardzo ładna muzyka, bogata tematycznie z fajnym folkiem i klimatem, gorąco polecam z pewnością się nie zawiedziesz a tu masz suitę http://www.youtube.com/watch?v=pNunXYqXhwk i jeszcze jedną http://www.youtube.com/watch?v=X2ymspPU ... re=related
3/5
Facet jest rozkoszny
tłumaczenie oficjalne czemu nie powiedział że 30 min scoru Glennie-Smitha z Verne'a jest w mono:
By: Robin Esterhammer (Member)
Again, this wasn't done to deceive anyone. I was made aware of the mono master tapes (each episode came on its own master) we got from Nick, the composer, when Chas was mastering them, and then I put the notice on the tray card. The reason I didn't put it on the Web site was simply that I didn't deem it important enough. It's 2 tracks out of 28. It's still good music from a great composer, and that' s what you want, isn't it? would we have sold any less if it had been posted on the Web site? I highly doubt that.
But rest assured that from now on, EVERYTHING will be disclosed.
czyli wg niego na 28 utworów jak 2 są w mono (i to łącznie trwające 1/4 całego czasu jakie ma wydanie) to nie musiał o tym wspominać

By: Robin Esterhammer (Member)
Again, this wasn't done to deceive anyone. I was made aware of the mono master tapes (each episode came on its own master) we got from Nick, the composer, when Chas was mastering them, and then I put the notice on the tray card. The reason I didn't put it on the Web site was simply that I didn't deem it important enough. It's 2 tracks out of 28. It's still good music from a great composer, and that' s what you want, isn't it? would we have sold any less if it had been posted on the Web site? I highly doubt that.
But rest assured that from now on, EVERYTHING will be disclosed.
czyli wg niego na 28 utworów jak 2 są w mono (i to łącznie trwające 1/4 całego czasu jakie ma wydanie) to nie musiał o tym wspominać

#FUCKVINYL
Zaskoczenie bardzo in plus. Świetny, porywający temat przygodowy, gdzieś tam słychać nawet echa "7 wspaniałych", ciekawy underscore, muzyka ciekawa i kolorowa. Zdecydowanie najlepsze jest otwierające "Prologue and Pursuit" oraz 13-minutowy finał. No i użycie specyficznych dla Bernsteina fal martenota (to również bardzo mi pachniało Jarre'm
. Kolejny plus to wykonanie London Symphony Orchestra oraz czas trwania poniżej 50 minutek.
Ktoś już słuchał? Althazan?

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Ja. Średnio podeszło po pierwszym odsłuchu, ale może dlatego, że słuchałem w samochodzie. Może w domu obadam po raz kolejny i wypowiem się szerzej.Tomek pisze:
A temat faktycznie, zacny.