Fast Five - Brian Tyler
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: Fast Five - Brian Tyler
Danielos ma rację, Tyler dopiero teraz się BYĆ MOŻE powoli budzi jako tematyk. Jego najlepszy temat to temat Goldsmitha w Rambo. I tak Battle Adagio... Porównaj sobie takie Beyond Rangoon, z którego to Battle Adagio jest zrzynką.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Właśnie. To mam na myśli. Tyler może i potrafi komponować dynamiczne, wpadające w ucho temaciki, ale tak na dobrą sprawę nie wyróżniają się niczym nadzwyczajnym, w przeciwieństwie np. do Powella właśnie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Bo Tyler do tematyki nigdy nie miał głowy, jego najlepsze tematy są zazwyczaj ściągnięte, a jego własne są wszystkie do siebie podobne i bardziej brzmią jak muzyczne frazy, niż melodie. Ale obecnie widać pod tym względem spory progres, gdyż w najnowszych jego pracach Battle, Fast Five, Lego, Transformers, tematy przewodnie są już bardziej oryginalne i charakterystyczne.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
W Battle: LA temat jest zerżnięty w sumie od Zimmera. Toż to typowy anthem!
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Anthemy to jego osobisty wkład w gatunek. Połączył w nich klasykę z rockiem lat 80., z którego się wywodzi, ale sam pomysł jest tylko i wyłącznie jego.
Anthem, anthemem, ale sama melodia jest chyba Tylera.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nawet jeśli to temat nr 2 to zżyna z Murphy'go 
Ale czy Tyler się rozwinął jako tematyk? Mnie bardziej w ucho wpadały tematy z jego wcześniejszych prac, które recenzowałem, jak te z obecnych.

Ale czy Tyler się rozwinął jako tematyk? Mnie bardziej w ucho wpadały tematy z jego wcześniejszych prac, które recenzowałem, jak te z obecnych.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
Prawda, tematy z Battle LA nie są jakieś super nowe i świadczące o rozwoju Tylera. Ale szybko zaprzyjaźniają się ze słuchaczem. 

Bo tamte prace były zdecydowanie ciekawsze od dzisiejszych. Ale już się zamykam, bo o Tylerze na tym forum wątpiąco mówić nie wolnoKoper pisze:Ale czy Tyler się rozwinął jako tematyk? Mnie bardziej w ucho wpadały tematy z jego wcześniejszych prac, które recenzowałem, jak te z obecnych.

PS. Jestem ciekaw czy ktokolwiek z Was potrafi zanucić jakikolwiek temat Tylera?

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
To on jest w czołówce?
Ano. Ten zerżnięty z Piły.Tomek pisze:PS. Jestem ciekaw czy ktokolwiek z Was potrafi zanucić jakikolwiek temat Tylera?
Fe.
Battle LATomek pisze:PS. Jestem ciekaw czy ktokolwiek z Was potrafi zanucić jakikolwiek temat Tylera?

Final Destination, Rambo, Aliens vs Predator - Requiem, Greatest Game Ever Played z wiadomych względów nie liczę

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ja mogę ten http://www.youtube.com/watch?v=S2DDs6Bx ... re=relatedTomek pisze:PS. Jestem ciekaw czy ktokolwiek z Was potrafi zanucić jakikolwiek temat Tylera?

Murphyego czy ten zimmerowski anthem?Mystery Man pisze: Battle LA

AvP miał temat? Oglądałem ten film i echo. A z Rambo to pamiętam temat Goldsmitha.Mystery Man pisze:Final Destination, Rambo, Aliens vs Predator - Requiem, Greatest Game Ever Played z wiadomych względów nie liczę

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Podobny do Battle LAKoper pisze:Ja mogę ten http://www.youtube.com/watch?v=S2DDs6Bx ... re=relatedSummon the Worms nie liczę bo to Manciniego

Anthem, anthem, skupmy się na BrianieKoper pisze:Murphyego czy ten zimmerowski anthem?

Miał, ale ściągnięty z trailerowej muzyczki. A tamte kojarzę, bo kolejno to Walker, Goldsmith, X-Ray Dog i HornerKoper pisze:AvP miał temat? Oglądałem ten film i echo. A z Rambo to pamiętam temat Goldsmitha.

Mystery, nie "znać" temat, zanucić. To zupełnie dwie inne sprawy 
Choć mi się wydaje, że myli umiejętność pisania młócki na orkiestrę z faktycznymi umiejętnościami i talentem muzycznym.

Wielu tu tak uważa przecieDanielosVK pisze:To on jest w czołówce?

LOLDanielosVK pisze:Ano. Ten zerżnięty z Piły.