Adam Krysiński pisze:jego dopiero trzecia praca po Henryku 5 i Ligne Droite której da się słuchać
PATRICK DOYLE - THOR (2011)
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: Patrick Doyle - THOR (2011)
bo?
Dojl, Beltrami i T.Njuman to trójca którą bez mrugnięcia okiem wymieniam od razu jako gości których totalnie nie trawię. mam prawo? mam i dlatego napisałem co z Dojla ja mogę słuchać w ogóle 
NO CD = NO SALE
Doyle to akurat jedyny znany mi kompozytor, który na koncie nie ma żadnej słabej pracy.
- Jerzy
- Parkingowy przed studiem nagrań
Ja tam żadnym specjalistą od Patricka nie jestem, ale taki Frankenstein i Donnie Brasco to dla mnie super pozycje.
Opinia jest jak d..., każdy ma swoją.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bladu też ma prawo bredzić czego tam z Goldsmitha nie trawiAdam Krysiński pisze:bo?Dojl, Beltrami i T.Njuman to trójca którą bez mrugnięcia okiem wymieniam od razu jako gości których totalnie nie trawię. mam prawo? mam i dlatego napisałem co z Dojla ja mogę słuchać w ogóle
Swoją drogą dziwna trójca.
Za to masę przeciętnychMystery Man pisze:Doyle to akurat jedyny znany mi kompozytor, który na koncie nie ma żadnej słabej pracy.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
-
bladerunner
bardzo przeciętna muzyka w stylu RCP, co prawda orkiestrowanie Doyle'a może robić wrażenie, pewnie dla wielu członków RCP może być poza zasięgiem, ale co z tego ?! jak warstwa liryczna i akcja leży i kwiczy pod stołem , brak tematu przy którym można by się zatrzymać na dłużej , dodatkowo całość brzmi tak samo ! do tego teee kopie z ostatniego Zimmera choćby z Incepcji :
-Radical Notion => Chasing The Stor
Ogólnie spore rozczarowanie, już w tym gatunku to wolę Clasha Ramina bo tam przynajmniej są ze dwa dobre charakterystyczne tematy
.
2/5.
-Radical Notion => Chasing The Stor
Ogólnie spore rozczarowanie, już w tym gatunku to wolę Clasha Ramina bo tam przynajmniej są ze dwa dobre charakterystyczne tematy
2/5.
-
hp_gof
Oj, bez przesady, tutaj też są charakterystyczne tematy... Nie wsłuchiwałem się aż tak bardzo, a udało mi się je zauważyć ;>
- Arthur
- Nominacja do odkrycia roku
Bladu ktoś cię pobił,okradł czy co? Odreagowujesz na muzyce swoimi 1,2/5 
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Bladu, żeś przyFAILował znowu, bo akurat Doyle machnął temat tak wyrazisty, że nawet przygłuchy by go wyłapał od razu (czy jest prosty, banalny czy fajny czy nie, to już inne pole do dyskusji, ale chwytliwy jest na pewno) a z Klasza dżawadiowego to ja pół motywu nie pamiętam. Jasne, że Thor to nie arcydzieło, ale w sumie HGW od lat nic ciekawszego nie popełnił, a podniecałeś się jego pracami jak pies suką w rui. 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Pewnie, że Fail, bo są tu 4 przewodnie tematy i to 4 fajne. Filmu nie widziałem, więc ciężko mi je właściwie nazwać.
Ten smyczkowy (Prologue, Earth to asgard, To Jotunheim)
Asgardu? (Sons Of Odin, Ride to Observatory, To Jotunheim)
Thora (A New King, Thor Kills The Destroyer, Letting Go, Can You See Jane?)
Loki'ego? (Banishment, Loki's lie)
O ile ten pierwszy to takie RCP granie, to reszta stoi już na wyższym poziomie. Motyw Asgardu jest niezwykle przebojowy, Thora piękny, klasyczny i dostojny, Loki'ego nieco posępny, ale również bardzo ładny, także co jak co, ale tematów to naprawdę nie ma co się tu czepiać, no chyba, że ktoś puścił sobie ten score jednym uchem i wypuścił drugim, więc nie dziwota, że nic tu nie usłyszał, a później skrytykował
Ten smyczkowy (Prologue, Earth to asgard, To Jotunheim)
Asgardu? (Sons Of Odin, Ride to Observatory, To Jotunheim)
Thora (A New King, Thor Kills The Destroyer, Letting Go, Can You See Jane?)
Loki'ego? (Banishment, Loki's lie)
O ile ten pierwszy to takie RCP granie, to reszta stoi już na wyższym poziomie. Motyw Asgardu jest niezwykle przebojowy, Thora piękny, klasyczny i dostojny, Loki'ego nieco posępny, ale również bardzo ładny, także co jak co, ale tematów to naprawdę nie ma co się tu czepiać, no chyba, że ktoś puścił sobie ten score jednym uchem i wypuścił drugim, więc nie dziwota, że nic tu nie usłyszał, a później skrytykował
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Typowe dla blada. ;)no chyba, że ktoś puścił sobie ten score jednym uchem i wypuścił drugim, więc nie dziwota, że nic tu nie usłyszał, a później skrytykował
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Puścił sobie na 1 maja pod rząd, Thora, Fast Five, Rio i Water for Elephants i teraz śle na forum żale 
A Thor, jak na razie, ma pozytywną prasę:
http://ost.sk/main_recenzie.php?id=620
http://soundtrackgeek.com/reviews/thor- ... review.php
A Thor, jak na razie, ma pozytywną prasę:
http://ost.sk/main_recenzie.php?id=620
http://soundtrackgeek.com/reviews/thor- ... review.php
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
W sumie jestem nawet ciekaw jak ta muzyka się sprawuje w filmie. Ale nie za bardzo mi się chce wydawać pieniądze na pokaz 3D. To już wolę je wydać na "Source Code", a i nawet zaoszczędzę. 
#WinaHansa #IStandByDaenerys