Rio/Rio 2 - John Powell
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Re: Rio - John Powell
Też dołączam się do poprzednich wypowiedzi, że "Rio" to trochę Powell na auto-pilocie. Sporo mickey-mousingu, czyli powrót do stylistyki score'ów z "Epoki lodowcowej". Niby są tam egzotyczne wstawki z istrumentacją pochodzącą z Brazylii, ale jakoś to nie imponuje chyba tak jak powinno. W zasadzie wybijają się tylko dwa porządne utwory akcji - "Chained Chase" i "Rio Airport", a reszta jest dość chaotyczna, poszatkowana a na dodatek Powell powiela dość bezczelnie tematykę z poprzednich prac. Wlatuje to jednym uchem a wylatuje raczej drugim. "Mars Needs Moms" nie było niczym wielkim, ale jest chyba ciekawsze. Średniawka ***

Temu dalej mało animacji.
http://filmmusicreporter.com/2013/02/23 ... r-rio-2-2/
http://filmmusicreporter.com/2013/02/23 ... r-rio-2-2/
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Powell przestraszył się, że w 2013 ma komponować do filmów, więc spasował i wolał poczekać do 2014 na kolejne części swoich bajek 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Dość sympatyczna była to bajka. A w oryginalne i ciekawi aktorzy podkładali głosy. Chociaż Powell musi naprawdę zmienić te filmy. Albo odda je Jackmanowi.
Chociaż dalej liczę na jedną animację od Powella, która od czasu do czasu pojawia się i znika w pixarowych czeluściach. Jest to materiał oparty o twórczość najwybitniejszego autora science fiction. I bardzo bym chciał, aby powstał i to z muzyką Powella.
Chociaż dalej liczę na jedną animację od Powella, która od czasu do czasu pojawia się i znika w pixarowych czeluściach. Jest to materiał oparty o twórczość najwybitniejszego autora science fiction. I bardzo bym chciał, aby powstał i to z muzyką Powella.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A Heniek pokaże klasę jak w "Abraham Lincoln"Wawrzyniec pisze:Albo odda je Jackmanowi.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wreszcie zobaczyłem ten film, w oryginale bez dubbingu ma się rozumieć. Sympatyczne, ale raczej na jeden raz animacja. Główni bohaterowie sympatyczni i ciekawi, za to niestety poboczni już dość irytujący. Plus za ciekawe ukazanie Rio de Janeiro.
Co do muzyki Powella to w filmie dobrze się spisuje, ale poza tym, że było kolorowo to naprawdę jakieś wielkie mi motywy nie zostały w pamięci.
Zobaczymy co tam wykombinuje przy "Rio 2", które ma się ukazać i mieć w tle Mistrzostwa Świata! Chociaż też słyszałem, że podobno dwójka ma zdecydowanie bardziej pójść w piosenki, czyli musicalowy charakter.
Co do muzyki Powella to w filmie dobrze się spisuje, ale poza tym, że było kolorowo to naprawdę jakieś wielkie mi motywy nie zostały w pamięci.
Zobaczymy co tam wykombinuje przy "Rio 2", które ma się ukazać i mieć w tle Mistrzostwa Świata! Chociaż też słyszałem, że podobno dwójka ma zdecydowanie bardziej pójść w piosenki, czyli musicalowy charakter.
- WhiteHussar
- Nominowany do Emmy
- Kontakt:
Przesłuchałem 1 ścieżkę i powiemmmm, że uhuh. Może być super. Ale na początku chce zobaczyć film potem jeszcze przesłuchać całą płytkę i ocenić. Jak na pierwsze wrażenia, OK
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ten wywiad jest tak genialny, tak inspirujący i tak prawdziwy, że szkoda, aby marnował się w offtopie, a więc wrzucam go tu:
http://www.spitfireaudio.com/category/features

http://www.spitfireaudio.com/category/features
WORDS OF WISDOM...don’t take yourself too seriously. After all, you are just sitting there at a computer, ripping off the temp. It’s not exactly art now, is it. For fucks sake you’re a “film” composer….

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Akurat do tematu tak byle jakiego scoru?
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Był najbardziej na wierzchu, to dałem do niego. Jakby co mogę przenieść do "How To Train Your Dragon"?